Гости Guest Написано Јул 26, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 http://theflatearthsociety.org/cms/ Ово удружење окупља људе који још увек верују да је Земља равна плоча и заговарају геоцентрични систем, и гледајући њихове текстове, може се уочити да су ове тврдње настале услед погрешног тумачења Библије. Као и са креационистима, сваки покушај да се са њима поведе нека иоле цивилизована дискусија унапред је осуђен на пропаст. Ја разумем да мала деца имају овакву представу света и да је и у 16. веку већи део човечанства био уверен да је овако, али не разумем шта им значи да и сада у 21. веку оповргавају нешто што је не само доказано, већ и (скоро) свима очигледно. Да ли они можда мисле да је затуцано веровање и негирање доказаних научних чињеница богоугодно и да ће тиме зарадити неке бодове горе на небу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 Bio je neki tip, pre tridesetak godina skoro, kod nas, ateista koji je tvrdio sledece: Da je zemlja sfera ali da smo mi sa unutrasnje strane te sfere a ne spoljne, da su sunce i sva nebeska tela u centru te sfere i da bi kada bi se odapela strela sa severnog pola vertikalno u vis ona zavrsila u juznom polu. Ovo sam procitao u ondasnjoj "Dugi", casopisu koji mozda vise ne postoji kod nas. I jos raznorazne gluposti su tu bile.... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,15410.0.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 То што је неко атеиста, не мора нужно да значи и да је паметан. To sam naglasio jer cudaka ima vazda i na svim stranama. Verovanje u gluposti nije striktno vezano za "vernike". Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zemljotres Написано Август 7, 2011 Пријави Подели Написано Август 7, 2011 http://theflatearthsociety.org/cms/ Ово удружење окупља људе који још увек верују да је Земља равна плоча и заговарају геоцентрични систем, и гледајући њихове текстове, може се уочити да су ове тврдње настале услед погрешног тумачења Библије. Као и са креационистима, сваки покушај да се са њима поведе нека иоле цивилизована дискусија унапред је осуђен на пропаст. Ја разумем да мала деца имају овакву представу света и да је и у 16. веку већи део човечанства био уверен да је овако, али не разумем шта им значи да и сада у 21. веку оповргавају нешто што је не само доказано, већ и (скоро) свима очигледно. Да ли они можда мисле да је затуцано веровање и негирање доказаних научних чињеница богоугодно и да ће тиме зарадити неке бодове горе на небу? Ne vodi nicemu ... Cak i da postoji, verujem da je jako mali broj ljudi koji ce da veruje u ovo. Mozda, oni koji nisu obrazovani ni osnovnom skolom, pa i da poveruju. Propada u startu znaci, teorija je isuvise trula da bi ista mogla da pokrene, a kamoli dokaze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука