бошкојуговић Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Најбоље је да се верник консултује са својим духовником, па како он благослови да се тако поступи. ЗЕМАЉСКО ЈЕ ЗА МАЛЕНА ЦАРСТВО, А НЕБЕСКО УВЕК И ДОВЕКА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Судећи по Цециним ранијим постовима, схватила сам да она пости по новом календару. Не верујем да би она погрешно то чинила. Тако да одговор могу дати на основу њеног казивања. Са друге стране, када сам ја живела у Грчкој, постила сам по нашем календару, причестила се на дан моје славе Св. Никола, иако код њих је био други празник, наравно. Постила сам до нашег Божића а не њиховог. Не знам да ли сам погрешила, али напомињем да нисам у том тренутку имала већег контакта са Грцима, у буквалном смислу сам била странац у тој земљи, те нисам осећала за потребно да поштујем њихов календар. Па и касније када сам их упознала, наставила бих по своме. На њиховим посним трпезама и ја сам постила, а на мрсним ако је био пост, поштовали су мене и било је и посне хране.... Гарант сам грешила, али никог нисам имала кога бих питала и чији савет би ми помогао. Нека Бог опрости... Заиста, занимљиво питање.... Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 E vidiš pieta ja sam upravo u razgovoru pomenula cecin post i naš post i tako nastade tema 0104_cheesy sačekaćemo Mladena da nam objasni samo što ima problema sa netom 0311_womens Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Ceca je udata za Grka i samim tim pripada Grckoj Pravoslavnoj Crkvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Bidni strpljiva Izido 0104_cheesy Ajde samo malo grčka Crkva je sestrinska Crkva pa ako smo u Grčkoj..onda...onda ćete čekati đomlu 0311_womens Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Ma,znam to.Nego,znas i sama,kaki je ovaj svet. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Август 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2009 pa ako covek zivi u grckoj i parohijski pripada GPC nema razloga da ne posti po njihovom kalendaru jer smo sa GPC u Liturgijskom jedinstvu !Ne zavisi nas odnos prema Hristu o kalendaru i danima vec o LJubavi i delima ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2009 0311_womens 319.gif https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif klapklap klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Август 20, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Врло једноставно. КАДА СЕ НАЛАЗИМО НА ТЕРИТОРИЈИ НА КОЈОЈ СЕ ЦРКВА БОЖЈА ПРИДРЖАВА ЈУЛИЈАНСКОГ ИЛИ ГРЕГОРИЈАНСКОГ КАЛЕНДАРА ПОСТУПАМО ОНАКО КАКО БЛАГОСИЉА ПОМЕСНА ЦРКВА СА КОЈОМ ЈЕ НАША ПОМЕСНА ЦРКВА У ЕВХАРИСТИЈСКОМ (ЛИТУРГИЈСКОМ) ОПШТЕЊУ И ЗАЈЕДНИЦИ. Ако смо у гостима код Цеце без обзира што се на пример у Србији мрси, ми смо у обавези да постимо и обрнуто, јер би супротним поступањем признавали расколнике - старокалендарце. (Многи наши студенти у Јелади праве распуте управо на основу ове могућности да би избегли у раскораку неки од постова - страшно!) Иначе, Изида, ти не припадаш српској православној Цркви него Цркви Божијој која привремено борави у Србији, Грчкој, Америци, Азији,... и у њој нема поделе на Јелине, Србе, Бугаре, Немце... Да ли је ово јасно или треба још да се појасни? ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Успут,мислим да би боље било да је званичан назив наше Цркве ``Београдска патријаршија``. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Август 20, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2009 ?????,?????? ?? ?? ???? ???? ?? ?? ???????? ????? ???? ????? ``?????????? ????????????``. ??????! 0311_womens 319.gif https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Jasno! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 @Ђомла, савршено јасно... 0311_womens 319.gif https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/dada.gif Ја грех починих, а Господ нека опрости моме незнању.... Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Ма бре, етнофилетизам је јерес. Црква је неупоредиво шира од националности. Заправо, националност нема везе са хришћанством. ОНо што је битно у целој причи, ти си Ђомла то лепо рекао, то је евхаристијско јединство. Све остало је џабе. И анатема није ништа друго него прекид евхаристијског јединства а не неко проклетство или шта знам већ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Август 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2009 BOGU hvala jos uvek je Jedna Casa iz koje Jedemo i Pijemo i dace BOG da do svrsetka tako ostane ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука