Malina Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Па мени је скроз труло,да се грешни и у расколу лаици, одамах искључују из Цркве, а ови са мантијама,се сврставају у ред лаика,што значи да ипак остају у Цркви, мада су они најодговорнији и коловође овог раскола! .please.-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='.please.' /> Ни мени ово није јасно. Логичније ми је да се крене од врха. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Па мени је скроз труло,да се грешни и у расколу лаици, одамах искључују из Цркве, а ови са мантијама,се сврставају у ред лаика,што значи да ипак остају у Цркви, мада су они најодговорнији и коловође овог раскола! .please.-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='.please.' /> Slažem se. Uopšte, ali uopšte ne razumem njihovu snishodljivost prema Artemiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 замислите да је ваш рођени деда у питању ... пријатељ кога знате неколико деценија ... онда ме не чуди што им није било тешко да се одлуче за грешног милоја, не због двоструког аршина, већ што човек никад уствари није ни престао да трује, колико видим по његовим прецрквеним активностима. а Артемије је градио више деценија Цркву коју ми сад имамо. немојте да сте баш толико усмерени за овако нешто клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 С обзиром на њихов висок положај и просвећеност која би требало да се притом подразумева, не могу да имам разумевање за тако нешто. То као да имаш пастире који су спремни да убију сопствене овце, а да притом милују брата пастира који им убија овце... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 слажем се, ал не бих волео никог да видим пришрафљеног, праведно или не. не веселим се томе, уопште. ја сам пре за епитмије на време, него од слабости реакције немати где више па онда морати реаговати на најдрастичнији начин. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Несретник. Ето докле гордост, непокајање и непослушност могу да доведу човјека Није ми јасно, како си ти дошла до констатације да је горд...непослушан и без покајања? Имаш неки мерни инструмент? Човека су искључили и Цркве на правди Бога! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Несретник. Ето докле гордост, непокајање и непослушност могу да доведу човјека Није ми јасно, како си ти дошла до констатације да је горд...непослушан и без покајања? Имаш неки мерни инструмент? Човека су искључили и Цркве на правди Бога! Hmmm, a kako si ti zakljucio da nije? 0203_cool "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Hmmm, a kako si ti zakljucio da nije? 0203_cool Па колико се сећам Хришћанства...моје и није да оцењујем..ко је колико грешан...већ са собом да се борим! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Мислим да ту има много јачих играча који су заслужили овакве казне,него што је овај грешни и несретни Милоје... Otprilike tako, kola se slomila na Miloju, a trebalo je jos odavno isprocesuirati Pahomija, i Artemija jos u pocetku nastanka problema, tako da ne bi ni bila potrebna ova sadasnja blamaza sa Milojem. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Несретник. Ето докле гордост, непокајање и непослушност могу да доведу човјека Није ми јасно, како си ти дошла до констатације да је горд...непослушан и без покајања? Имаш неки мерни инструмент? Човека су искључили и Цркве на правди Бога! колико ја видим, Црква га трпи још пре крштења, па га још и у крштењу трпела.тако да је сиренина констатација сасвим правилан закључак, дедуктиван. 1000000001010 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Hmmm, a kako si ti zakljucio da nije? 1000000001010 Па колико се сећам Хришћанства...моје и није да оцењујем..ко је колико грешан...већ са собом да се борим! молим те, онда је разумно да ставиш на поверење Сабору да је више него смислено тело да то оцени и да уради оно што је потребно. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Мај 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Несретник. Ето докле гордост, непокајање и непослушност могу да доведу човјека Није ми јасно, како си ти дошла до констатације да је горд...непослушан и без покајања? Имаш неки мерни инструмент? Човека су искључили и Цркве на правди Бога! Kad se neko prema Crkvi i crkvenoj jerarhiji ophodi na nacin na koji se on ophodi godinama, sta je to nego gordost i neposlusnost? A pokajanje... pa nisu ga ekskomunicirali preko noci, sigurna sam da je godinama pozivan na pokajanje. I nemoj misliti da se radujem, daleko od toga. Naravno da nemam nikakav mjerac, ni ne treba mi. Dovoljna mi je odluka Crkve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Da li je trac ili istina da su do sada samo Car Dusan i the sinful Miloje, iskljuceni iz crkve? crvenilo Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Мај 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 prije par godina sam nacula, moguce da je rekla-kazala dakle nista pouzdano, da su neki mirjani iskljuceni a pripadali su zahumsko-hercegovackoj eparhiji. poslije su se pokajali pa su vraceni. ponavljam, nisam sigurna da li je tacno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Тачно је, али нису се они покајали, него се тамошњи епископ "покајао" због одијума јавности коју је произвела његова претходна одлука да их искључи из Цркве, без икаквог канонског разлога. Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука