Гости Guest Написано Септембар 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 Nakon odluke Ministarstva pravosuđa kojom je samostan i zemljište u Dajli vraćeno državi, Sveta Stolica i benediktinci uzvraćaju udarac. Prvu tužbu 2. rujna podnijela je župa Dajla, ali ju zanimljivo pritom ne zastupa ni mjesni svećenik, ni porečki biskup Milovan, već državno tajništvo Svete Stolice i kardinal Bertone. Vatikan začuđen, traži pojašnjenje Drugu tužbu, podnijeli su talijanski benediktinci, koji su do komunističke vlasti bili vlasnici samostana i zemljišta. A ekskluzivno doznajemo da je danas, pred sam kraj radnog vremena na Upravni sud stigla i treća tužba, iza koje stoji privatna tvrtka, kojoj je crkva u međuvremenu prodala dio zemljišta. Sadržaj tužbi još nije poznat. Sudska rasprava između pulske tvrtke Abbazije d.o.o. i Župe Dajla, Porečko-pulske biskupije i Republike Hrvatske, koje je Abbazia tužila, a koja se trebala održati 19. rujna, odgođena je za 19. listopada na zahtjev Abbazije jer u isto vrijeme imaju sazvanu drugu raspravu. Hrvatska radiotelevizija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 Benediktini iz Praglie po mom mišljenju imaju puno pravo na povrat sveg imanja što su ga tamo imali. Nemam pojma odakle uopšte nekom odvažnost ili ne znam šta osporavati im njihov samostan i posjede, izgubljene za komunista a to pravdati još narodnim zajmom. Ja jesam panslavista ali nisam idiot! U Češkoj su isto svi redovi koji su čak dobili i takozvano "obeštećenje" od komunista, to je anulirano jer je učinjeno pod pritiskom i proglašeno pravno nevaljanim, irelevantnim, nepravosnažnim - povratili sve svoje nekretnine. Pa čak i ti njemački vitezovi TEVTONCI! Problem je ostao samo s velikim imanjima, ali sve zgrade su vraćene. L'Abbazia di Praglia (Padova) Privjeravao sam njihove zazaname, predstavljaju se kao svjetovna - privatna společnost, udruženje kako ne bi formalno dalje komplikovali ionako komplikovani sudski spor mješanjem crkvenog i civilnog prava - Inače stvarno to jesu za tim ti benediktinski redovnici i za tom "pro forma" privatnom tvrtkom. L'Abbazia di Praglia è un monastero benedettino situato nella campagna padovana, alle falde del Monte Lonzina nel comune di Teolo e in prossimità di Abano Terme. La sua storia è molto contrastata. Attualmente l'Abbazia è un centro di eccellenza nel settore del restauro dei libri antichi. L'Abbazia di Praglia L'Abbazia di Praglia è un monastero benedettino situato ai piedi dei colli Euganei nel comune di Teolo, a circa 12 chilometri da Padova e a 4 da Abano Terme. Fu fondato nell'XI secolo e fu per secoli fondamentale per la gestione agricola della campagna padovana. Nel 1448 passò sotto la giurisdizione della chiesa di Santa Giustina e aderì alla riforma monastica benedettina. Nel 1490 i benedettini vi aggiunsero la chiesa dell'Assunta. Nel XIX secolo l'abbazia subì varie chiusure e riaperture fino alla riapertura definitiva del 1904. Attualmente è un centro di eccellenza nel settore del restauro dei libri antichi. Info: www.praglia.it (8 luglio 2010, video di Stefano Vietina) Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 to su nasa braca i drugari, a Isus je rekao ako vam ko kaze evo me ovde evo me onde, znajte da laze! a nas glavni problem su predrasude, a receno nam je ne sudi! religioznost u tom smislu je laz, lazemo sami sebe i druge, zlo se ne pobedjuje zlom negom dobrim znaci ne mozemo da generalizujemo i etiketiramo ljude pojedince na taj nacin, e onda moze da dodje do tog "famoznog dijaloga" koji je budalastina, kakav dijalog?! kakva je to rec? nemamo sta da dijalogisemo, nego normalno da pricamo ko ljudi a da ne bude da sam offtopic, alavost je takodje glavni problem, matori meckim motor dizelas, radi ko svajcarski sat sa predjenih skoro milion kilometara- to je kompjuter, a ne ovo danas, nismo napredovali bas od Teslinih izuma, bas zbog te alavosti, a alavci kupe super izum ili nesto i stave u fijoku, Wella napravila super biorazgradivu plastiku za sampone i te sve boce, i dosli ameri i kupili to od njih i stavili u fijoku, to davno jos bilo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 treba da se osvescuju ljudi, valdja je pocelo, ako je verovati Ron Paulu itd Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука