Jump to content

Pravoslavne ikone u Westminsterskoj opatiji (vencanje princa)?!?!

Препоручена порука

• Одговори 75
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

view_photo.php?id=484140

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Hor Westminsterske opatije cesto izvodi kompozicije ser Dzona Tavenera,

inace pravoslavca, engleskog kompozitora.

Koji je komponovao i ubacio deo pravoslavnih litanija,

na opelu princezi Dajani u Wesminsterskoj opatiji!!

II_QgNkG5jg

Mi u Češkoj imamo isto tako jednog pravoslavca, poznatog kompozitora i muzičara koji da paradoks bude veći svoja djela izvodi isključivo po katoličkim i protestantskim crkvama, vrlo rijetko i iznimno po pravoslavnim iako su sva njegova djela iz sfere duhovne dakle spiritualne hrišćanske muzike. Ali pošto je ta njegova muzika uglavnom vokalno-instrumentalna a napisana za glas i orgulje, sintesajzer onda ju je moguće izvoditi samo u katoličkim i protestantskim crkvama. Mislim da je nešto komponovao kao muziku namjenjenu specijalno za "a capella" izvođenje u pravoslavnim hramovima ali vrlo malo je toga, tih takvih njegovih horskih djela, nažalost. To je dakle takav naš češki Vangelis ili Jean-Michel Jarre dakle multiklavijaturista i sintesajzerista. Neću vam otkriti njegovo ime jer spremam post s njegovom muzikom, već jednom sam skupljao njegova djela na You Tube ali me tada nešto valjda spriječilo ili "pomelo", taj post nisam kompletirao, dovršio ni objavio. Poslije, valjda kako sam dementan sam na to savim zaboravio a sada sam se na to ponovo podsjetio pa uradim to možda već danas ako stignem!

:drugarstvo:      :drugarstvo:    dementu, dementu, dementu jedan!  

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ja sam napisala juce u onoj temi o svadbi, da je mondo objavio slike ikone i da su napisali da se te dve ikone iznose kada su velika slavlja kod njih u crkvi kao znak povezanosti te dve religije...

citiram: "sestrinstva"...Medjutim neko ovde pomenu da te ikone stoje u skoro svim crkvama u Londonu..

Ajde da verujemo mondu za sada???

evo pogledajte na jednoj od slika je i ikona i objasnjenje

http://www.mondo.rs/tg4828/Foto/Velika_Britanija_dobila_quotprincezuquot.html

view_photo.php?id=484140

Подели на овим сајтовима

Hor Westminsterske opatije cesto izvodi kompozicije ser Dzona Tavenera,

inace pravoslavca, engleskog kompozitora.

Koji je komponovao i ubacio deo pravoslavnih litanija,

na opelu princezi Dajani u Wesminsterskoj opatiji!!

Mi u Češkoj imamo isto tako jednog pravoslavca, poznatog kompozitora i muzičara koji da paradoks bude veći svoja djela izvodi isključivo po katoličkim i protestantskim crkvama, vrlo rijetko i iznimno po pravoslavnim iako su sva njegova djela iz sfere duhovne dakle spiritualne hrišćanske muzike. Ali pošto je ta njegova muzika uglavnom vokalno-instrumentalna a napisana za glas i orgulje, sintesajzer onda ju je moguće izvoditi samo u katoličkim i protestantskim crkvama. Mislim da je nešto komponovao kao muziku namjenjenu specijalno za "a capella" izvođenje u pravoslavnim hramovima ali vrlo malo je toga, tih takvih njegovih horskih djela, nažalost. To je dakle takav naš češki Vangelis ili Jean-Michel Jarre dakle multiklavijaturista i sintesajzerista. Neću vam otkriti njegovo ime jer spremam post s njegovom muzikom, već jednom sam skupljao njegova djela na You Tube ali me tada nešto valjda spriječilo ili "pomelo", taj post nisam kompletirao, dovršio ni objavio. Poslije, valjda kako sam dementan sam na to savim zaboravio a sada sam se na to ponovo podsjetio pa uradim to možda već danas ako stignem!

klapklap      dobar decko    dementu, dementu, dementu jedan!  

Evo ovdje vam ga samo kratko predstavim a na postu s

češkom i moravskom muzikom vam postavim neke njegove klipove.

