Зоран Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Р.Недељковић: Сачувати мир и јединство 08.08.2011. 10:21 Начелник Косовско-митровачког округа Раденко Недељковић рекао је синоћ да су представници Срба са севера Косова и Метохије, на састанку у Београду, упознали председника Србије Бориса Тадића о стању безбедности на том простору и да је "договорено да сви заједно сачувамо мир, јединство и стабилност на том делу Косова и Метохије". "Договорили смо се да наставимо сарадњу са представницима међународне заједнице и да у свим тим контактима од њих захтевамо да стриктно поштују Резолуцију 1244", истакао је Недељковић у изјави новинарима испред зграде Преседништва, преноси ФоНет. Договорили смо се да имамо пуну сарадњу са институцијама Србије, рекао је он. Недељковић је истакао да су "добили пуну подршку и договорили се да локални представници заједно са државним врхом Србије заједнички разрешавају све проблеме на том простору". "Мислим да нико не тражи да ми прихватимо или не споразум. Тај Споразум је постигнут између наше државе Србије, између представника наше Владе и комаданта КФОР-а", рекао је Недељковић на питање да ли ће представници Срба прихватити Споразум. Ми ћемо, рекао је Недељковић, након повратка одржати заједничку седницу представника општина са севера Косова на којој ћемо предузети мере да испунимо наше обавезе из тог Споразума. Недељковић је рекао да ће на заједничкој седници председници општина и скупштина, и он као начелник, "предложити да се омогући потпуна слобода кретања на свим правцима". На питање о повлачењу барикада, Недељковић је рекао "ми ћемо покушати да то реализујемо у наредном периоду". Извор: Радио КиМ Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука