Владан Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Деца у гостима код патријарха Свечаност - Српски патријарх Иринеј поздравио је јуче шест породица које су добиле принове у емисији „Време је за бебе" Борба за наталитет ... Сусрет патријарха са учесницима емисије Поводом јубиларне 150. епизоде емисије „Време је за бебе" патријарх српски Иринеј примио је јуче у Патријаршији шест породица које су добиле принову у овом серијалу. Медијски спонзор овог ријалитија који за циљ има подизање наталитета у земљи и најгледанијег ТВ формата у време недељног ручка је Пресс. Патријарх српски Иринеј поздравио је породице Јокић из Крушевца, Ђорђевић из Велике Плане, Шарац из Новог Сада, Тодоровић из Београда, Крсмановић из Забрежја и Пауновић из Ушћа. Том приликом их је подсетио на божју заповест којом верници треба да се воде - рађајте се и множите, и напуните земљу, и владајте њом. „Рађајте се и множите" - Нема ничег значајнијег на свету од рађања новог живота. Бог даје живот, а бити божји сарадник највећа је част, посебно за мајку која је благословена међу женама. Као народ се налазимо у кризној епохи, остављамо земљу без порода. Некада је куга односила животе, а сада сами стварамо још гору кугу. Стара пословица гласи: „Чије стадо, тога је и планина". Исламски свет је одавно прихватио заповест „рађајте се и множите" и њоме осваја хришћански свет. Нема већег греха него убити млади живот, нарочито када то учине родитељи. Зачето дете је живо биће са душом, дар божји и човек му не сме одузети живот - наводи патријарх Иринеј. За дуго сећање ... Заједничка фотографија патријарха и уважених старих и младих гостију Стручни консултант екипе „Време је за бебе" Драган Бошковић истакао је да је од 2007. године када је приказана прва епизода порастао наталитет у Србији. Осврнуо се и на постигнуте резултате у претходне четири године. Имају петоро, хоће још - Од почетка смо имали велику подршку и помоћ Цркве, а у неким епизодама учествовали су и свештеници. У претходних 150 емисија рођена је укупно 161 беба. Осим у Србији снимали смо епизоде и у Италији, Немачкој, Аустрији, Црној Гори и Републици Српској. Било је чак 12 емисија у којима су рођени близанци, једна са тројкама, док ће друга бити емитована за Ускрс. Наше мајке млађе су од просечних српских мајки и имају углавном 28 година, као и очеви који имају у просеку 32 године. Када започнемо причу, никада не знамо како ће она на крају изгледати. Три породице које су учествовале у серијалу „Време је за бебе" управо су у овој емисији дочекале своје пето дете. Међу њима је и породица Крсмановић из Забрежја код Обреновца која је у јануару добила малог Филипа и тиме обележила јубиларну епизоду серијала. Отац Теодоре (9), Стефана (7), Ђорђа (5), Јована (2) и Филипа, Горан (41) каже да је учешћем у емисији желео да радост своје породице подели са целом Србијом. - Желео сам да пренесем целој Србији да је родитељство лепо и да не треба бежати од њега. Благослов господњи долази у многобројне породице, а ако бог да, имаћемо још деце - прича Горан и објашњава како се одлучио на многобројну породицу: Слога ... Породица Крсмановић - Некада сам био професионални фудбалер, затим спортски тренер и видео сам да спорт и православље не иду заједно и одлучио се за веру. Прешао сам да живим у породичној кући која је стара готово два века, почео сам да радим као кондуктер у „Ласти" и у међувремену сам уписао Богословски факултет, где сам на првој години. блиц Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука