сербон Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 На једној теми (на овом форуму) се изненадих лежерним ставом да је сеоба народа, de facto односно, да је став о доласку наших предака на терене на којим и данас обитавају сасвим "припродан" и не треба га доводити у сумњу. Овакав став не би ни доводили у сумњу да из њега не произилазе закључци којима се Срби као народ стављају у ред неисторијских народа а да се уводе Римљани као народ(!?) Овде бих да заступницима овакве тезе поставим следећа питања: 1. Када се неки народ одлучује да мења станиште, и који су услови потребни за сеобу? 2. Колико је временски трајала сеоба, и има ли трагова (материјалних) о сеоби, 3. Да ли су у току сеобе имали контакте са другим народима? 4. Да ли су пре доласка, у постојбини (старој домовини), имали развијен државни систем или су били државно неорганозовани? 5. По доласку на нову територију, да ли су затекли неки државно организован народ (у било ком ступњу), ................и још по нешто? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 Била је сеоба Србаља не једном , но безброј путова. Али и на ове просторе је било сеоба србаља из више праваца и у разним временским периодима. Она званична сеоба Словена на ове просторе је једна мени врло климава прича, јер ако дођоше сви тад, од куде онда пре њих овде трагови Србаља? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 nase pretke nisam ni pomenuo a seoba naroda je cinjenicna s tim da ja nisam pomenuo nas narod ili bilo koji drugi, tako da ne iznosi ono sto nije receno odnosno ne stavljaj mi u usta ono sto ne rekoh radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 Нисам ти ја ништа реко, реко би да сам нешто реко, а можда би и казо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Август 22, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2009 nase pretke nisam ni pomenuo a seoba naroda je cinjenicna s tim da ja nisam pomenuo nas narod ili bilo koji drugi, tako da ne iznosi ono sto nije receno odnosno ne stavljaj mi u usta ono sto ne rekoh ????? ?????????,??? ?? ?? ? ????? , ???????? ??????? ????? ?? ?????? ???? ??? ????????, ???? ???????? ???? ?????????, ?? ??? ????? ????? ??????????, ???????. ???? ????? ?? ????????? ??????, ?? ? ??? ?? ???????? ?? ??????. ?????? ?? ?? ?????? ????? ?????? ???? de facto ?? ???????? ????? ? ?? ???? ????????? (??? ???) ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 da ali to sto je velika seoba de facto ne znaci da sam rekao da su tu ukljuceni i nasi preci... radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Август 22, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2009 da ali to sto je velika seoba de facto ne znaci da sam rekao da su tu ukljuceni i nasi preci... ????? ?????????, ?? ??? ?? ????? ???? ?? ??????????, ????? ??? ?? ??? ??????, ???????? ??????, ??????? ?? ?? ?? ?? ???? ????? ? ?????? ???? ???????? ?? ?????? (??? ??? ?? ?????? ???? ?? 18 ????), ?? ????? ???????? ???? ?? ? ???????? ?????????, ???????? , ?????????? (?????????)? ??? ?? ??????? ???? ??????, ? ??? ??????? ???? ??? ?????????? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 ne verujem ali da su neka plemena dolazila odlazila i mesala se sa omorodcima tih krajeva je defacto radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Август 22, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2009 ne verujem ali da su neka plemena dolazila odlazila i mesala se sa omorodcima tih krajeva je defacto...???????, ??? ??? ???? ????? ???????? ?? ????????? ?????????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 pa zna se plemenima koja su drevna na tim prostorima koja su se u kulturoloskom smislu mesala sa drugima... dakle drevni iliri.... radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 ne verujem ali da su neka plemena dolazila odlazila i mesala se sa omorodcima tih krajeva je defacto...???????, ??? ??? ???? ????? ???????? ?? ????????? ?????????? ?(??)?? ???????! ??(?)??????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Август 22, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2009 pa zna se plemenima koja su drevna na tim prostorima koja su se u kulturoloskom smislu mesala sa drugima... dakle drevni iliri.... ..??? ?????? ??? ??, ?? ??? ?? ????????? ?????, ? ?????? ? ?????? ??? ?? ? ???????. ????? ?? ?? ??? ? ?????, ????? ?????? ?? ?? ?? ??? ?? ?????? ???????? ?? ?? ?? ?????? ?????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 ne znam za sta je to bitno ko su oni bili... radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Август 22, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2009 ne znam za sta je to bitno ko su oni bili... ?? ??????? ????????, ?????? ??? ?? ???? ?????????, ?? ???? ??????????? ??????, ?? ?? ?? ????? ????????. ?? ?? ?? ???????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 pa i nisam jer ne znam cemu to vodi za sta je to vazno nauci sta time dobijamo, sta cemo odgonetnuti radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука