Jump to content

Молитва Оптинских стараца - за даровање Исусове молитве

Оцени ову тему

Препоручена порука

Молитва Оптинских стараца - за даровање Исусове молитве

Господе Исусе Христе, Сине Божији! Твоме имену поклањају се Анђели и људи. Од Твога имена дрхте адске силе, Твоје име је сигурно оружје за прогнање непријатеља. Твоје име спаљује гријехе и страсти, Твоје име даје снагу у подвизима, сабира расијани ум и испуњењем заповјести Твојих обогаћује нас врлинама. Твоје име чини чудеса и сједињује нас с Тобом, дарује мир и радост у Духу Светом, а у животу будућем - Царство Небеско. Тога ради ја, недостојни слуга Твој, молим се Теби: одагнај од нас незнање духовно, просвети познањем Божанствене истине и научи нас да не блудећи, у смирењу, пажљиво са осјећањем покајане скрушености устима, умом и срцем творимо непрестано ову молитву: "Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј ме грешног". Јер ти си рекао Господе, пречистим устима Твојим: "Што год заиштете у име Моје - даћу вам". И ево молитвама Пречисте Матере Твоје, светитеља Јоасафа Белгородског, преподобног Серафима Саровског и свих преподобних отаца наших, молим за даровање Исусове молитве - молитве Пресветога и Свемогућег Имена Твога. Услиши ме Ти који си обећао да ћеш услишити све који Те призивају у истини, јер је Твоје да милујеш и спасаваш, и да дарујеш по молби у славу Твоју, са Оцем и Светим Духом. Амин.

Извор: Православни Молитвослов за сваки дан и сваку потребу

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...