Jump to content

Питања у вези Виловског и др.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zna li neko šta o ovome: Vilovski u Grčkoj što je, u kojem statusu tamo je - da li je on sad svetovnjak ili klirik? Pročitao sam negdje da je on klirik Grčke crkve! O. Artemije što je bio u SAD, piše da je bio u objektima Rumunske crkve - ima li kakve on veze sa Rumunima? I još, sa kiprinijancima ima li stare veze kako se priča?

http://www.archive.org/details/psalmidavidovip00ostgoog Псалтир попут народних пјесама
Подели на овим сајтовима

Сад када смо били у Грчкој,пријатељ нам рече у Солуну да га је виђао на факултету.Какав му је статус не знам,вероватно студира и даље,можда иде код старокалендараца.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

I još nešto u vezi monaštva - zar to nije neraskidivi zavet? Kako neko može biti razmonašen - zar nije pravilo: jednom monah - uvek monah?

Није.

Jedno od pitanja koje artemijevci kao papagaju ponavljaju. Da li je onda po tebi i Miras Dedeic monah po tom istom principu?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Zna li neko šta o ovome: Vilovski u Grčkoj što je, u kojem statusu tamo je - da li je on sad svetovnjak ili klirik? Pročitao sam negdje da je on klirik Grčke crkve! O. Artemije što je bio u SAD, piše da je bio u objektima Rumunske crkve - ima li kakve on veze sa Rumunima? I još, sa kiprinijancima ima li stare veze kako se priča?

Naravno da nije klirik grcke crkve. Artemije je rentao salu jednoj RPC ; one se izdaju inace za svadbe, sahrane; artemijevce i slicno.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

I još nešto u vezi monaštva - zar to nije neraskidivi zavet? Kako neko može biti razmonašen - zar nije pravilo: jednom monah - uvek monah?

Није.

Jedno od pitanja koje artemijevci kao papagaju ponavljaju. Da li je onda po tebi i Miras Dedeic monah po tom istom principu?

Је л' мене питаш?

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Није.

Ne znam njegov status od pre, osim da je danas vođa tzv. CPC. Recimo da se čovek pokaje (daj Bože), vrati u okrilje Majke Crkve - šta bi drugo bio osim monah ako se već zavetovao Bogu. Davno sam čitao da se sveta tajna sveštenstva ne može ponoviti i da je monaški zavet neraskidiv. Zar nisu nekada svetovne vlasti vraćale u manastire odbegle monahe - čak i one koji su decu zadobili! Uf sad se setih da kod nas je sve moguće - kad su 'slobodnjaci' 'abolirani' ostadoše sveštenici oni koji su bili već raščinjeni!
http://www.archive.org/details/psalmidavidovip00ostgoog Псалтир попут народних пјесама
Подели на овим сајтовима

Није.

Је л' мене питаш?

ne, nego dalmatinca

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Није.

Ne znam njegov status od pre, osim da je danas vođa tzv. CPC. Recimo da se čovek pokaje (daj Bože), vrati u okrilje Majke Crkve - šta bi drugo bio osim monah ako se već zavetovao Bogu. Davno sam čitao da se sveta tajna sveštenstva ne može ponoviti i da je monaški zavet neraskidiv. Zar nisu nekada svetovne vlasti vraćale u manastire odbegle monahe - čak i one koji su decu zadobili! Uf sad se setih da kod nas je sve moguće - kad su 'slobodnjaci' 'abolirani' ostadoše sveštenici oni koji su bili već raščinjeni!

Ako se pokaje vratice se u statutu civila; bas kao i Dejan Djavolski.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

To su nekako slabe onda kazne. Šipak bih ih ja, da sam na mestu nadležne crkvene instance, oslobodio monaškog zaveta. To im dođe još ko nagrada, a monaški zavet i disciplina se narušavaju.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...