Jump to content

Recepat za riblji paprikash!

Препоручена порука

nije bas za zenski kutak, jer se zna da ribolovci najbolje spremaju riblju corbu, a zene su bolje u ciscenju ribe smej.gif, ali ajde da stavim ovde, ovo je ultimativni recepat i garantujem jedno od prva tri mesta na takmicenju! smej.gif

evo vako! kotlic je onaj huh za kolko osoba sad ne znam, zaboravih 0110_hahaha al standardni sta znam

SASTOJCI:

- oko 2kg ribe (sharan stuka linjak som ne_shvata )

- 7-8 glavica narendanog crnog luka(moze i sitno naseckanog, ali bolje narendanog)

- 2 kasike sirceta(moze i kolicinica belog vina da posluzi ako nemate sirceta smej.gif )

- 2 kasike slatke paprike

- 1 kasika ljute paprike + 1 cela feferona(paziti da se tokom kuvanja ne raspadne! jer onda je to vec meksicki kotlic smej.gif )

- 1 kasika soli

- 2 kasike vegete

- 1 kesica zacina(fant) za riblju corbu

- 1/4 litre kuvanog paradajz soka

PRIPREMA:

Sipati oko 1,5l vode i odmah istinjenog luka da pliva u vodi. Za oko 20min kada legne na dno i voda pozuti, ubaciti ribu i tople vode do vrha i 2 kasike sirceta(kada prokuva izbaciti penu ako je riba iz zamrzivaca)

Kada riba prokuva staviti: slatke, ljute paprike, soli, vegete

ostaviti da kuva 25-30min i onda tek staviti zacin za riblju corbu i ostaviti da kuva jos 20-25min

Pred kraj ubaciti paradajz sok

U medjuvremenu probavati i zacinjavati po ukusu

eto jednostavno, a najbitniji su redosled i dobri sastojci( sharan ili som obavezno, ili oni mali somici cverglani, terpani, americki somici kako li se zovu vec, melezi tj babuske isto dobri, a od stuke samo malo jer ima jak miris), takodje bitno da se odrzava konstanto toplota, i jako bitna stavka je da se doda ugrejana topla voda

ruckati se moze sa hlebom, ali je snaga ovog paprikasha u domatjem testu, znaci prvo se skuva lepo domace testo od jaja i ostavi u vanglu da se ohladi, pa se onda stavlja u tanjir i preliva paprikashom

PRIJATNOOOOOOOOOO! smej.gif

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

nije bas za zenski kutak, jer se zna da ribolovci najbolje spremaju riblju corbu, a zene su bolje u ciscenju ribe ekstra, ali ajde da stavim ovde, ovo je ultimativni recepat i garantujem jedno od prva tri mesta na takmicenju! smej.gif

evo vako! kotlic je onaj huh za kolko osoba sad ne znam, zaboravih 0110_hahaha al standardni sta znam

SASTOJCI:

- oko 2kg ribe (sharan stuka linjak som ne_shvata )

- 7-8 glavica narendanog crnog luka(moze i sitno naseckanog, ali bolje narendanog)

- 2 kasike sirceta(moze i kolicinica belog vina da posluzi ako nemate sirceta smej.gif )

- 2 kasike slatke paprike

- 1 kasika ljute paprike + 1 cela feferona(paziti da se tokom kuvanja ne raspadne! jer onda je to vec meksicki kotlic smej.gif )

- 1 kasika soli

- 2 kasike vegete

- 1 kesica zacina(fant) za riblju corbu

- 1/4 litre kuvanog paradajz soka

PRIPREMA:

Sipati oko 1,5l vode i odmah istinjenog luka da pliva u vodi. Za oko 20min kada legne na dno i voda pozuti, ubaciti ribu i tople vode do vrha i 2 kasike sirceta(kada prokuva izbaciti penu ako je riba iz zamrzivaca)

Kada riba prokuva staviti: slatke, ljute paprike, soli, vegete

ostaviti da kuva 25-30min i onda tek staviti zacin za riblju corbu i ostaviti da kuva jos 20-25min

Pred kraj ubaciti paradajz sok

U medjuvremenu probavati i zacinjavati po ukusu

eto jednostavno, a najbitniji su redosled i dobri sastojci( sharan ili som obavezno, ili oni mali somici cverglani, terpani, americki somici kako li se zovu vec, melezi tj babuske isto dobri, a od stuke samo malo jer ima jak miris), takodje bitno da se odrzava konstanto toplota, i jako bitna stavka je da se doda ugrejana topla voda

ruckati se moze sa hlebom, ali je snaga ovog paprikasha u domatjem testu, znaci prvo se skuva lepo domace testo od jaja i ostavi u vanglu da se ohladi, pa se onda stavlja u tanjir i preliva paprikashom

PRIJATNOOOOOOOOOO! smej.gif

fant je teska hemija... kako su ranije ljudi spremali bez tih gluposti mozemo eto i mi.  smej.gif bolje staviti prirodne zacine nego vestacke

tko leti vrijedi

tko vrijedi leti

tko ne leti ne vrijedi

babushka_sm.gif

Подели на овим сајтовима

kako god izvoljevas, ovaj recepat je smernica pa ti kombinuj, ali bez fanta tj bar priblizno da pogodis varijantu bude slabiji ukus, al oket

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Zna li ko recepat za prirodni veggy fant za riblju corbu? 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Pošto je vreme za ribicu, da dignemo malo ovu temicu...

Moj način- ne znam da li se može smatrati ribljim paprikašem ili ne, ja ga pre zovem riblji đuveč, ali moj način je...

Riba (rečna, bilo koja) se popari i ostavi 20-tak minuta da smekša. (to da bi očistili lakše kosti).. Očisti se dakle od kostiju..

U đuvečaru se sipa ulje, riba se izmeša sa paradajizom, crnim lukom, paprikom, ... može još neka povrćka ako ima... al ne preterivati. U principu 3 različite povrćke je dosta. Ja ne jedem krompir, ali je to dobra kombinacija... (krompir-crni luk-paprika) ili možda (tikvice-paprika-crni luk)... Crni luk je u principu obavezan, ovo ostalo kako oćete.

Sipa se voda u đuvečaru da smesa ogrezne i peče u rerni na 200.. dok ona voda ne ispari a gore poprimi boju sve lepo.. za ovo je potrebno oko 25-45 minuta, zavisi koja đuvečara i količina je u pitanju.

Začine nisam spominjao, jer za ovu varijantu ja samo posolim, ne stavljam ništa drugo. Ionako ima dosta povrćki pa je bogato sa ukusima.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

ma riblji paprikaš je fantastičan, moja baba kaže kako prepoznati da li je valjao paprikaš- dokaz da je valjao paprikaš je to ako posle njega ne možeš da se napiješ vode!  likefaceeeeeeee

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...