Зорица екс Милева Написано Јул 22, 2011 Пријави Подели Написано Јул 22, 2011 Да ли би неко од оних који знају рекао мало више о овоме? Код нас се одржава сваке суботе увече и кад је већи празник, било је и вечерас јер наш манастир посједује честицу моштију Светог Антонија Кијево-Печерског, који се прославља сутра. Занима ме дакле како је настало ово служење, и зашто се врши освећивање хљеба, вина и уља, па ако би неко ко зна рекао мало више. Дакле сама служба (бдење) ми је јасна, али овај дио са освећењем није, тј. зашто се обавља, кад је то постало пракса итд. А заиста је дивно учествовати. 0110_hahaha Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 24, 2011 Пријави Подели Написано Јул 24, 2011 и ја бих волео да знам facenew22222222 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука