Sir Oliver Написано Јул 4, 2011 Пријави Подели Написано Јул 4, 2011 . "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Јул 4, 2011 Пријави Подели Написано Јул 4, 2011 Sir sta ti znaci ta tacka? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јул 4, 2011 Пријави Подели Написано Јул 4, 2011 Чуо сам се са Николом Попмихајловим и питао сам га да објавим његову књигу а он ми је рекао да издвојим блажене, а ја сам још додао у пдф документу и аудио фајлове па се може вежбати уз његов глас и читати неуме али прво требате скинути онај линк што сам дао арапску школу са аудио фајловима за солфеђо па онда полако да се пређе на блажене. http://download4.esnips.com/doc/36f638fe-0b20-47ec-a897-867d753666ed.zip/fol/doc/9f486e45-d6dc-4ee9-8e3a-3062cfc30798/9725977e-37ca-474f-a67e-5f1a2c492f4b/users11/9f4/users5&name=vodiczapojceultimateNikolaPopmihajlov(audioblazene).zip facenew22222222 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0409_feel od radosti Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mrmonja Написано Јул 4, 2011 Пријави Подели Написано Јул 4, 2011 Zortodoks i ostali, hvala na trudu. Ali ipak će se morati kupiti Nikolina knjiga... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Sir sta ti znaci ta tacka? Ma ništa, greška. Otvorio sam ono tvoje nitro riderom a on nije prikazao audio fajlove, pa sam te pito šta je to, ali sam rešio problem no poruku nisam mogao obrisati... tja Može i mala škola samih znakova, kako se koji zove itd. To su slova koja ne znam. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Покушај овде Сире. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Zortodoks i ostali, hvala na trudu. Ali ipak će se morati kupiti Nikolina knjiga... Off... Dobrodosao na forum... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Покушај овде Сире. Ja ne mogu ovo da skinem ajd pokušaću kasnije Jopet. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Покушај овде Сире. Ja ne mogu ovo da skinem ajd pokušaću kasnije Jopet. Da bi ovo skinula mora da imas nalog i da si ulogovana na Scribd... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Покушај овде Сире. Ja ne mogu ovo da skinem ajd pokušaću kasnije Jopet. Da bi ovo skinula mora da imas nalog i da si ulogovana na Scribd... Pa jesam,preko naloga FBa,ali opet ne mogu.Sad ću da ti pošaljem na pp.da vidiš. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Љубичица Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 http://www.hilandar.org/index.php?option=com_content&task=view&id=388&Itemid=1 ЛЕТЊИ СЕМИНАР ВИЗАНТИЈСКОГ ПОЈАЊА У ХИЛАНДАРУ ХИЛАНДАР, 18-25. АВГУСТА 2011.Српска царска и патријаршијска лавра Хиландар и Научно-истраживачки центар Тројеручица из Атине организују први летњи семинар византијског појања, намењен клирицима и лаицима. Предавања су на српском и грчком језику, уз обезбеђен симултани превод. Програм семинара усмерен је првенствено на основне теме представљања црквене музике, и то на почетном и на напредном нивоу. Предавања се одржавају у манастиру Хиландару. Програм семинара, осим предавања, подразумева и редовно учествовање у манастирском богослужењу. Тако ће рад семинара започети свеноћним бдењем у част празника Преображења Господњег. Главни предавач: Игор Зиројевић, професор појања из Атине, најбољи познавалац византијског појања међу Словенима. Гости предавачи: значајна имена из појачког света, из Атине и са Свете Горе Игор Зиројевић Игор Зиројевић је рођен 1977. године у Требињу. Од 1997. године се налази у Атини ради студија црквене музике. Студирао је и дипломирао на конзерваторијуму „Никос Скалкотас“ у Атини, учећи се уз познате атинске протопсалте и учитеље Ангелопулоса, Ангелидиса, Констандинуа и Арванитиса. Постдипломске студије је завршио на „Атинском конзерваторијуму“, такође у Атини. У сарадњи са манастиром Хиландаром припрема издање цјелокупног богослужбеног и образовног репертоара црквеног пјенија на црквенословенском и српском језику. Као професор појања сарађивао је са више српских и грчких манастира, од којих ћемо поменути манастир Хиландар и манастир Св. Архиђакона и Првомученика Стефана код Врања. У Атини је као протпопсалт служио у више храмова. Професор је и оснивач школе византијског појања при храму Св. Герасима у Атини. Посебно интезивно се бавио изучавањем музичког израза и предања Свете Горе. Оснивач је Научно-истрживачког центра Тројеручица, у оквиру кога води Српски византијски хор, Хор појаца Тројеручица и Интернет школу појања Тројеручица (која је уједно и прва интернет школа појања на свијету). *************** Ето - значи, већ постоји интернет-школа појања, потребно је само бити довољно озбиљан за учење појања. И сама сам похађала ову школу - све похвале. Нисам била довољно озбиљна да наставим. Ево и контакт - подаци (преписано са:http://www.hilandar.org/index.php?option=com_content&task=view&id=388&Itemid=1): +306945588434 [email protected] Па ко воли, нек' изволи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Бог јесте створио свет за седам дана али то је Бог. Ја сам учио основе појања више од годину дана скоро сваки дан те сам досадио мојим ближњима са паралагијама тј. па,па,ву,ву,га,га,....,те сматрам да за седам дана не можете ући ни у најосновније ствари а мани да научите неумску нотацију.Препоручујем,дакле оно што сам ставио горе наведене линкове.Учио сам од Маргазиотиса без ичије помоћи па сам кад сам савладао неуме онда упознао г.Николу Попмихајлова који ме је даље водио кроз појање и сада сам где сам.жао ми је што не живим у Београду па да могу поред таквог уметника бити као што је Никола и још продубљивати своје знање.Овде у мом граду нема страијих појаца који знају византијско појање те ја морам показивати колико знам а знам веома мало, али ми је Никола рекао да улога наше генерације буде у томе да људи заволе ово појање тако да наредне генерације наставе да уче што више и тако Црква добије квалитетне појце са заиста логосним појањем.Зашто сам назвао логосним?Зато што читајући књигу ВИЗАНТИЈСКА НАУКА О МУЗИЦИ од аутора Јевгенија Герцмана, схватам да то није само пуко праћење текста кроз музику већ заиста свака скоро нота је осмишљена и наглашава и дочарава оно о чему се пева.Рецимо у осмом гласу Свјат,Свјат,Свјат Господ Саваот има рецимо једну октаву кад се пева исполн НЕБО и ЗЕМЉА где се показује висина неба и низина земље.Има много таквих примера. kirios1 and Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Бог јесте створио свет за седам дана али то је Бог. Ја сам учио основе појања више од годину дана скоро сваки дан те сам досадио мојим ближњима са паралагијама тј. па,па,ву,ву,га,га,....,те сматрам да за седам дана не можете ући ни у најосновније ствари а мани да научите неумску нотацију.Препоручујем,дакле оно што сам ставио горе наведене линкове.Учио сам од Маргазиотиса без ичије помоћи па сам кад сам савладао неуме онда упознао г.Николу Попмихајлова који ме је даље водио кроз појање и сада сам где сам.жао ми је што не живим у Београду па да могу поред таквог уметника бити као што је Никола и још продубљивати своје знање.Овде у мом граду нема страијих појаца који знају византијско појање те ја морам показивати колико знам а знам веома мало, али ми је Никола рекао да улога наше генерације буде у томе да људи заволе ово појање тако да наредне генерације наставе да уче што више и тако Црква добије квалитетне појце са заиста логосним појањем.Зашто сам назвао логосним?Зато што читајући књигу ВИЗАНТИЈСКА НАУКА О МУЗИЦИ од аутора Јевгенија Герцмана, схватам да то није само пуко праћење текста кроз музику већ заиста свака скоро нота је осмишљена и наглашава и дочарава оно о чему се пева.Рецимо у осмом гласу Свјат,Свјат,Свјат Господ Саваот има рецимо једну октаву кад се пева исполн НЕБО и ЗЕМЉА где се показује висина неба и низина земље.Има много таквих примера. Шта је радио седми дан? .Bogorodica. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Одремао једну партију .Bogorodica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Бог јесте створио свет за седам дана али то је Бог. Ја сам учио основе појања више од годину дана скоро сваки дан те сам досадио мојим ближњима са паралагијама тј. па,па,ву,ву,га,га,....,те сматрам да за седам дана не можете ући ни у најосновније ствари а мани да научите неумску нотацију.Препоручујем,дакле оно што сам ставио горе наведене линкове.Учио сам од Маргазиотиса без ичије помоћи па сам кад сам савладао неуме онда упознао г.Николу Попмихајлова који ме је даље водио кроз појање и сада сам где сам.жао ми је што не живим у Београду па да могу поред таквог уметника бити као што је Никола и још продубљивати своје знање.Овде у мом граду нема страијих појаца који знају византијско појање те ја морам показивати колико знам а знам веома мало, али ми је Никола рекао да улога наше генерације буде у томе да људи заволе ово појање тако да наредне генерације наставе да уче што више и тако Црква добије квалитетне појце са заиста логосним појањем.Зашто сам назвао логосним?Зато што читајући књигу ВИЗАНТИЈСКА НАУКА О МУЗИЦИ од аутора Јевгенија Герцмана, схватам да то није само пуко праћење текста кроз музику већ заиста свака скоро нота је осмишљена и наглашава и дочарава оно о чему се пева.Рецимо у осмом гласу Свјат,Свјат,Свјат Господ Саваот има рецимо једну октаву кад се пева исполн НЕБО и ЗЕМЉА где се показује висина неба и низина земље.Има много таквих примера. Ovo važi za svako učenje što se muzike tiče,a mogu da zamislim kako je sa učenjem vizantijskog pojanja koje je jedno od najtežih. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука