Srdjan Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 СТАРИ ЗАВЕТ: А Господ Бог рече жени: Зашто си то учинила? А жена одговори: Змија ме превари, те једох. Тада рече Господ Бог змији: Кад си то учинила, да си проклета мимо свако живинче и мимо све звери пољске; на трбуху да се вучеш и прах да једеш до свог века. И још мећем непријатељство између тебе и жене и између семена твог и семена њеног; оно ће ти на главу стајати а ти ћеш га у пету уједати. ... (Мојсије 3.) ======================================================================================================================================== ======================================================================================================================================== НОВИ ЗАВЕТ: Село Маркопуло на југу острва Кефалоније, западни део Грчке. Стари звоник. Црква. А поред цркве... ... људи се окупили... ... Света литургија, Евхаристија је предукус раја, а овај догађај на Кефалонији, чудо пресвете Богородице, подсећа на рај где непријатељства између људског рода и змија неће више бити. Људи долазе са разних страна, окупљају се на празник Успења Богородице чувши за ово чудо, и желећи да га виде својим очима, можда по први пут долазе на литургију и приближавају се уским вратима којa воде у Царство Небеско. Јер, гле, ја ћу створити нова небеса и нову земљу, и шта је пре било неће се помињати нити ће на ум долазити. Него се радујте и веселите се довека ради оног што ћу ја створити; јер гле, ја ћу створити Јерусалим да буде весеље и народ његов да буде радост. И ја ћу се веселити ради Јерусалима, и радоваћу се ради народа свог, и неће се више чути у њему плач ни јаук. ... Вук и јагње заједно ће пасти, и лав ће јести сламу као во; а змији ће бити храна прах; неће удити ни потирати на свој светој гори мојој, вели Господ. (Исаија, 65.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Kaжу људи тамо који живе да су срећни када им се појаве змије а када се не појаве онда неће бити добра година. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Август 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Fidakia Panagias Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Август 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 25, 2009 "Центар за истраживање грчке лаографије" Атинске Академије посветио је посебно поглавље за "Змије у Маркопулу", у селу на југо-истоку острва Кефалонија. ... Нарочити утисак даје сведочење да је 1924. када је извршена промена календара, свет је чекао да одреди свој став према змијама. Оне су изашле по новим датумима и тако није остао ниједан старокалендарац у тој области. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 врло занимљиво ако је стварно тачно. а са друге стране, чуо сам да те змије имају крсни знак на себи, јел то видео неко или има слике ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 ??? ??? ?? ?? ????? ????? ????? ???? ?? ????, ??? ?? ????? ???? ??? ??? ????? ? ????? ?????? ?a ??? ?????? ????? ??? ?? ???? ?? ???? ????, ?????? ? ????? ??????? ???? ????? ?? ???? ?? ?????. ?????? ??? ????????? ?????? ????? ???? ?? ? ?? ?? ????????... У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука