Jump to content

Манастир Градац у Галерији "Прогрес" у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

Од 10. до 17. априла биће представљен манастир Градац у Галерији "Прогрес" у Београду (угао Кнез Михајлове и Змај Јовине улице). Отварање је заказано за 10. април у 19 часова.

У приземљу галерије предвиђена је поставка фотографија великих формата које представљају архитектуру и фреске Благовештенске цркве манастира, као и слајд пројекција. Аутор свих фотографија је Светлана Дингарац.

У сутерену ће бити изложене иконе манастирске сликарске радионице настале у протеклој години. Изложба је продајног карактера.

12., 13. и 14. априла са почетком у 19 часова биће организована промоција квиза на тему православног богословља који је осмишљен у програмерској радионици манастира Градац. У квизу ће учествовати ученици три београдске средње школе (Геодетске техничке школе, Математичке гимназије и Седме београдске гимназије) који похађају верску наставу.

У плану је и трибина о савременом иконопису. Обавештење следи накнадно.

Више на http://www.manastirgradac.org.rs/aktuelnosti.html#aktuelnosti_72

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...