Srdjan Kotur Написано Август 7, 2011 Пријави Подели Написано Август 7, 2011 Patrijarh Irinej: Kosovo je moja velika lična rana - 7. avgust 2011. Patrijarh srpski Irinej izjavio je da spaljeni i srušeni srpski manastiri i crkve na Kosovu i Metohiji najbolje govore o tragediji jednog naroda, i istakao da je Kosovo njegova velika lična rana. "Kosovo je moja lična i velika rana. Znam kako je bilo još 1948. godine kada sam otišao u Prizren na školovanje. Danas je sve drugačije. I u Prizrenu i svim drugim mestima zjape srušeni zidovi crkava, spaljenih svetinja…", rekao je patrijarh Irinej u intervjuu današnjoj "Politici". Ističući da je "Bogoslovija opljačkana i spaljena, Bogorodica Ljeviška, biser ne samo naše istorijske i kulturne, već svetske baštine, spaljena je i u žalosnom stanju, sa izgrebanim i oštećenim freskama iz 13. veka", patrijarh je rekao da "to sve govori o tragediji jednog naroda, najvećoj od Kosovog Polja". "Данас у Дјаковици, Призрену, Урошевцу или Пећи, који је био појам српске културе с Патријаршијом, живи само по неколико остарелих људи, који не смеју ни из својих кућа и дворишта да изађу. На северу покрајине Срби се боре и верујем да ће се изборити за неку независност, али то је ипак мали, симболични део Косова и Метохије", казао је он. Наводећи да никада није био за поделу Косова, патријарх Иринеј је рекао да се мора много више учинити да Косово у целости увек буде део Србије. Извор: Радио КиМ Pitanje: Ne miriše li vam ovo na podelu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Август 7, 2011 Пријави Подели Написано Август 7, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 7, 2011 Пријави Подели Написано Август 7, 2011 Није,није на продају,наравно...кад је већ продато. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Август 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2011 "Данас у Дјаковици, Призрену, Урошевцу или Пећи, који је био појам српске културе с Патријаршијом, живи само по неколико остарелих људи, који не смеју ни из својих кућа и дворишта да изађу. На северу покрајине Срби се боре и верујем да ће се изборити за неку независност, али то је ипак мали, симболични део Косова и Метохије", казао је он. Ovaj deo mi ukazuje na precutno aminovanje SPC neke buduce podele KiM. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука