Jump to content

Питање за искусне домаћице

Препоручена порука

Помагајте! Покушавам да направим хлеб који ће бити гушћи, налик нафори, и сваки пут ми остане гњецав у средини а кора претврда. Шта радим погрешно? Покушала сам и на слабијој и на јачој температури и просто не знам шта више да радим.

Молим вас помозите ми ако знате како.

Подели на овим сајтовима

Помагајте! Покушавам да направим хлеб који ће бити гушћи, налик нафори, и сваки пут ми остане гњецав у средини а кора претврда. Шта радим погрешно? Покушала сам и на слабијој и на јачој температури и просто не знам шта више да радим.

Молим вас помозите ми ако знате како.

Trebalo bi da testo dugo mesiš,bar desetak minuta neprestano i da ga dlanovima snažno pritiskaš na podlogi gde mesiš.Stvar je u dužini mešanja testa i u jačini.Onda da odstoji da se testo odmori,Zagrej pećnicu na 250 stepeni i stavi hleb dase peče na toj temperaturi 10 minuta.Čim počne kora da dobija boju,prekri preko folijom i smanji temperaturu na 200 stepeni.Ne sklanjaj foliju dok se hleb peče a pećeš ga još 35 minuta.Probaj tako.
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

@Prolece

Пробала сам више врста брашна, и 400 и 500 и глатко и оштро и више произвођача....дефинитивно нешто не радим добро. Данас сам оставила да одстоји тесто, да нарасте, претходних пар пута нисам.

@Анастасија

Хвала сестро пробаћу тако. Је л' то тврђе замешено тесто или мекше?

Ако имаш рецепт(колико чега), молим те да напишеш. joooj :229229229:

Подели на овим сајтовима

@Prolece

Пробала сам више врста брашна, и 400 и 500 и глатко и оштро и више произвођача....дефинитивно нешто не радим добро. Данас сам оставила да одстоји тесто, да нарасте, претходних пар пута нисам.

@Анастасија

Хвала сестро пробаћу тако. Је л' то тврђе замешено тесто или мекше?

Ако имаш рецепт(колико чега), молим те да напишеш. :229229229: :229229229:

1kg brašna,1 kašičica soli, 1/2 kašičice šećera,pola kvasca.Dodaješ vode toliko da testo  bude srednje tvrdo,dakle ne pretvrdo nije poenta u tome,već u mešenju ( nafora se dugo mesi i premesuje,zato je sredina zbijena i zgusnuta),dakle mešaš testo desetak minuta sve  dok ne postane potpuno glatko pod rukama i ne lepi se ni za ruke ni za podlogu gde mesiš,savršeno se odvaja.Onda bi trebalo da se testo odmori dvadesetak minuta i  tek onda u pećnicu,onako kako sam ti napisala.Ajde probaj tako,pa nam javi  joooj
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

1kg brašna,1 kašičica soli, 1/2 kašičice šećera,pola kvasca.Dodaješ vode toliko da testo  bude srednje tvrdo,dakle ne pretvrdo nije poenta u tome,već u mešenju ( nafora se dugo mesi i premesuje,zato je sredina zbijena i zgusnuta),dakle mešaš testo desetak minuta sve  dok ne postane potpuno glatko pod rukama i ne lepi se ni za ruke ni za podlogu gde mesiš,savršeno se odvaja.Onda bi trebalo da se testo odmori dvadesetak minuta i  tek onda u pećnicu,onako kako sam ti napisala.

Ovako znam i ja, baba me ucila  joooj

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...