Jump to content

Покатоличавање православних личана

Препоручена порука

Draga sestro, pola familije mog muža su ustaše poklale, a sad mi kaže Zajron da su oni to pogrešno razumeli Starčevića i pogrešno se u njega kleli.

Meni su također moje familije i prijatelja poklali i zlikvidovali četnici i u 2ww prvo strica i ovom najnovijem još nekoliko, a sad ja imam kako razumjet to što su se oni kleli "u kralja i otadžbinu", kojeg kralja i u čiju otadžbinu?

Gde je bio taj pokolj? Mog su dedu isto četnici zaklali, možda je to bilo na istom mestu. Vidiš, Kralj i otadžbina nikada nisu pisali i govorili onako kako je to Starčević činio, u tome je velika razlika. Mogu ja da se kunem u tebe i nekog ubijem u to ime, ali ti ničim to nisi izazvao niti si mi čime dao ideju.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 53
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Draga sestro, pola familije mog muža su ustaše poklale, a sad mi kaže Zajron da su oni to pogrešno razumeli Starčevića i pogrešno se u njega kleli.

Meni su također moje familije i prijatelja poklali i zlikvidovali četnici i u 2ww prvo strica i ovom najnovijem još nekoliko, a sad ja imam kako razumjet to što su se oni kleli "u kralja i otadžbinu", kojeg kralja i u čiju otadžbinu?

Gde je bio taj pokolj? Mog su dedu isto četnici zaklali, možda je to bilo na istom mestu. Vidiš, Kralj i otadžbina nikada nisu pisali i govorili onako kako je to Starčević činio, u tome je velika razlika. Mogu ja da se kunem u tebe i nekog ubijem u to ime, ali ti ničim to nisi izazvao niti si mi čime dao ideju.

U Jajcu, tamo mi je stric ubijen, od četnika krajem II svjetskog rata. Sad sam ti napisao da bi se skoro iz svake druge srbske političke knjige ili članaka objavljenih otprilike u isto vrijeme kad i ti Starćevićevi rukopisi, dakle u 19. vijeku mogao izvesti ustvari isti taj zaključak istom tom logikom koju si primjenila na Antu Stračevića i njegova djela da su decenijama prije ww1 i ww2 pa i tokom cijelog 19. stoljeća poticali na netrpeljivost i mržnju prema NESRBIMA I NEPRAVOSLAVNIMA. Takvih knjiga, dokumenata i članaka je napretek i za svaku od njih bi se znači to moglo reći isto što i za te Starčevićeve rukopise samo u opačnem gardu, ako su jedne znači prema tebi imale biti uzročnikom mržnje prema Srbima onda su isto te druge bile uzrokom mržnje prema ostalim nesrbskim narodima. Tako bi se znači isto tako mogao na osnovu toga sličnom metodom i načinom izdedukovati sličan zaklučak da je riječ o sveprisutnom velikosrpskom komplotu protiv svih ostalih slovenskih naroda na Balkanu - na osnovu takvih tih knjiga i proglasiti ih također potom za krivce i svih tih kasnijih ratova između Srba i ostalih naroda na Balkanu, ne samo Hrvata već i Makedonaca, Bugara, Albanaca itd. Pa okupacija Crne Gore od Karađorđevića šta s tim? Šta sa bugarsko-srbskim ratovima? To je sve bila bratska pomoć i sloga? Ili pokušaj velikosrpske ekspanzije na Balkanu vs. eventualno velikobugarska ekspanzija gdje ste baš tvrdo naletili jedni na druge. Uostalom sve to sami znate ali se pravite kao da svega toga nikad nije bilo. niti se šta od svega toga ikad desilo. Krivi i inicijatori su svi drugi ali vi nikako, to ni slučajno. Onda kako i šta su to "govorili kralj i otadžbina" kad tebi i tvoj deda radi tog kralja i otadžbine tako nastrada? Ne smijem onda ni pitati kako su pod takvim borcima za kralja i otadžbinu prolazili potom Hrvati a šta su za sebe potom mogli od četnika očekivati i svi ostali nesrbski narodi kad su već tako loše pod njima prolazili sami Srbi, vjerovatno takvi za koje su četnici mislili da su komunistima, partizanskim jatacima i simpatizerima, šta bi drugo moglo bit u pitanju. Oni su baš imali strašan pik na takve za koje su mislili da su komunisti i slično, mislim četnici, na komuniste su bili stvarno alergični.

Подели на овим сајтовима

Kako ne kapirate da ovakve price nece da nas spasu ?! greengrin-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0102_laugh' />

Pa jos, VELIKIM SLOVIMA pokrenuo temu ....  sFun_bat

Izem ti gostoprimstvo, gostoljublje i srpstvo, sve u paketu...

Ako admini misle da forum ne preraste u OBRAZOV KRUG i slicno, neka skalnjaju ove teme...

a bratiji ako je do sirenja nacionalistickog ćeranja, neka nadju prikladne sajtove, ne ovaj!  :229229229:

greengrin-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0102_laugh' />

Ти ћеш ми причаш о спасењу...

Ако ти сметају Српске жртве...и истина о стардању Срба...физичког и духовнох..имаш увек форум.хр

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

U Jajcu, tamo mi je stric ubijen, od četnika krajem II svjetskog rata. Sad sam ti napisao da bi se skoro iz svake druge srbske političke knjige ili članaka objavljenih otprilike u isto vrijeme kad i ti Starćevićevi rukopisi, dakle u 19. vijeku mogao izvesti ustvari isti taj zaključak istom tom logikom koju si primjenila na Antu Stračevića i njegova djela da su decenijama prije ww1 i ww2 pa i tokom cijelog 19. stoljeća poticali na netrpeljivost i mržnju prema NESRBIMA I NEPRAVOSLAVNIMA. Takvih knjiga, dokumenata i članaka je napretek i za svaku od njih bi se znači to moglo reći isto što i za te Starčevićeve rukopise samo u opačnem gardu, ako su jedne znači prema tebi imale biti uzročnikom mržnje prema Srbima onda su isto te druge bile uzrokom mržnje prema ostalim nesrbskim narodima. Tako bi se znači isto tako mogao na osnovu toga sličnom metodom i načinom izdedukovati sličan zaklučak da je riječ o sveprisutnom velikosrpskom komplotu protiv svih ostalih slovenskih naroda na Balkanu - na osnovu takvih tih knjiga i proglasiti ih također potom za krivce i svih tih kasnijih ratova između Srba i ostalih naroda na Balkanu, ne samo Hrvata već i Makedonaca, Bugara, Albanaca itd. Pa okupacija Crne Gore od Karađorđevića šta s tim? Šta sa bugarsko-srbskim ratovima? To je sve bila bratska pomoć i sloga? Ili pokušaj velikosrpske ekspanzije na Balkanu vs. eventualno velikobugarska ekspanzija gdje ste baš tvrdo naletili jedni na druge. Uostalom sve to sami znate ali se pravite kao da svega toga nikad nije bilo. niti se šta od svega toga ikad desilo. Krivi i inicijatori su svi drugi ali vi nikako, to ni slučajno. Onda kako i šta su to "govorili kralj i otadžbina" kad tebi i tvoj deda radi tog kralja i otadžbine tako nastrada? Ne smijem onda ni pitati kako su pod takvim borcima za kralja i otadžbinu prolazili potom Hrvati a šta su za sebe potom mogli od četnika očekivati i svi ostali nesrbski narodi kad su već tako loše pod njima prolazili sami Srbi, vjerovatno takvi za koje su četnici mislili da su komunistima, partizanskim jatacima i simpatizerima, šta bi drugo moglo bit u pitanju. Oni su baš imali strašan pik na takve za koje su mislili da su komunisti i slično, mislim četnici, na komuniste su bili stvarno alergični.

Стварно си мајстор да окренеш тему...и спамујеш ону која ти смета...

Немам речи...ТЕМА ЈЕ НАСИЛНО УНИЈАЋЕЊЕ СРБА У ЛИЦИ!

СТАВРНО МОЛИМ МОДЕРАТОРЕ ДА СПРЕЧЕ СПАМОВАЊЕ!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Стварно си мајстор да окренеш тему...и спамујеш ону која ти смета...

Немам речи...ТЕМА ЈЕ НАСИЛНО УНИЈАЋЕЊЕ СРБА У ЛИЦИ!

СТАВРНО МОЛИМ МОДЕРАТОРЕ ДА СПРЕЧЕ СПАМОВАЊЕ!

Ја сам написао САМО примједбу зашто се у топику о насилном унијаћењу или похрваћењу или католизацији Срба наводе особе које су Хрватима постали из своје властите воље и одлуке, дакле драговољно као гореспоменути Анте Старчевић. Потом сам био нехтијући завучен у расправу о Анти Старчевићу и шта сам сад био могао и требао учинити кад сам стално био прозиван да објасним ово или одговорим на оно! Свеједно извињавам се, како сам одговорио на све на шта сам био питан више нема ни потребе да ту даље пишем а све вас поново позивам и подсјећам да сви ви који желите са мном разговарати и дискутирати и на те овакве теме онда то можете учинити на:

http://slavopedia.com/ip/

Тамо о том можемо наставити. Наравно о том можете ви међусобно наставит расправљати и овдје!

Али ако желите баш са мном на те исте теме онда радије на тој Славопедији! Да не спамујемо овдје! Хвала!

Подели на овим сајтовима

Ја као са зидом да причам...

Својом вољом је поунијаћено неких 10%...или боље речено због новчане користи...

90% је поунијаћено насилно...претњом по живот.. или вештом манипулацијом неписмених људи...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

e sada zasto da razumijes ,tako  nemoze se niko razumjeti ko tudju krv popio dabi drzavu imao,pitanje je dal ima uopste mira na ovoj zemlji ,il ce biti kad nestane je onda tek
Подели на овим сајтовима

1. Такве књиге и учења треба јасно осудити, а не бранити Старчевића под изговором да таквих има и другде. Такође, у име краља никада се не би оснивали, нити су се оснивали логори (Јасеновац, Јастребарско, Стара Градишка...)

2. Окупација Црне Горе? Проучити боље историју. Краљ Александар је био унук кнеза Николе, ако то ниси знао, дакле, син његове кћери па се прича око престола може сматрати и њиховом породичном ствари.

Што се тиче Србије и Бугарске, Бугарска је ушла на територију Србије, а не обрнуто. Тада су и настали четници и они баш немају никакве везе са Хрватима, а то се потенцирало да би се дала равнотежа усташтву. Опет прегршт проусташких тумачења. Сад већ могу да питам и како те није стамота, али се не чудим (свратила сам на твој форум).

3. Погрешно закључено. Мој деда је још од свог детињства био члан Краљевског соколског друштва, а његов рођени брат официр Краљеве гарде. Они који су га убили били су обични бандити па ма у шта да су се клели.

Да није било Старчевићевих идеја, данас је на венчању у Лондону, уз престолонаследника Александра, могла седети хрватица или словенка и седели би као краљ и краљица.

Подели на овим сајтовима

svi su nekad negdje nekoga izgubili  nazalost ,samo sto  to nikada niko nije od odgovornih poceo drugacije da bi jednom to nestalo  poklanje ,vec uvijeka ista prica se ponavlja ,nekako to sve zbiva se  ,drugi puta cemo ovo ono i takodalje ,zasto je uopste bilo kada na tom balkanu pocelo  i kada ,izgleda da uzrok lezi mnogo prije svega  ,nesto  i neko je tu zemlju  tamo necim groznim uradjenim bilo kada  za sva vremena je  tako prouzrokoovano da bude izmedju dolazecih naroda u tim prostorima

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...