Зоран Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Наиме по којем је то закону осуђен, шта су му све натоварили као кривицу. Читао сам негде о томе али сад се не могу сетим... Сећам се само да има више тачака због чега су га прогласили да је крив. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest MiraSB Написано Септембар 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2009 Nasa njveca radost, nasa najveca nada, nas jedini spas, osudjen je nevin zbog nas... Plakao je da bi smo se mi radovali, bio mrtav da bi smo mi ziveli, bio povredjen, da bi nas zastitio, bio gladan da bi smo mi bili siti, trpeo zedj, da bi nas napojio krvlju svojom,patio da mi ne bi smo osetili patnju, trpeo bolove da ih mi ne bi smo ni osetili, hodao da nas ne bi bolele noge, pricao da bi smo mi razumeli, molio se da bi smo mi bili usliseni, platio cenu da bi smo mi ili postedjeni!Voleo nas da bi smo mi naucili da volimo,sanjao da bi smo mi ostvarili nase snove,bio vezan da bi smo se mi oslobodili, bio bicevan da bi mi bili pomilovani,bio pljuvan da bi smo bili pohvaljeni!Gledao da bi smo mi videli, slusao dabi smo mi culi, bio izdan da bi mu mi verovali! A kako mu mi vracamo??? Ovo ne moze bilo ko da razume, razume ce samo onaj u kojem je plamen ka Bogu gori, jer ni ovo ne napisah ja, nego onaj koji sve ovo prezive napisa preko mene gresne i nedostojne... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Септембар 2, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2009 Слажем се ја са тобом Миро, него сам негде прочитао чиними се да сам тај документ видео у једној књизи ако се не варам ту књигу писао је Хаџи Д. Поповић. И он је ту навео пар тачака по којим су га осудили, али не могу да се сетим које су му то кривице стављене јер није једна у путању... Ако Бог да видећу ових дана да нађем ако будем успео, јер се не сећам како се књига зове. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2009 Мислим да је једно била по њима (тужитељима и судијама) хула , а друго да је дизао буну у народу противу Рима , могуће да има још... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2009 И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен; јел то недовољно, с обзиром на то да је био невин? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Септембар 3, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2009 ?????? ?? ?? ????? ???? ?? ???? (?????????? ? ????????) ???? , ? ????? ?? ?? ????? ???? ? ?????? ??????? ???? , ?????? ?? ??? ???... ??? ??? ???? ?????? ??? ??? ????? ?? ?? ????? ...???? ?? ?? ???? ??? ??? ????????? ????? ?????, ??? ?????? ?? ???? ????? ???? ???????? ??? ????????, ?? ??? ?? ????? ????????? ??...??? ????? ??? ?? ????? ??????, ?????? ?? ?????... Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Септембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2009 Osudjen je jer je sebe smatrao Sinom Bozjim Jer sebe nazva Hristosom Jer je hteo da ukine Mojsijeve zakone Jer je pobunjivao narod Jer je trazio od naroda da ne placa caru poreze Ne znam dalje...cekamo tekst... :smiley: My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2009 Суђење Исусу Христу пред првосвештеницима Код првосвештеника Кајафе, те ноћи, сакупили су се многи чланови Синедриона (Синедрион, као врховни суд, по закону, имао се сабирати у храму и обавезно дању). Дошле су такође и старешине и књижници јудејски. Сви они већ су се раније договорили да осуде Исуса Христа на смрт. Али за то они су морали наћи било какву кривицу достојну смрти. А пошто никакве кривице није било могуће наћи на Њему, они су проналазили лажне сведоке, који ће рећи неистину против Исуса Христа. Много таквих лажних сведока је пристизало. Али они нису могли рећи ништа, за шта је било могуће осудити Исуса Христа. Пред крај, иступила су два таква са лажним сведочењем: "ми чусмо Њега где говори: Ја ћу развалити овај храм рукотворени, и за три дана саградити други, нерукотворени". Али ни такво сведочанство није било довољно за Његово предавање смрти. На сва та лажна сведочанства Исус Христос није одговарао. Првосвештеник Кајафа устао је и упитао га: "Зашто Ти ништа не одговараш на то, што ови против Тебе сведоче?" Исус Христос је ћутао. Кајафа је поново упитао Њега: "заклињем Те живим Богом, кажи нам. Да ли си Ти Христос, Син Божији?" На такво питање, Исус Христос је дао одговор и рекао: "да, Ја сам, и кажем вам: одсад видећете Сина Човечијега, где седи са десне