Зорица екс Милева Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Молитва Оптинских стараца - за даровање Исусове молитве Господе Исусе Христе, Сине Божији! Твоме имену поклањају се Анђели и људи. Од Твога имена дрхте адске силе, Твоје име је сигурно оружје за прогнање непријатеља. Твоје име спаљује гријехе и страсти, Твоје име даје снагу у подвизима, сабира расијани ум и испуњењем заповјести Твојих обогаћује нас врлинама. Твоје име чини чудеса и сједињује нас с Тобом, дарује мир и радост у Духу Светом, а у животу будућем - Царство Небеско. Тога ради ја, недостојни слуга Твој, молим се Теби: одагнај од нас незнање духовно, просвети познањем Божанствене истине и научи нас да не блудећи, у смирењу, пажљиво са осјећањем покајане скрушености устима, умом и срцем творимо непрестано ову молитву: "Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј ме грешног". Јер ти си рекао Господе, пречистим устима Твојим: "Што год заиштете у име Моје - даћу вам". И ево молитвама Пречисте Матере Твоје, светитеља Јоасафа Белгородског, преподобног Серафима Саровског и свих преподобних отаца наших, молим за даровање Исусове молитве - молитве Пресветога и Свемогућег Имена Твога. Услиши ме Ти који си обећао да ћеш услишити све који Те призивају у истини, јер је Твоје да милујеш и спасаваш, и да дарујеш по молби у славу Твоју, са Оцем и Светим Духом. Амин. Извор: Православни Молитвослов за сваки дан и сваку потребу Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука