Jump to content

Šta bi bilo kad bi bilo?

Препоручена порука

GOSPODO MODERATORI OVO JE POEZIJA U PROZI, UMETNOST; NIJE PROVOKACIJA, NEMOJTE DA BRIŠETE - NEK LJUDI ČITAJU PRIČU.  Kako je na netu puno toga u domenu traćenja vremena, evo još malo traćenja u stilu: šta je babi milo to joj se i snilo. Sanjam ja tako da sam teolog, a nisam; pa sanjam da sam sveštenik, a Bogu hvala nisam jer puno više bi se od mene posle tražilo. Evo prvog sna: poznati sam teolog, profesor, puno putujem, ekumenišem, noge pod zapadne astale mećem, a astali, Bože mili, sve se posavijali od mrsne hrane u posno vreme. A ja jadan šta ću: 'budite svi u ljubavi jedno' zapovest jedanaesta kaže, žrtvujem svoj jadni pravoslavni stomak, pa udri po mrsnoj hrani sve zarad jedinstva hrišćanske i ljubavi bratske. Bog čovekoljubac i svevidac sigurno će ceniti moje stomakougodne napore. Zora svanu, ja se probudih, opipam niže prsa a moj jadni pravoslavni stomak skupio se ko golub sve od posta. San drugi: sveštenik sam. I to ne bilo kakav, protojerej stavrofor već u tridesetoj, puno pišem i po forumima propovedam, pravoslavlje internetom svedočim, sa ateistima i inovernima ljubazno besedim. Kakvi divni postovi, kakve divni četovi, vladici trčim da se pohvalim. Kad ono server se pokvario, trud moj sav se obrisao. Dođem kući popadija preti, il' kompjuter il' ja, pa ti bračni druže izaberi. Oklagijom tastaturu valja, biće belaja. Parohijani u subotare idu, neka idu kad u crkvu ionako ne idu. Pola sela kancer ima, a meni, sram ih bilo, ništa ne vele; samo ojre na sprovodu dele. Baš sam im na forumu molitvu u slučaju bolesti stavio, pa sami nek se mole, ali server se pokvari, pa sad šta ću? Taman zora svanu, a ja se probudih, opipam lice a brade nema - Bogu hvala laik sam samo jedan.

http://www.archive.org/details/psalmidavidovip00ostgoog Псалтир попут народних пјесама
Подели на овим сајтовима

Postoje lekovi od kojih kad ih popiješ ič ne sanjaš,sve ti prazno ,možeš da popiješ s vremena na vreme čisto da se odmoriš od tih strašnih košmara.To ti je opcija jedan.Opcija dva ti je,da ne obraćaš pažnju na snove,u pravoslavlju kažu da i ne treba ,jer se onaj tako poigrava ljudima oduzimajući im mir i smućujući ih.Izaberi sam  :cmizdrenje:

C,c,c baš su snovi nekad teška stvar. A i mnogo liči na prvokaciju. nasznak9877777777777777777

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...