Jump to content

Емисија "Тренутак истине"- сатанска исповест?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

kada je moje dete napunilo 5 godina ja sam iz memorije izbrisala TV Pink, moje dete sada ima 12 godina, tako da sve što znam o emisijama na toj TV je ono što čujem od drugih, i ne pada mi na pamet da memorišem kanal, a nadam se da neće ni moj sin, ionako ne zna šta je Pink 0110_hahaha

Inače ovo je bolesno 0110_hahaha

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

kada je moje dete napunilo 5 godina ja sam iz memorije izbrisala TV Pink, moje dete sada ima 12 godina, tako da sve što znam o emisijama na toj TV je ono što ?ujem od drugih, i ne pada mi na pamet da memorišem kanal, a nadam se da ne?e ni moj sin, ionako ne zna šta je Pink 0110_hahaha

Ina?e ovo je bolesno 0110_hahaha

????? ??????? ??????????.
Подели на овим сајтовима

Gledala sam par puta tu emisiju iz radoznalosti: da vidim sta su sve ljudi u stanju da urade zbog para.

Ali na kraju mi se,onako u globalu posmatrano, cini da nisu motiv pare kao sto na prvi pogled izgleda.

Obzirom da kandidati ne vode bas neporocan zivot, a ocigledno se ne ispovedaju pred Bogom,deluje mi da savest radi svoje- sve se to skuplja, covek ignorise, stavlja pod tepih,ali opet savest hotje da izbaci djubre napolje,makar to bilo i u ovakvom obliku.  I za tako nesto treba hrabrosti u krajnjoj liniji. Sesti i pred tolikim ljudima izneti najskrivenije tamne strane svoga bica.

Подели на овим сајтовима

Колико год то можда тако изгледало, ова емисија нимало није наивна. Ако узмемо у обзир да је огроман проценат Срба (свих узраста) прикован за ТВ пријемник, а поготово поменути ТВ канал, онда се просто намеће један не тако симпатичан закључак. Ја то видим овако... А то што видим је само један угао гледања.

Осим младих који показују изузетно интересовање за све што има скандалозни и сензационалистички карактер, испред ТВ пријемника седе и средовечни, па и старији људи. С обзиром на то да Пинк има репутацију забавног канала, про-српски оријентисаног, просто је душу дао да се протуре неке информације које људи на неким другим, мање сензационалним каналима, не би могли да "покупе".

Годинама се већ границе пристојног размекшавају на различите начине. Кроз текстове песама, кроз начин облачења, различите ставове, које људи могу да пропрате преко телевизије, којој се, нажалост, верује до заглупљености.

И све по принципу "свако чудо за три дана"... Засмета људима нека непристојност која се пласира путем медија, али по инерцији нико не престаје да прати исти тај медиј... И онда се лепо навикнеш на песме које носе наслов "Гаћице" и томе сл. О голотињи да и не говоримо...

Па после свега тога долази и чудесна емисија која људима пружа још једну прилику да на неких сат времена, или већ колико, поново изађу из својих проблема и позабаве се туђим. То му дође, као нека релаксација... Фантастичан начин да се побегне од сопствених проблема, да се не погледа самом себи у очи... О времену проведеном пред ТВ-ом науштрб живе речи подељене са ближњима да и не причам.

А како смо ми Срби веома толерантни и неселективни по питању тога шта нам се пружа и шта ћемо примити, лепо смо ми удомили ову емисију...

Просто нам слатко да гледамо, тобоже у чуду, све одмахујући главом, како неки јадничак седи под оним инкубаторским рефлекторима и продаје свој приватни живот, своју срамоту и јад, као да је то нешто најнормалније.

А границе пристојности се срозавају и срозавају... Али ниво толеранције нашег хипнотисаног гледаоца се не срозава. Он се ни на тренутак не заустави да се упита - хеј, па што бих ја ово гледао кад је оволико одвратно и понижавајуће... Што бих гледао како се један човек толико понижава и руинира достојанство своје породице, својих родитеља, жене, деце...

Не. Битнији је тај сензационалистички моменат.

Била сам у болници почетком јула месеца. У соби са још неколико жена, такође трудница. Наравно, ТВ од сабајле укључен, и опет наравно, а шта би друго било него мексичке серије и ТВ Пинк... И тако до касних вечерњих сати.

Увече тог дана је била емисија са неким несрећним хомосексуалцем. Не знам да ли сте гледали... Било је толико понижавајуће и поражавајуће да ми се плакало. Иначе, то је била прва емисија коју сам одгледала. Дотле сам само видела пар пута код мојих родитеља (од срамоте да кажем да тата има 75, а мама 66 година, па видите и процените сами колико су неке ствари узеле маха и колико се уводе на мала врата).

Овај други део реченице у загради је у ствари поента онога што сам хтела да кажем... Колико год смо ми некритични и успавани, дотле ће такве емисије успевати. А кроз њих ћемо усисавати неке информације, онако успут... Као што је рецимо исповест једног хомосексуалца, и све ће нам се то пласирати као нормално...

О томе какав сензационализам може да надигра овакву једну емисију, не смем ни да помислим. Љута сам на наш народ што све то прима.  :drugarstvo:

02jKp1.png

com

Подели на овим сајтовима

• 4 years later...

Mislim da ništa ne može biti dobro, odnosno iz toga proisteći dobro ako moraš da se osramotiš, ako moraju da ti skinu sve s tebe, da te istresu iz gaća, i propuste kao sito kroz rešeto, da bi tamo kao nešto zaradio. Ne znam, osećaj mi je mučan i nikako pozitivan. Žao mi je.  :(

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...