obi-wan Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Ko je pratio vencanje, mogao je da ih lepo vidi okacene na dva stuba... http://globalgreekworld.blogspot.com/2011/04/royal-wedding-greek-orthodox-icons.html#ixzz1L0QdpFnK http://www.themoscowtimes.com/news/article/russian-icons-for-britains-churches/320270.html "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Osim toga, njihov glavni biskup ima bradu... Sad bez sale - to je isti onaj biskup koji u dokumentarcu o vl. Nikolaju (radio djakon Nenad Ilic) kaze da oni tamo u Londonu imaju duhovni centar koji nosi ime vl. Nikolaja... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 јел то онај исти што је +митрополиту Амфилохију рекао да "зна да је у православљу истина" ??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2011 јел то онај исти што је +митрополиту Амфилохију рекао да "зна да је у православљу истина" ??? Nisam za to cuo, moguce je, ali sad ovde kad sam ga vid`o, i kad sam se podsetio dokumentarca - covek izgleda vrlo ozbiljan kao vernik/hriscanin... U svakom slucaju, zanimljivo je da je pravoslavne ikone stavio na tako vidno mesto... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 јел то онај исти што је +митрополиту Амфилохију рекао да "зна да је у православљу истина" ??? Nisam za to cuo, moguce je, ali sad ovde kad sam ga vid`o, i kad sam se podsetio dokumentarca - covek izgleda vrlo ozbiljan kao vernik/hriscanin... U svakom slucaju, zanimljivo je da je pravoslavne ikone stavio na tako vidno mesto... ја сам ту причу чуо од једној јереја иначе магистра теологије... ваљда је +митрополит био у некаквој посјети па га је бискуп тако водио у разгледање, па се хвалио, ову икона је сва од злата поклонио нам је тај и тај краљ, ове оргуље су поклон те и те краљице итд.. да би наводно у једном тренутку +митрополит рекао, парафразирам: "знате ја долазим из једне мале земље са Балкана , у којој се не вјерује много у Бога, више Га псујемо и кудимо него што се молимо, али имате ли ви свете мошти да се њима поклоним да их цјеливам" онда је ваљда бискуп одговорио "ја знам дај је у православљу истина".. одмах да напоменем да сам причу чуо и да није провјерена тако да не бих желио да дође до погрешних закључака. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 И надбискуп кантерберијски који је предводио венчање има браду, као и бискуп лондконски који је држао говор, а он се појављује у филму о Светом владици. .mislise. Иначе надбискуп је велики познавалац Достојевског и поштовалац православља. Што се тиче икона оне се могу видети у свим катедралним храмовима, нпр. у катедрали Светог Палвла у Лондону, највећог цркви, свеће се могу палити само испред Христове и Богородичине иконе, које заузимају место у централном делу храма. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Што се тиче икона оне се могу видети у свим катедралним храмовима, нпр. у катедрали Светог Палвла у Лондону, највећог цркви, свеће се могу палити само испред Христове и Богородичине иконе, које заузимају место у централном делу храма. Ovo je vrlo zanimljivo, odakle njima uopste to da koriste ikone, i to pravoslavne? Ima li neki izvor na srpskom o anglikancima? Ako ima, dajte neki link ovde... Ova tema je zgodna da se malo poblize upoznamo sa njima... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Што се тиче икона оне се могу видети у свим катедралним храмовима, нпр. у катедрали Светог Палвла у Лондону, највећог цркви, свеће се могу палити само испред Христове и Богородичине иконе, које заузимају место у централном делу храма. Ovo je vrlo zanimljivo, odakle njima uopste to da koriste ikone, i to pravoslavne? Ima li neki izvor na srpskom o anglikancima? Ako ima, dajte neki link ovde... Ova tema je zgodna da se malo poblize upoznamo sa njima... Ја не знам, кад је принц Чарлс долазио у Праг доста се шушкало о том да је он православац као и отац му али сад ни један ни други то не смију јавно показат јер им је мати тј. жена поглаварица англиканске Цркве, краљица Елизабета. А принц Чарлс било гдје да дође обавезно посјети и православну Цркву, посјетио је и ту у Прагу, напостујем вам неке слике чим их нађем овдје да видите. Значи он је изгледа такав рекло би се "криптоправославац" и он и отац му, тај принц Филип, био је грчким племићем и наравно да се при свадби морао одрећи православља и прећи на англиканску сљедбу и у англиканску Цркву, таква су правила на двору. Тако је и жена посљедњег руског Цара, Њемица која је била ваљда протестантком морала прећи на православље, значи обрнуто. Тако то на тим дворовима хода, такви су то обичаји свуда у свијету! Prince Philip, Duke of Edinburgh са краљицом Елизабетом http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_Philip,_Duke_of_Edinburgh Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Osim toga, njihov glavni biskup ima bradu... Sad bez sale - to je isti onaj biskup koji u dokumentarcu o vl. Nikolaju (radio djakon Nenad Ilic) kaze da oni tamo u Londonu imaju duhovni centar koji nosi ime vl. Nikolaja... Мени је исто било чудно одакле му брада.Волео бих да чујем од неког протестанта одговор. .mislise. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Знате ли да он - принц Филип према британском краљевском протоколу УВИЈЕК МОРА ходати два корака иза краљице, баш као и на овој фотографији - јер јој није раван, није он никаквим краљем већ само принцем. А тако то и чини цијели живот! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Osim toga, njihov glavni biskup ima bradu... Sad bez sale - to je isti onaj biskup koji u dokumentarcu o vl. Nikolaju (radio djakon Nenad Ilic) kaze da oni tamo u Londonu imaju duhovni centar koji nosi ime vl. Nikolaja... Мени је исто било чудно одакле му брада.Волео бих да чујем од неког протестанта одговор. .mislise. Хахаха, нема то везе брада с ничим, ми имамо и бискупе и арцибискупе а можда и кардинале с брадом, нисам провјеравао. А у историји је најмање половина папа била брадатих, нарочито тих средњовјековних. А такођер смо имали и цијеле монашке редове у којима је било ОБАВЕЗНО ношење браде, ти редови постоје и данас али та обавеза више није обавезом већ само препоруком, данас онда ту браду носи ко хоће добровољно ради имиџа реда, рецимо фрањевци капуцини, но, прије је то код њих била строга обавеза. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Queen Elizabeth II, Prince Philip and AllRussian Patriarch +Alexy II Pogledajte slike, ovdje ih ima mnogo: http://visualrian.com/images/item/163592 Her Majesty Queen Elizabeth II of the United Kingdom on her visit to Russia. She went on a tour of the Kremlin and talked to Alexy II, Patriarch of Moscow and All Russia (left). Background: His Highness Prince Philip, Duke of Edinburgh. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Знате ли да он - принц Филип према британском краљевском протоколу УВИЈЕК мора ходати два корака иза краљице, баш као и на овој фотографији - јер јој није раван, није он никаквим краљем већ само принцем. А тако то и чини цијели живот! .mislise.Како им смешно изгледа краљица. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 .mislise.Како им смешно изгледа краљица. Хахахаха, ти онда још ниси видио ову фотку, то је још ништа, хахахаха! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Evo je, namaz na Bajram došla klanjat! Al kako nemoralno obučena, vide joj se koljena, hahaha! Ja mislim da se hodža picno od čuda! Valjda ni sam ne zna kako je to sve jadan proučio kad ju je vidio. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука