Jump to content

Пекмези и џемови...

Препоручена порука

• Одговори 40
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Sjajno ...

Ja upravo jedem kupine ... A to branje mene tako opusta , kao meditacija ... Ne znam , ali verujem da sam kontakt sa prirodom , sa biljkama pre svega ...  ima veliki uticaj na coveka .

:351780:

Подели на овим сајтовима

17 hours ago, JESSY рече

moram priznati da nisam nikakva domacica...ne spremam dzemove....i nije mi bitno da budu domaci...sasvim su mi ok kupovni....:stadaradim:

Морам признати делимично сами себе спремају...убереш и надгледаш, радиш нешто друго...реч је о малим количинама и од свега по мало...Мени је битно колико је то могуће да све могуће буде непрскано...куповно је прилично отровно и без укуса...бљак, кад би окусила сласти моје (и Арсенијине) кухиње мислим да би променила мишљење...:)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Suncokrete , zaboga , pa te trnjine su stvarno gorke , mislim da i nisu predvidjene za jelo ... 

...   Inace , kad smo vec kod kupina , da li zna neko kako je izgledala ta nesagoriva kupina ? ...

P.s.   :sunce:

Fotografija1088.jpg

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Suncokret54 рече

... трпке су, опоре, скупљају уста, јестиве су и лековите, посебно за регулацију поремећаја пробаве и јачање органа за варење... а ово друго, Мојсеј, то зна Мојсеј:naklon:...

Moze biti ...

O stajte mi s Bogom i citajte ... Citajte Bibliju .  

Pozdrav ! 

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Suncokret54 рече

... а ван делимичног је, мазохизам... па нешто из области мазохизма... прошле године, будући залудан, одем и наберем пар килограма трњина (трновити жбун из рода "прунус", модре бобице, величине вишања, беру се у октобру када изгубе опорост, или после првих слана и мразева), од њих сам скувао џем, то више не ради нико... врло укусна, и врло лековита посластица...:)

јасно је као дан ван делимичног је кувају се на ватри или на струју...За то време, да би процес попиримио смисао лакоће припремања...Могућности су господске, држим до себе...не вртим се око усијаног шпорета. :)

Баш данас са пријатељицом причамо да припремимо од трњина, али још нису толико сазреле...Имаш рецепт? Трњина - воћка из давнина.

Касније поподне пронашле смо  шуму дрењина...мислим правити такође мармеладу и сок.  ДРЕН. Имаш можда рецепт по којем се спрема...?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Набрала и зелене младе орахе, језгро се ставља у мед, а зрели се једу сирови или кувани, чај од младог лишћа (беру се од почетка маја до краја септембра)...

IMG_5774.jpg

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Suncokret54 рече

...журиш, то се са тебе преноси на мене, а журбу не волем... обариш их, на кратко, да омекане, онда их испасираш, као шипурке, надаље све исто, уосталом тако се и дрењине спремају... само се, тури, мете, стави, више шећера, оне природно кисе, значи лимун је излишно додавати... џем је таман, и укусом сличан џему од шљива...:)

В случае приготовления джемов или десертов с фруктами вместо желатина  журила сам да купим обичан кукурузни скроб да направим  без 'мистериозних конзерванс производа', као меланин, пектим, и не знам шта све не.  Трајност...па може да траје недељама без атамона, на пример, ако се само дестилирају тегле  и готов производ држи на хладном и да није изложен сунцу...Нисам журила да исперем купине - које можда крију многе мале животње, али ишла сам за екстра протеинима, ето, поред мене то би можда могао да без журбе заволеш :) Хвала Сунцеокрет.

Не волим да користим желатин животињског порекла од коситију и коже говеда и свиња.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...