Jump to content

Šta za tebe znači smrt Isusova na krstu.

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

За мене Исусова смрт на Крсту значи спасење. Тајна Крста је у Крви Исусовој. Његовом раном ми се исцелисмо од греха тј. смрти. Зато су сви наши греси приковани на Крст и опроштени су јер је Он Јагње које се за нас закла.

Једино је питање да ли ми то прихватамо слободном вољом.

Подели на овим сајтовима

За мене Исусова смрт на Крсту значи спасење. Тајна Крста је у Крви Исусовој. Његовом раном ми се исцелисмо од греха тј. смрти. Зато су сви наши греси приковани на Крст и опроштени су јер је Он Јагње које се за нас закла.

Kako to u krvi.Šta će krv.

Подели на овим сајтовима

Kako to da Hrišćani nisu zainteresovani za diskusiju na temu Isusovog otkupiteljskog dela na krstu.Apostol  Pavle kaže da ništa drugo nezna ,,osim Hrista raspetoga,,.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Крвљу Господа нашег су опрана наша безакоња. Господ нас је својом жртвом ослободио закона и подарио нам живот у Њему самоме. Зато ко ходи у Христу ослобођен је свих закона јер ако би нам се на Страшном Суду судило по закону, нико се не би спасао. Нема тога ко може да се спасе. Али вером у Христа ми се спасавамо од клетве законске, сјединивши се са Њим у светој Евхаристији. То је, опет, могуће Духом Светим који конституише литургијску заједницу.
Подели на овим сајтовима

"Ти Који си у шести дан и час на Крсту приковао дрски у Рају Адамов грех; и меницу грехова наших раздери, Христе Боже, и спаси нас." Ово за мене значи Крст.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Крвљу Господа нашег су опрана наша безакоња. Господ нас је својом жртвом ослободио закона и подарио нам живот у Њему самоме. Зато ко ходи у Христу ослобођен је свих закона јер ако би нам се на Страшном Суду судило по закону, нико се не би спасао. Нема тога ко може да се спасе. Али вером у Христа ми се спасавамо од клетве законске, сјединивши се са Њим у светој Евхаристији. То је, опет, могуће Духом Светим који конституише литургијску заједницу.

Mi smo verom već sjedinjeni sa Hristom a ne samo evharistijom.Evharistija je čin koji vršimo Njemu na spomen do ne dodje ponovo.Ovo činite meni za spomen,,naravno tako i imamo život u sebe ali samo verom.

Подели на овим сајтовима

"Ти Који си у шести дан и час на Крсту приковао дрски у Рају Адамов грех; и меницу грехова наших раздери, Христе Боже, и спаси нас." Ово за мене значи Крст.

[/quote

A koje je grehe tvoje Isus prikovao na krst.One do krštenja ili one koje još nisi učinio do smrti.

Подели на овим сајтовима

доста дуго већ размишљам о овоме ... дрво са плодом познања добра и зла, крст, у крви начињена побуна против Бога, у крвљу опрана јер сваки који пусти крв мора да буде опран њоме ...

али вода?

што вода?

Подели на овим сајтовима

[/quote

A koje je grehe tvoje Isus prikovao na krst.One do krštenja ili one koje još nisi učinio do smrti.

Знаш ли шта је меница?

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

OPROŠTENJE!! VELIKO OPROŠTENJE!!! SLAVA TI GOSPODE!

Oprošteno je sve iz prošlosti! "Sada" znam da me neko stvarno voli.

Neko, ko me poznaje do tančina i zna svaki detalj mog života i  UPRKOS SVEGA ME ZAISTA VOLI! Wow!!

DOBRA VEST! greengrin ALILUJA!

"NIJE ISKREN,

NITI PRAVEDAN,

onaj ko govori istinu u lice, niti onaj ko je obznanjuje pred svetom,

no onaj ko  IMA LJUBAV i ISTINIT ŽIVOT, i KAD TREBA GOVORI S RAZUMEVANJEM."

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Крст је битан моменат, други по битности у Христовом животу, јер је најбитније Васкрсење. Он страда,али то није спасоносан корак за нас,али је свакако претпоследња степеница до тога. Страдања,тј умирања је увек било,од кад су Адам и Ева зезнули ствар и упознали твар "која је висила над безданима" са смрћу,која је и за њу била отворена могућност од самог стварања из ничега. Васкрсење је нови моменат за твар,оно што је обесмрћује и преображава. Тзв "Теологија петка" тј,теологија у којој је бачен главни акценат на Христово страдање,је веома суморна и тужна,јер Васкрсење је онда тамо негде далеко...гледали сте филм Страдање Исусово,цео филм Христа туку ,бичују и све остало,крв на све стране,показују га као јадног,док је за Васкрсење резервисан термин од 3 секунде на крају филма...није ни чудо што је толико људи стрефила срчана кап или им позлило за време гледања истог. Ало људи, па то је Бог наш, Васкрсли Христос, Чије васкрсло Тело је наша Света Црква коју ни врата пакла неће надвладати. Нас и нашу цркву могу да разапињу,растежу, натежу и бију као Христа што су,ал ми знамо да после Крста долази оно што смо уствари и чекали'и толико пута исповедили у Символу Вере-  Васкрсење мртвих и живот будућег века. joooj

Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...