Јаков. Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 Danas je praznik pa ću da vas nazovem braćom i sestrama (čak i one iz one eparhije gde je vladika...pssst), dakle braćo i sestre, ova kritika i ovi odgovori u temi su super. Ali bukvalno svi. Zabavno ih je čitati i osećam se lepo kao da sam u razonodi. Lepo mi je jer je to tema gde mogu da nađem sebe pošto je potpuno a-crkvena. Ne moram da budem veliki znalac da bih bio kritičar. Dovoljno je da se samo ne slažem sa nečim. Big deal. A ono zbog čega je a-crkvena je zbog toga što nema ovde nigde Isusa. Nema Gospoda. Pa i ti sveštenci što dižemo na njih kuku i motiku (nekad zaista sa pravom) ne bi bili to bez Hristosa. Niti bi mi bili pravoslavni bez Hristosa. Zamislim se.. Mnogo mi pričamo o Crkvi. A kako možemo da pričamo o Crkvi a da ne pričamo o Gospodu. Zaključujem - Ako pričamo o Crkvi a ne pričamo o Gospodu, nit pričamo mi, niti pričamo o Crkvi. Priča sotona a priča o anti-crkvi. Kako smo naivni... -------------- Inače pijem coca colu iz flaše, onako zidarski i pitam se zašto me nadima mnogo više nego da pijem iz čaše???? To je prava tema.??? -------------- Srećan praznik Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 12, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 Заиста је тако: Причамо о Цркви као да Црква није Тело Христово. Црква је сведена једино и само на неку традиционалистичку институцију. Такође и ови писци текстова где они као критикују Цркву нигде не говоре о Христу, а и они који одговарају на критике не говоре о Христу. Хм, па ја сам само поновио оно што си Ти написао. Иначе, што се тиче Кока-коље можда не би било лоше да у њу тириш неколико кашичица шећера (у флашу), па када исцури више од пола тј. изађе сва она газа, нећеш много подригивати јер ће количина Кока-коље драстично у флаши да се смањи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 Црква је сведена једино и само на неку традиционалистичку институцију. Аха. А ко ју је свео на "неку традиционалистичку институцију"? Мандић и њему подобномислећи, или неко други? Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 Црква је сведена једино и само на неку традиционалистичку институцију. Аха. А ко ју је свео на "неку традиционалистичку институцију"? Мандић и њему подобномислећи, или неко други? Управо Мандић! и сви који би да нешто суде о Цркви а не прилазе Чаши. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 Оваквих теоретичара и критичара је данас пуна капа.Из личног искуства сам убјеђен да нема ништа забавније и лакше него писати овакве квази-критике.Овај текст је добар само у сегменту приказа нашег јадног стања у погледу доживљаја црквеног живота и литургијско-благодатног етоса те исте Цркве догађајем Педесетнице,а у погледу квалитета овог текста и њеног "погађања суштине" путем критике,мислим да не заслужује никакву оцјену,јер би рангирање на одређеној скали било и превише за овај тужни текст. facenew22222222 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука