мирођија Написано Јун 14, 2011 Пријави Подели Написано Јун 14, 2011 Милан Ракић Симонида Ископаше ти очи, лепа слико! Вечери једне на каменој плочи, Знајући да га тад не види нико, Арбанас ти је ножем избо очи. Али дирнути руком није хтео Ни отмено ти лице, нити уста, Ни златну круну, ни краљевски вео, Под којим лежи коса твоја густа. И сад у цркви, на каменом стубу, У искићеном мозаик-оделу, Док мирно сносиш судбу своју грубу, Гледам те тужну, свечану, и белу; И као звезде угашене, које Човеку ипак шаљу светлост своју, Те човек види сјај, облик, и боју Далеких звезда што већ не постоје, Тако на мене, са мрачнога зида, На почађалој и старинској плочи, Сијају сада, тужна Симонида, — Твоје већ давно ископане очи! Милан Ракић као српски конзул у Приштини 1907. године Датум рођења: 30. септембар 1876. Место рођења: Београд (Србија) Датум смрти: 30. јун 1938. Место смрти: Загреб (Краљевина Југославија) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=1dEGh-0ovPc&feature=related За мене је некако ово што нам се данас дешава далеки одјек фреске и песме Милана Ракића из мог детињства. Нека сета и туга за изгубљеном лепотом и добротом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 14, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 14, 2011 odavno sam ovu pesmu pročitao pa sada eheeeej hvala Sesto na temi , za mene je prelepa 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука