Jump to content

Pravoslavne ikone u Westminsterskoj opatiji (vencanje princa)?!?!

Препоручена порука

Kakva god da je engleska kraljicca, nema ruganja molim... zadrzite za sebe svoje misljenje o njoj...

A sad da se vratimo na temu... zamolicu da se vise ne ubacuju poruke koje nemaju veze s ovim sto smo poceli da pricamo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 75
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Dakle...

Што се тиче икона оне се могу видети у свим катедралним храмовима, нпр. у катедрали Светог Палвла у Лондону, највећог цркви, свеће се могу палити само испред Христове и Богородичине иконе, које заузимају место у централном делу храма.

Ovo je vrlo zanimljivo, odakle njima uopste to da koriste ikone, i to pravoslavne? Ima li neki izvor na srpskom o anglikancima? Ako ima, dajte neki link ovde...

Ova tema je zgodna da se malo poblize upoznamo sa njima...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Kakva god da je engleska kraljicca, nema ruganja molim... zadrzite za sebe svoje misljenje o njoj...

A sad da se vratimo na temu... zamolicu da se vise ne ubacuju poruke koje nemaju veze s ovim sto smo poceli da pricamo...

Ma dajte, ko se ruga kraljici, samo je bila riječ o tome kako velikim anahronizmom i besmislicom je ta sva cirkusijada s tim monarhijama, kraljevanjima i kraljevima danas! Zamislite Tadića sad s tim na glavi, OMG!

Pa tri dana ne biste dolazili sebi od smijeha da ga takvog vidite na zasjedanju tamo u Skupštini Srbije!

Подели на овим сајтовима

Ma dajte, ko se ruga kraljici, samo je bila riječ o tome kako velikim anahronizmom i besmislicom je ta sva cirkusijada s tim monarhijama, kraljevanjima i kraljevima danas! Zamislite Tadića sad s tim na glavi, OMG!

Pa tri dana ne biste dolazili sebi od smijeha da ga takvog vidite na zasjedanju tamo u Skupštini Srbije!

Види се да никада ниси гледао блиц стрип послаћу ти линк на ПП.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Neka bude da je tako, ali ipak to nije tema, a tema je vrlo zanimljiva, moglo bi da se nesto iz nje i nauci...

Подели на овим сајтовима

Hor Westminsterske opatije cesto izvodi kompozicije ser Dzona Tavenera,

inace pravoslavca, engleskog kompozitora.

Koji je komponovao i ubacio deo pravoslavnih litanija,

na opelu princezi Dajani u Wesminsterskoj opatiji!!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Монархија је део енглеског фолклора. Они то не гледају као ми.

Мени су се допали ти јорговани у храму, а храм је огроман и прелеп.

Иконе нисам приметио док нисам погледао ову тему.

Подели на овим сајтовима

Ja sam napisala juce u onoj temi o svadbi, da je mondo objavio slike ikone i da su napisali da se te dve ikone iznose kada su velika slavlja kod njih u crkvi kao znak povezanosti te dve religije...

citiram: "sestrinstva"...Medjutim neko ovde pomenu da te ikone stoje u skoro svim crkvama u Londonu..

Ajde da verujemo mondu za sada???

evo pogledajte na jednoj od slika je i ikona i objasnjenje

http://www.mondo.rs/tg4828/Foto/Velika_Britanija_dobila_quotprincezuquot.html

omnea mea mecum porto

Подели на овим сајтовима

emanuil: Princ Čarls je redovan gost na Svetoj Gori Atonskoj,pa eto imale su pravoslavne ikone odakle doći.

Da, tačno, odatle su i došle, ja sam o tom već dosta čitao u češkoj štampi ali dosta davno pa se ne sjećam pojedinosti. Monaška bratija sa Atosa vrlo često dariva mnoge evropske vldare i vladarske kuće ikonama a mnogi ti vladari s druge strane opet su darcima i sponzorima monaha i njihovim velikim štovateljima i potporovateljima, supporterima. Vrlo brzo to tu pišete i ja sad ništa drugo ne bih stigao raditi već samo tražiti te linkove gdje sam to sve pročitao. Pričekajte malo, pa kad nađem bar i na češkom ako već ne na engleskom ili srbskom onda to postavim da i vi vidite!

Подели на овим сајтовима

Негде сам читала да принц Чарлс и принц Филип често бораве на Хиландару и да су дали помоћ од један милион долара или фунта, нисам сигурна, кад је избио пожар.

А тема је добра. И баш сам мислила како нигде у медијима нећете чути људе да оговарају, ниподоштавају, или се ругају својој краљици и њиховој породици. Без обзира шта мисле ових дана су сви уједињени и подржавају и одају почаст својој краљевској породици.

Дај Боже да једног дана и наша Србија буде уједињена овако без обзира био то краљ или нешто друго у питању.

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

bendoff

Подели на овим сајтовима

Ovo nema veze sa temom,

zato se izvinjavam unapred....

Ako mislite da su Engezi ujedinjeni ovih dana varate se.... Naime ono sve sto ste videli na televiziji su u stvari rojalisti koji podrzavaju kraljicu i kraljevsku porodicu. Posto je vencanje i onako gledano kao dogadjaj decenije naravno da su samo o lepim stvarima obavestavali... Pa izmedju ostalog i o narodu koji je dosao da vidi mladence...Treba se priocitati engleska stampa (ne bbc) da bi se sagledala i druga strana celog dogadjaja....

A o tome da je Carls donirao Hilandaru milion funti.. moglo se citati skoro kada ga je nasa stampa prozivala zbog toga... jer je obecao a nije ucinio (zamislite koja bi to afera u Engleskoj bila kada bi culi da je tolke pare dao nekom manastiru???)

evo pa citajte sami

http://www.politika.rs/ilustro/2358/1.htm

omnea mea mecum porto

Подели на овим сајтовима

Што се тиче икона оне се могу видети у свим катедралним храмовима, нпр. у катедрали Светог Палвла у Лондону, највећог цркви, свеће се могу палити само испред Христове и Богородичине иконе, које заузимају место у централном делу храма.

Ovo je vrlo zanimljivo, odakle njima uopste to da koriste ikone, i to pravoslavne? Ima li neki izvor na srpskom o anglikancima? Ako ima, dajte neki link ovde...

Ova tema je zgodna da se malo poblize upoznamo sa njima...

Ја не знам, кад је принц Чарлс долазио у Праг доста се шушкало о том да је он православац као и отац му али сад ни један ни други то не смију јавно показат јер им је мати тј. жена поглаварица англиканске Цркве, краљица Елизабета. А принц Чарлс било гдје да дође обавезно посјети и православну Цркву, посјетио је и ту у Прагу, напостујем вам неке слике чим их нађем овдје да видите. Значи он је изгледа такав рекло би се "криптоправославац" и он и отац му, тај принц Филип, био је грчким племићем и наравно да се при свадби морао одрећи православља и прећи на англиканску сљедбу и у англиканску Цркву, таква су правила на двору. Тако је и жена посљедњег руског Цара, Њемица која је била ваљда протестантком морала прећи на православље, значи обрнуто. Тако то на тим дворовима хода, такви су то обичаји свуда у свијету!

Queen-Elizabeth-II-and-Pr-007.jpg

Prince Philip, Duke of Edinburgh са краљицом Елизабетом

http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_Philip,_Duke_of_Edinburgh

Принц Филип јесте православац , али пошто је краљица у Енглеза уједно и патрија англиканске Цркве , онда му је забрањено да јавно исповеда православље, мислим не би било у складу са краљевском вером и поретком...

Подели на овим сајтовима

Негде сам читала да принц Чарлс и принц Филип често бораве на Хиландару и да су дали помоћ од један милион долара или фунта, нисам сигурна, кад је избио пожар.

А тема је добра. И баш сам мислила како нигде у медијима нећете чути људе да оговарају, ниподоштавају, или се ругају својој краљици и њиховој породици. Без обзира шта мисле ових дана су сви уједињени и подржавају и одају почаст својој краљевској породици.

Дај Боже да једног дана и наша Србија буде уједињена овако без обзира био то краљ или нешто друго у питању.

Принц Филип јесте велики ктитор светогорских манастира и доста времена проводи на Светој Гори, е сад да ли сме да се причешћује код нас или му је и то забрањено од краљевске породице , то већ не знам...

Принц Филип, муж краљице Елизабете јe отац принцу Чарлсу. Иначе принц Филип је био принц Грчке и Данске  али се је одрекао титуле након венчања.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...