Jump to content

Удружење ,,Равна Земља" (Flat Earth Society)

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

http://theflatearthsociety.org/cms/

Ово удружење окупља људе који још увек верују да је Земља равна плоча и заговарају геоцентрични систем, и гледајући њихове текстове, може се уочити да су ове тврдње настале услед погрешног тумачења Библије. Као и са креационистима, сваки покушај да се са њима поведе нека иоле цивилизована дискусија унапред је осуђен на пропаст.

Ја разумем да мала деца имају овакву представу света и да је и у 16. веку већи део човечанства био уверен да је овако, али не разумем шта им значи да и сада у 21. веку оповргавају нешто што је не само доказано, већ и (скоро) свима очигледно. Да ли они можда мисле да је затуцано веровање и негирање доказаних научних чињеница богоугодно и да ће тиме зарадити неке бодове горе на небу?

Подели на овим сајтовима

Bio je neki tip, pre tridesetak godina skoro, kod nas, ateista koji je tvrdio sledece:

Da je zemlja sfera ali da smo mi sa unutrasnje strane te sfere a ne spoljne, da su sunce i sva nebeska tela u centru te sfere i da bi kada bi se odapela strela sa severnog pola vertikalno u vis ona zavrsila u juznom polu.

Ovo sam procitao u ondasnjoj "Dugi", casopisu koji mozda vise ne postoji kod nas.

I jos raznorazne gluposti su tu bile....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

То што је неко атеиста, не мора нужно да значи и да је паметан.

To sam naglasio jer cudaka ima vazda i na svim stranama. Verovanje u gluposti nije striktno vezano za "vernike".

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

http://theflatearthsociety.org/cms/

Ово удружење окупља људе који још увек верују да је Земља равна плоча и заговарају геоцентрични систем, и гледајући њихове текстове, може се уочити да су ове тврдње настале услед погрешног тумачења Библије. Као и са креационистима, сваки покушај да се са њима поведе нека иоле цивилизована дискусија унапред је осуђен на пропаст.

Ја разумем да мала деца имају овакву представу света и да је и у 16. веку већи део човечанства био уверен да је овако, али не разумем шта им значи да и сада у 21. веку оповргавају нешто што је не само доказано, већ и (скоро) свима очигледно. Да ли они можда мисле да је затуцано веровање и негирање доказаних научних чињеница богоугодно и да ће тиме зарадити неке бодове горе на небу?

Ne vodi nicemu ... Cak i da postoji, verujem da je jako mali broj ljudi koji ce da veruje u ovo.

Mozda, oni koji nisu obrazovani ni osnovnom skolom, pa i da poveruju.

Propada u startu znaci, teorija je isuvise trula da bi ista mogla da pokrene, a kamoli dokaze.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...