Jump to content

Недеља друга -Томина.....Литургија у Феликс Ромулијани,Епархија Тимочка

Оцени ову тему

Препоручена порука

joooj pa kako ni ja nista ne znam o ovome...  nesiguran

Служиће литургију у храму пагана?!

Поводом јубилеја Народног музеја у Зајечару, Његова светост патријарх српски Иринеј ће 1. маја на касноантичком локалитету Ромулијана служити литургију, саопштио је јуче на конференцији за новинаре Бора Димитријевић, директор Музеја.

Vise na borbazaveru.info

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

Naravno  nesiguran joooj facenew22222222 klapklap

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

Служиће литургију у храму пагана?

Маааа шта то причаш  nesiguran!!!!!???

Феликс Ромулијана је читав град а не пагански храм.Литугргија ће се служити на темељима ранохришћанске базилике ( VI век).

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Маааа шта то причаш  nesiguran!!!!!???

Феликс Ромулијана је читав град а не пагански храм.Литугргија ће се служити на темељима ранохришћанске базилике ( VI век).

Моћан град, на 6,5 ha, са око 20 утврђених кула. Унутар се налазила раскошна палата, два паганска храма, три хришћанске цркве и друге грађевине; подни мозаици се сматрају равнима најбољим остварењима касноантичког доба у Европи.

To je tekst sa neta!

A vrlo dobro znam sta je Feliks Romulijana, nemam ni 20km do tamo...

Подели на овим сајтовима

Поводом јубилеја Народног музеја у Зајечару,

Мисимммм....кад Бора Димитријевић сложи причу...цео свет се око њега и само због њега окреће facenew22222222

Ја сам чула да је 311.год.  тадашњи р.владар донео некакву "декларацију о толеранцији" па је престао да гања хришћане (ил је бар олабио joooj,не знам тачно),и да је то  г л а в н и повод.Ајд ови учени ће боље то знати nesiguran

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

@ malaMaia

Опрости мила сејо 0212_rolleyes,нисам имала намере да те повредим.Баш ми је драго.. и ја сам на 50-60 км. одатле.

@Proleće

pa daaa,sad i meni jasno, ;),mene treba .kov.....  ;) smej.gif

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

;)

0212_rolleyes

Valjda ce da se nadje neko da zna vise od nas i obavesti nas  ;)

Подели на овим сајтовима

ПОЗИВАМ СВЕ КОЈИ ПРАТЕ САЈТ "ЖИВЕ РЕЧИ УТЕХЕ" ДА ДОЂУ НА ФЕЛИКС РОМУЛИЈАНУ КОД ЗАЈЕЧАРА У СУБОТУ И НЕДЕЉУ И ПОДЕЛЕ СА НАМА РАДОСТ ХРИСТОВОГ ВАСКРСЕЊА И УЈЕДНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 1700 ГОДИНА ОД КАКО ЈЕ ЦАР ГАЛЕРИЈЕ ДОЗВОЛИО ХРИШЋАНИМА ЈЕДНИМ ПОСЕБНИМ УКАЗОМ СЛОБОДУ ИСПОВЕДАЊА ВЕРЕ.У СУБОТУ У 10 САТИ МЕЂУ ПРЕДАВАЧИМА ЋЕ БИТИ УМИРОВЉЕНИ ЕПИСКОП ДР.АТАНАСИЈЕ ЈЕВТИЋ.У НЕДЕЉУ У 9 САТИ ЋЕ БИТИ СВЕТА ЛИТУРГИЈА НА КОЈОЈ ЋЕ СЛУЖИТИ ПАТРИЈАРХ СРПСКИ Г. ИРИНЕЈ СА ЈОШ ОСАМ ЕПИСКОПА.ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!

ЈА САМ У ОДБОРУ ЗА ПРИПРЕМЕ ТАКО ДА МОЖЕТЕ ДА ПИТАТЕ ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА.

Подели на овим сајтовима

Jeeej  0205_whistling

Komsija, potrudicu se da dodjem... 0205_whistling

Подели на овим сајтовима

ПОЗИВАМ СВЕ КОЈИ ПРАТЕ САЈТ "ЖИВЕ РЕЧИ УТЕХЕ" ДА ДОЂУ НА ФЕЛИКС РОМУЛИЈАНУ КОД ЗАЈЕЧАРА У СУБОТУ И НЕДЕЉУ И ПОДЕЛЕ СА НАМА РАДОСТ ХРИСТОВОГ ВАСКРСЕЊА И УЈЕДНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 1700 ГОДИНА ОД КАКО ЈЕ ЦАР ГАЛЕРИЈЕ ДОЗВОЛИО ХРИШЋАНИМА ЈЕДНИМ ПОСЕБНИМ УКАЗОМ СЛОБОДУ ИСПОВЕДАЊА ВЕРЕ.У СУБОТУ У 10 САТИ МЕЂУ ПРЕДАВАЧИМА ЋЕ БИТИ УМИРОВЉЕНИ ЕПИСКОП ДР.АТАНАСИЈЕ ЈЕВТИЋ.У НЕДЕЉУ У 9 САТИ ЋЕ БИТИ СВЕТА ЛИТУРГИЈА НА КОЈОЈ ЋЕ СЛУЖИТИ ПАТРИЈАРХ СРПСКИ Г. ИРИНЕЈ СА ЈОШ ОСАМ ЕПИСКОПА.ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ  0442_feel!!!

klapklap ekstra ekstra..........а ја сам у међувремену још сазнала да, у ствари, славље почиње већ од сутра вече....концертом духовне музике у сали позоришта у Зајечару (од 19 с.) ,а у музеју  је изложба икона......као и то да је обезбеђен превоз за недељу бусовима из Зајчара до Ромулијане.

Зортодоксе  ај нам кажи нешто и о томе,молим тееееее

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Вечерас(28.04.2011) је у позоришту "Зоран радмиловић" ВЕЧЕ ДУХОВНЕ ПОЕЗИЈЕ на коме учествују Добрица Ерић и Братислав Милановић.

Овај културни догађај отвориће византијски хор " Св.Никодим Тисмански(Српски)" тропаром Васкрса  а затвориће ирмосом "Ангел вопијаше" .Хором руководи моја маленкост па изволите да се сви радујемо Христовом Воскресенију.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...