Tako on hoda po crkvama i koncertuje na ovakvim komornim "two-men" koncertima.

piše također i muziku za mjuzikle, pravi i velike vrlo posjećene koncerte ali ovako to voli najviše!

Baš lijep primjer ekumenizma u praksi. Inače mu se desila takva stvar da je jedva preživio trovanje

živom sodom, mislio da je to voda pa popio, OMG! Koje su to muke bile i kroz šta je sve prošao, strašno!

Ali nikada se nije ni u najtežim trenucima kad mu je utroba sva bila praktično spaljena tom sodom odrekao Boga!

Dita Hořínková, Richard Pachman - Ave Maria

FsZNYQBVEBU

Na tom postu o češkoj muzici vam napostujem potom neka njegova

atraktivnija videa s ljepšom muzikom, ovo je samo takva najava tog posta.

Richard Pachman - Oratorium Mistr Jan Hus - ŘEČ O MÍRU

scmeJlIo70s

Ovdje pravoslavac na svom koncertu propovijeda i pjeva o Janu Husu,

u katoličkoj crkvi, takav mi to danas imamo ekumenizam u Češkoj.

Richard Pachman - KOUZLO tour 2oo8 - Snížek Padá

OuIz1NakOEE

Ovdje zabavlja djecu na božićnom koncertu u Brnu.

Подели на овим сајтовима

Принц Филип јесте велики ктитор светогорских манастира и доста времена проводи на Светој Гори, е сад да ли сме да се причешћује код нас или му је и то забрањено од краљевске породице , то већ не знам...

Принц Филип, муж краљице Елизабете јe отац принцу Чарлсу. Иначе принц Филип је био принц Грчке и Данске  али се је одрекао титуле након венчања.

Preko Filipa je u jednu ruku izvršena i smjena dinastija u Velikoj Britaniji. Prvi put će na njen prijesto doći Oldenburgovci (sa odlaskom kraljice Elizabete). Oldenburgovci su jedna od najstarijih evropskih dinastija. Ne samo da su kraljevi Danske, Norveške već su bili i kraljevi Švedske, Grčke i carevi Rusije. Interesantna je njihova veza sa pravoslavnim narodima, dali su i jednog pravoslavnog svetitelja, sv. cara Nikolaja II i njegovu porodicu.

Oldenburgovci inače potiču od jednog franačkog vojvode koji je u 12. vijeku dobio od njemačkog cara staroslovenski grad Starigrad (Oldenburg) na Baltičkom moru u današnjoj pokrajini Šlezvig Holštajn.

Хвала на информацији...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

sta ce se dogoditi kad se :) preseli - a oni jesu pravoslavci.....  sHa_sarcasticlol

preci ce Engleska u pravoslavlje ?  winter

Енглеска може само да се врати у православље јер је била православна..

A BRIEF HISTORY OF THE ORTHODOX CHURCH IN THE BRITISH ISLES

The Orthodoxy of the Church in the British Isles ceased with the introduction of papal bishops after the Battle of Hastings in October of 1066 at which the Norman Duke William, funded by the newly schismatic papacy invaded Britain.

http://orthodoxbrotherhood.com/node/45

THE FALL OF ORTHODOX ENGLAND

http://orthodoxbrotherhood.com/node/24

0102_laugh

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Филипова мајка,тј. Чарлсова баба Alisa von Battenberg је удајом постала православна и док је живела у Бакингемској палати за њу је специјално изграђена православна црквица у оквиру палате где би она могла да се моли...иначе,позната је и по томе што је у позним годинама стално носила одећу часних сестара...

Ево је она у одећи часних сестара како предводи поворку на крунисању краљице Елизабете II:

aliceBatt.jpg

А ево како је изгледала пре него сто се заветолава:

aliceBatt2.jpg

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

А иначе мајка наше краљице Марије која била принцеза од Велике Британије и Ирске,војвоткиња од Sachsen-Coburga i Gothe,принцеза од Единбургха,краљица Румуније и унука краљице Викторије...

Те је карица Марија сахрањена је као рођака и потомак краљевске породице на гробљу Frogmore у Windsoru где је иначе сахрањена већина припадника краљевске фамилије Велике Британије.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...