Jump to content

Непризната Македонска православна црква

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Када би мало дубље истражили Артемијеве присталице имали би кога да видите и шта све да нађете. Невероватне ликове! Секташе, суботаре, национал-социјалисте, људе са психијатријским дијагнозама... а ево имамо и "архиепископе" и њихове обожаваоце. До скоро су главни аргументи биле "отворене двери и гласне молитве" а сада и видимо шта су главни аргументи... цепање, цепање, цепања... Боже сачувај! Ђавоимане ствари...

Смешно и жалосно у исто време.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 368
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Свака ти је златна брате...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Palestinsko-makedonski?? shok 7896634

Nesto kao beogradsko-novozelandski... grin.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jesu li to oni što svake godine redovno o Svetom Ćirilu i Metodiju hodaju u Rim, u Vatikan i na grob svetog Kirila i usput smaraju Benedikta XVI i sve one naše kardinale koje tamo stignu, ufate i zateknu da ih priznaju i podrže? Ah, imaju sad i novi cool naziv, "vaistinska makedonska crkva", prije bili samo "makedonska", hahahaha!

ccvige

Хахаха....

Не, ови су још веће шизење!

Леле, леле...

Подели на овим сајтовима

Jesu li to oni što svake godine redovno o Svetom Ćirilu i Metodiju hodaju u Rim, u Vatikan i na grob svetog Kirila i usput smaraju Benedikta XVI i sve one naše kardinale koje tamo stignu, ufate i zateknu da ih priznaju i podrže? Ah, imaju sad i novi cool naziv, "vaistinska makedonska crkva", prije bili samo "makedonska", hahahaha!

ccvige

Нису... и нису баш свежи

Постоје већ неко време... али је ствар у томе да је толико лудо да не заслушује помена.. јер за ово је и Мирашева ''цпц'' ... бренд..хахаха

Ове је вероватно полиција инсталирала да би још више збуњивали и саблажњавали народ.. Дакле човек се представља и као Митрополит , и као Јован, и плус је завршио школу у Србији...

У исто време држава македонија НЕ ДОЗВОЉАВА РЕГИСТРАЦИЈУКАНОНСКЕ ОХРИДСКЕ АРХИЕПИСКОПИЈЕ...

Све то говори о македонији у једном другом светлу од устаљеног доживљаја код нас...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Дакле, ово је битно рећи:

Дотични "архиепископ" је био један од главних интернет помагача расколничкој артемијевској дружини која је на својој fun page "истина је само једна..." почела да шири нетрпељивост међу хришћанима православцима, бавећи се најгорим подвалама и лажима о којима смо нашироко и надугачко расправљали на форуму. "Архиепископ" који иначе воли да се крије иза лажних имена (као што је лажна и "црква" где је он "архиепископ") на фејсбуку је имао један од профила који се звао "12 апостола" (ни мање ни више) и који је одвајао људе од Спрпске Православне Цркве говорећи им о масонима, папама, издајству, јеретицима, исповедњу "праве вере" итд... док људи неутврђени (од који су многи и дан данас убеђени да је све то истина), одлучили да пљуну на своју Српску Православну Цркву и крену за лажним пастирима.

И шта се дешава? Дотични "архиепископ" ради оно што треба да ради, ствара нову сектицу и тако још више и више цепају Хитон Христов. Атеисти би вам позавидели, али има, како ономад рече и о. Аца: 7000 свештеника у Србији кји нису приклонили вратове своје Ваалу и који се неће предати.

Жао ми је господо што ово знам и што сте измерени и нађосте се лаки...

Већ дуже времена помињем, да МПЦ као творевина државе и, не заборавите, то пре свега тадашње Социјалистичке Републике Србије и њених Функционера у УДБИ..тадашњих Титових ''секретара''(министара) полиције.. конкретно Добривоја Радосављевића,..који је и некакав ''народни херој'', и дан данас има упориште у Србијанским удбашким круговима... којис е боре против СПЦ... Ту је ''МПЦ'' једно од главних оруђа а овакви морони којима се без проблема даје регистрација су са платног списка поменутих полицијских организација..

У исто време подршка П.О.Архиепископији и АрхиепископуЈовану наравно да ''кашље'' на свим нивоима кад је у питању Србијанско друштво...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Видим да се на ову тему развила полемика. "Архиепископ" и Луиза Пандиловска се осетили прозвани. А ја случајно набасао на њихову интернет страницу и поставио тему. Било ми је невероватно да поред македонске такозване православне цркве, постоје и овакви. Мислим да је ово најбољи назив за расколнике у Македонији (македонска такозвана православна црква), јер овако неће имати никакав аргумент да кажу како им негирамо постојање македонске нације, овако јасно тврдимо да су они македонци али да православна Црква никако нису.

Подели на овим сајтовима

Читах и даље па нађох још занимљивости:

http://sv-jovankrstitel.com/?page_id=7194

Обратите пажњу на сам крај текста:

"Ова не смееме да го дозволиме. Како тие што сакаат да створат што сакаат ние да ја створиме МАКЕДОНСКАТА ВИСТИНСКА ПРАВОСЛАВНА АРХИЕПИСКОПИЈА, со една Македонска Вистинска Васеленска Патриаршија"

Подели на овим сајтовима

Слажем се можда си у праву,Ашта кад он буде дошо на свету гору у свету земљу и треба да преспава у манастиру или да се поздрави са патријархом са игуманом кад треба да благослови јело које са њима са којима једе ,није баш како ти мислиш брате мили,био сам ја присутан кад игуман тражи документе црквене ,исти тај о коме се овде пише био сам са њим у јерусалиму кад је посетио патријарха теофила,.

не кажем да тога нема али овде се пишемо очовеку којег многи занају,ато што му се преписује је само што он никога од њих не подржава у екуменизму и кад су га звали да иде са њима није отишо,.

Оставимо да ми судимо кад много мало много мало знамо о многим црквеним стварима ане о њима који су на врху цркве.

Брате, извини ,али осећам се дужним да ти скренем пажњу на правопис....шта се пише одвојено,шта спојено, шта великим словом, шта малим...немој се љутити због овога што сам ти рекао, заиста немам намеру да те понизим, већ бих само волео да разумљивије пишеш.

Што се тиче тог човек,ја га не познајем,а и немам баш неку жарку жељу да га упознам. Ето,ти кажеш да си био са њим у Јерусалиму и да га је патр. Теофил примио...да ли то значи да га је јерусалимски патр. препознао као епископа,и да ли га и ти препознајеш као епископа?

Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Случајно сам пронашао: Македонска Вистинска Православна Црква

Мало сам читао шта пишу на својој интернет страници. Стварно су невероватни. Имају свог Архиепископа ("Неговото Блаженство Архиепископ Палестински и Митрополит Македонски Г.г. д-р. Хаџи Јован"). Посебно је занимљиво ово: "Архиепископ Палестински"!

Изгледа да је идејни творац свега овога нека Луиза Пандиловска. Наведана је као ктитор и један од оснивача некаквог манастира.

Имају и свој статут цркве, који је у ствари статут удружења грађана (то се чак и помиње у статуту).

Кога занима ова новостворена организација нека погледа на њиховом сајту:

http://sv-jovankrstitel.com/

hm, imaju strašno dobar skin na sajtu, bude to neki od tih Word Press, moram sad naći koji je to, meni baš tačno treba sve to što oni maju, taj gore meni isti ko njihov i ta masna, crna, velika debela transparentna slova da može da ih čita i slepac, hahahaha. Samo drugu boju pozadine. Onda bi to postavio ovdje, ovaj sam tamo tresno jer nisam imao vremena na traženje, ili ipak to tu ostavim tako kako je sad, nije ni ovaj loš, ljudi se već navikli. A za neki drugi sajt uzmem ovakav ko u ovih Makedonaca.

:)

http://sv-jovankrstitel.com/

http://www.slovan.mzf.cz/

Подели на овим сајтовима

Није ово је нека чудна творевина. Вероватно је чудна и за самог Стефана.

Неки њихови зилоти 100% ;)

Подели на овим сајтовима

Ja tamo klikno da mi prevede automatski, taj njihov prevodilac šta tamo imaju, iako razumijem makedonski, da vidim kakav će to bit prevod a ono mi to izašap ovakav taj gore naslov sajta:

Makedonske pravoslavne crkve desnom tipkom IZVORNE pravoslavne crkve †

ccvige

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ja tamo klikno da mi prevede automatski, taj njihov prevodilac šta tamo imaju, iako razumijem makedonski, da vidim kakav će to bit prevod a ono mi to izašap ovakav taj gore naslov sajta:

Makedonske pravoslavne crkve desnom tipkom IZVORNE pravoslavne crkve †

ccvige

.smeha. .smeha. 0110_hahaha 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...