Jump to content

Купујете ли у second hand шоповима и бувљацима?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Један мој пријатељ свештеник редовно оде до Београда и купује на бувљаку. Невероватно шта можеш да купиш за мале паре. На пример, есктра кожне ципеле за 600 динџи, кожну јакну (готово неношену) за 1,500, три кошуље (феноменалне) за 800 динара...

Да не причам о разним техникама. Купио сам слушалице сонијеве, нало старији модел, оне големе за 300 динара. Кажем, редовно обилазим бувљаке, мада у second hand шоповима не купујем баш, али зато моја жена воли да их обиђе.

Питам се само одакле им та роба...

Људи на бувљацима у последње време продају своје ствари из куће...

Подели на овим сајтовима

Па ваљда је и нормално да продају своје, него мислим да баш продају туђе...

Имаш три екипе , условно речено.

Прва екипа је најбројнија то су ти ганци који "увозе" половну робу са запада , углавном из немачке, то је углавном гардероба коју ови на западу дају у хуманитарне сврхе или бацају , а нека је и са мртвијех људије, затим имаш из исте те групе ганци који продају "аквитети брацика" , то је оно што су нашли негде , добили од некога, ђипили или једноставно имају то .

Друга екипа су лопови и наркомани, они продају своје и туђе( украдено наравно) .

Трећа екипа су обични људови који продају своје ствари из времена када су имали новаца и посла а сад немају и треба им за леба.

Одмах да ти кажем па да се не настављамо из све три екипе познајем људе лично и знам о чему се ради.

Ја редовно идем на бувљак и купујем на њему све што је квалитетно, код наске је бувљак суботом у Новом Саду на најлон пијаци почиње са радом од отприлике 8 ујутро и прве се нацртају нацифране новосадске госпође , оне углавном попасу све што ваља у рану зору, ко дође касније може наћи неке ствари од технике јер даме углавном купују крпице.

Мој комшија доктор редовно купује на бувљаку и нећете веровати , купује медицинску опрему, половну дакако.

Подели на овим сајтовима

Питам се само одакле им та роба...

moja drugarica radi u jednoj od tih second hand prodavnica. njen gazda nabavlja robu u holandiji, dolazi sleperom dva puta godisnje a u njenu radnju dovoze po malo svakog dana. ima strasno dobre garderobe bukvalno za dzabe, na primjer farmerice esprit ili tom tejlor po 3 ili 5 eura, jakne su oko 10-12, majice od 1-3. pitala sam je je li to roba pokupljena sa smeca (gledala sam na tv neku emisiju bilo je o tome rijeci), ona kaze ne, tamo postoje neka skladista gdje odlazes ono sto vise ne zelis da nosis pa se to prodaje na kilo. ne znam detalje ali sam vidjela mnogo stvari sa originalnom etiketom (koja im je promakla jer kaze da zbog inspekcije sve etikete moraju da skinu i da postave svoje). kaze da ima dosta robe koja je nosena jednom npr na nekom snimanju i vise se ne moze vratiti u butik, onda je proslijede u neko od takvih skladista.

kupila sam jednom u butiku na snizenju sjajne farmerice, bas sam bila srecna sto sam ih nasla upola cijene. svratim do nje na povratku kuci i vidim identicne, ali bukvalno, za 4 eura. ja moje platila 28  Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

можда сам једном ил двапут нешто купио у секнд хенду пошто је већина ствари баш изношена ил ми се не свиђа, ал редовно чекам да се преполови цена, прође сезона, крећем се по радњама које затварају и распродају своју робу. купио сам супер панталоне за 1500 динџи у метроу, била нека распродаја скоро.

посебно волим робу са грешком, редовно 10 пута мање кошта него оригинал  greengrin

не идем на бувљак редовно, само кад ми нешто треба.

генерално, купујем ствари ретко, само кад ми требају.

Подели на овим сајтовима

У Москви, има бувљак у коме се продају ствари из храмова. ккао сам видео, испада да су то оне ствари клоје су комунисти опљачкали за време и после револуције. Тако д аима икона, кадионица... а чуо сам да се чак продавала икона са делом моштију преп. Марије Египатске, па су је на време купили да не лежи на бувљаку. Најквалитетније ствари сам куповао у секонд хенду.

Подели на овим сајтовима

• Гости

можда сам једном ил двапут нешто купио у секнд хенду пошто је већина ствари баш изношена ил ми се не свиђа, ал редовно чекам да се преполови цена, прође сезона, крећем се по радњама које затварају и распродају своју робу. купио сам супер панталоне за 1500 динџи у метроу, била нека распродаја скоро.

посебно волим робу са грешком, редовно 10 пута мање кошта него оригинал  4chsmu1

не идем на бувљак редовно, само кад ми нешто треба.

генерално, купујем ствари ретко, само кад ми требају.

Их, ја за те паре купим четворо-петоро панталона и још ми остане за велику пљескавицу од 120 динџи.  greengrin

Подели на овим сајтовима

У Москви, има бувљак у коме се продају ствари из храмова. ккао сам видео, испада да су то оне ствари клоје су комунисти опљачкали за време и после револуције. Тако д аима икона, кадионица... а чуо сам да се чак продавала икона са делом моштију преп. Марије Египатске, па су је на време купили да не лежи на бувљаку. Најквалитетније ствари сам куповао у секонд хенду.

Ту се накупујеш моштију и оснујеш своју цркву.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

ма да су само мошти... ту су кадионице и све остало....А у Москви ми се посебно свиђа то, што старе ствари , или изношене, или ако неко умре у породици, оставиш поред контејнера и вуала, све се покупи....

Подели на овим сајтовима

ма да су само мошти... ту су кадионице и све остало....

Стварно имају мошти? .mislise. :cheesy: :291291291:

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Који су бувљаци и с.х. шопови у БГ (или Србији) најповољнији у смислу односа квалитет/цена? Јесте да не залазим често на таква места, али кад год сам се задесио, нисам стекао утисак да су не знам колико јефтинији.

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

Чини ми се да сам тако чуо...м ислим д аје то било...ако се сетим сутра

ћу питати човека. Па знате колико је храмова било у Русији...

Питај па јави.Чудно ми да Руска ПЦ не реагује. .mislise.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...