Jump to content

Osnovi hriscanske etike

Оцени ову тему

Препоручена порука

Брате грешни, једном ја поменух хришћанску етику на некој другој теми па ми један брат спочита да хришћанство баш брига за етику. Покушах да објасним своја размишљања, али, како сам лаик, не успедох. Не могу ти помоћи, али привукао ме наслов због ових ранијих разговора.

Подели на овим сајтовима

Брате грешни, једном ја поменух хришћанску етику на некој другој теми па ми један брат спочита да хришћанство баш брига за етику. Покушах да објасним своја размишљања, али, како сам лаик, не успедох. Не могу ти помоћи, али привукао ме наслов због ових ранијих разговора.

Takve nebuloze moze samo da prica samo neko povrsinski teoloski obrazovan i ko mosli da je saznao sustinu pravoslavlja, a ustvari je daleko-daleko od toga !!! facenew22222222

Подели на овим сајтовима

опаааа, полако сестро  facenew22222222

прво, рекох ти да мене баш брига за морал и етику овог света јер је о томе било приче, врати се па прочитај  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14221.msg444082#msg444082 date=1305828480]

опаааа, полако сестро  0102_laugh

прво, рекох ти да мене баш брига за морал и етику овог света јер је о томе било приче, врати се па прочитај  0205_whistling

:bla: Podrzavam! Etika i moral svijeta u kojem zivimo nikako nije isto sto i hriscanska etika i moral... Tako je bilo i u istoriji i bice i ubuduce!!! :djetalina:

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14221.msg444082#msg444082 date=1305828480]

опаааа, полако сестро  staniiiiiii

прво, рекох ти да мене баш брига за морал и етику овог света јер је о томе било приче, врати се па прочитај  :D

.mislise. Podrzavam! Etika i moral svijeta u kojem zivimo nikako nije isto sto i hriscanska etika i moral... Tako je bilo i u istoriji i bice i ubuduce!!! greengrin

greengrin

Подели на овим сајтовима

Eeeee жив био брате Милане, ти се сам препознаде. Праштај, ако сам погрешно разумела ондашњу расправу. Нисам желела да именујем јер ниси био на теми, а нисам ни знала да ли ћеш бити па не би било лепо. Колико се сећам била је нека расправа са Рогијем који је тврдио да су морал и етика универзалне вредности, а ја сам говорила о томе да је управо главна карактеристика морала то што је промењив и различит код различитих заједница. Етику сам поменула нешто у вези са медицином, а поменух и хришћанску етику и ту се негде изгледа неразумедосмо. Можда су и две теме у питању, тешко је испратити. Углавном, изгледа да сам остала у погрешном уверењу у вези са оним што си написао.

Подели на овим сајтовима

Eeeee жив био брате Милане, ти се сам препознаде. Праштај, ако сам погрешно разумела ондашњу расправу. Нисам желела да именујем јер ниси био на теми, а нисам ни знала да ли ћеш бити па не би било лепо. Колико се сећам била је нека расправа са Рогијем који је тврдио да су морал и етика универзалне вредности, а ја сам говорила о томе да је управо главна карактеристика морала то што је промењив и различит код различитих заједница. Етику сам поменула нешто у вези са медицином, а поменух и хришћанску етику и ту се негде изгледа неразумедосмо. Можда су и две теме у питању, тешко је испратити. Углавном, изгледа да сам остала у погрешном уверењу у вези са оним што си написао.

0442_feel nasznak12
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...