стране Силе Божије и долази на облацима небеским". Тада је Кајафа растргао своју одежду (у знак негодовања и ужаса) и рекао: "шта нам више требају сведоци? Ево, сада чусте Његово богохулство (тј. да Он, будући човеком, назива Себе Сином Божијим)? Шта сте одлучили? Исмејавање Спаситеља у двору првосвештеника Они су сви у један глас изрекли одговор: "заслужио је смрт". После тога, Исуса Христа су ставили до зоре под стражу. Неки су почели да пљују Њему у лице. Људи, који су држали Њега, ругали су се над Њим и тукли Га. А други, заклањајући Његово лице, ударали су га по образима и са подсмехом су Га питали: "прореци нам, Христе, ко је ударио Тебе?" Сва та вређања Господ је претрпео без роптања и ћутећи. НАПОМЕНА: Види Јеванђеље: по Матеју, гл. 26, 57-68; гл. 27, 1; по Марку, гл. 14, 53-65; гл. 15, 1; по Луки, гл. 22, 54, 63-71; по Јовану, гл.18, 12-14, 19-24. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Септембар 3, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2009 Лазарице све је то у реду, али није то тај одговор који тражим... Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Септембар 3, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 3, 2009 У суштини, Господ Исус Христос је осуђен највише због зависти јеврејских старешина, као и због велике популарности коју је очигледно уживао, а што је само по себи значило `политичку ангажованост`. Наравно, цео квази-судски процес је монтиран и исконструисан, чак је и Пилат невољно умешан у целу причу. Исус је више пута отворено и јавно, у сред Јерусалима, критиковао фарисејску струју у синедриону која је била прилично утицајна, а није поштедео и њима омражене садукеје, тако да су се и једни и други у великој већини удружили против њега, ако не рачунамо неке изузетке( Никодим, Јосиф из Ариматеје, можда Гамалаило...). Пилат је доведен пред свршени чин јер није хтео да се изманипулише њиме у смислу да није хтео да осуди онога који је `био против римског цара`, затим су подмићени букачи приликом избора Вараве за пуштање на слободу и десило се тачно оно што је Господ предвидео апостолима! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Септембар 3, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2009 Ne znam dalje...cekamo tekst... :smiley: ?? ??? ?? ????? ??? ?? ???????? ????? ?? ?? ?? ???? ??? ????????... Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Септембар 3, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2009 ISTINA O SVETOJ ZEMLjI - PRAVOSLAVNI JERUSALIM - Hadži Dragana B. Popovića, тако се зове књига и у њој се налази тај документ. Ево гуглам не би ли нашао књигу али нешто ми слабо иде... Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Септембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2009 Хм....ово би било врло интересантно размотрити из угла римског права знајући да се Тертулијан жестоко противио неправедности римских судова према Хришћанима. 0104_cheesy pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2009 ja znam da su engleski pravnici pre nekoliko godina replicirali slučaj Isus pred pilatom i celo sudjenje strogo se držeći jevandjelja i istorijskih prilika tog vremena,,,,i dokazali da je kriv,,,,treba naći to na netu...sigurno ima... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Септембар 4, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 4, 2009 Кеда је ова тема у питању и уопштено када је у питању новозаветна апологетика препоручујем одличну књигу `The case for Christ`, несретно или чудно преведену код нас као `Исусов злочин`, а коју је написао др Ли Стробел. У књизи он интервјуише 12( чини ми се) америчких апологета, све ерудита до ерудите, који говоре о историчности Исуса, апостола, новозаветних текстова итд. Књига је намењена пре свега маловернима, атеистима, агностицима и сл., али свакако је добродошла и верујућима. Аутор је др права који је био малтене неверујући човек и кога је из дна душе потресла вера до тада `хедонистички` расположене жене. Као неко ко се бавио праћењем судских процеса, аутор књиге решава да посматра случај аутентичности Исуса Христа као неку врсту `судског процеса`, `ислеђивања` и долази до за њега запањујућих података. Не само да је историчност Исуса евидентна, већ су евидентна и његова чуда, речи итд. Запањујуће за једног бившег атеисту. Књига је одлична за оне који желе да дискутују са образованим атеистима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука