Ахил Написано Октобар 21, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2009 ?? ?????, ?????? ???, ????? (?????) ???? ''????-???????''. ????? ? ?? ???????? ?????????????? ?????? ???? ???? ?????????? ??? ?? ???? ??????????? ?????????? ?????????. ????? ?? ????? ? ?????... ?? ??? ? ?? ????? (??????? ???????? ???? ??????). ? ???? ? ????????? ??? ??????? ''????????????'' ???????????? ???????? ??????????????. http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganmk Написано Октобар 21, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2009 Pozdrav do site osbeno do Svetlana, vo pravo e Ahil koga veli deka vie mozebi gi sakate pravoslavnite luge no ne gi sakate pravoslavnite makedonci, vo toa e sustinata na site prethodni istoriski raspravi za Makedonskata crkva, -------kogo go sakas nego go branis............dali vie go poznavavte Jovan porano kako episkop na MPC? Koga go slusav kako propoveda, jas sum od Bitola, prv pat kako da slusnav propoved v crkva, potoa pocnaa da doagaat vesti deke...........samarel luge sred liturgija, gi navreduval svestenicite pred mnostvoto narod..nie zaljubenite vo Hrista ne veruvavme...............znaete,,,,,,,,drugite episkopi go ljubeaa svojot najmlad sobrat i sakaa da mu pomognat.......mu dadoja i mitropolija i uste edne i uste edna..................na krajot za da dokaze kolku mu e griza do nas ne ostavi samo za da moze da bogosluzi so priznati episkopi, zaradi eden denes braka stradaat milioni, ako ima nekoja vina denes za nego toa e negovata vina, mozebi pogoleme vina nosi tie sto go sozdadoa a toj sega samo se brani..........Ete da stavime na kantar makedoncite se makedonci, srbite se srbi , site se pravoslavni..................Preku zrtvata na Eden se spasija site.........a sega preku eden. i poaradi eden...........se razglasuva deka Makedonskata crkva e raskolnicka i za nea nema spasenie taka kako da ginat milioni............., Dragi braka...............vi zboruvam ..............preku ustite na makedoncite..............zapoznajte ne . Ako e do cistotata na kanonite, ako ste bogoslovi, ako sakate da razberete- istite kanoni gi koristat crkvite koi se delat od majkata crkva, istite kanoni gi koristi Majkata crkva koga gi osuduva onie koi se odelila od nea, Prasanjeto so Bugarskata Crkva, se resi so politicka ili crkovna volja( sedumdeset godini tie bea vo raskol so Carigrad) A Romanskata crkva, ami Grckata crkva dali lesno se razdeli so Carigrad..................................eden den politikata ke najde kompromis, ama dali dotogas nie ke najdeme vo nas ljubov da se nareceme braka Dragi Bogoljupci, Hristoljupci, denes se relativiziraat najsvetite dogmati, ete vo razgovorite so zapad........ne se spomenuva filiokveto, indulgenciite, .....itn..........no se rasprava za papskiot primat............ziveeme vo opasno vreme..........da go Ljubime Hristos, taa ljubov e pogolema od ljubovta kon narodot svoj.........etnofiletizmot, denes e naseto filiokve, nasiot grev........................... Pozdrav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђакон Ненад М. Јовановић Написано Октобар 21, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2009 ?? ?????, ?????? ???, ????? (?????) ???? ''????-???????''. ????? ? ?? ???????? ?????????????? ?????? ???? ???? ?????????? ??? ?? ???? ??????????? ?????????? ?????????. ????? ?? ????? ? ?????... ?? ??? ? ?? ????? (??????? ???????? ???? ??????). ? ???? ? ????????? ??? ??????? ''????????????'' ???????????? ???????? ??????????????. ? ???? ??, ?????, ????????? ?????? ????????????, ?????? ??? ??? ''??????????'' ????? ? ???? ?? ??? ?????? ?????????? ?? ????? ??? ????? ???????? ??????????? - ??????? ????? ????? ???, ???, ?????? ??????????? ????? ? ?????? ?? ????? ??????????? ?????? http://www.czipm.org/bio-01.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Октобар 21, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2009 Pozdrav do site osbeno do Svetlana, vo pravo e Ahil koga veli deka vie mozebi gi sakate pravoslavnite luge no ne gi sakate pravoslavnite makedonci, vo toa e sustinata na site prethodni istoriski raspravi za Makedonskata crkva,Ни ти ни Ахил нисте у праву. Ја волим Православне Македонце. У томе уопште није суштина историјских расправа јер уопште и нема историјских расправа већ има једностраног одласка у раскол 1967 године.dali vie go poznavavte Jovan porano kako episkop na MPC?Да, познајем га још пре Епископства, још као студента у Београду а камоли послеKoga go slusav kako propoveda, jas sum od Bitola, prv pat kako da slusnav propoved v crkva, potoa pocnaa da doagaat vesti deke...........samarel luge sred liturgija, gi navreduval svestenicite pred mnostvoto narod..nie zaljubenite vo Hrista ne veruvavme...............znaete,,,,,,,,drugite episkopi go ljubeaa svojot najmlad sobrat i sakaa da mu pomognat.......mu dadoja i mitropolija i uste edne i uste edna.Знам да је његова проповед делова као земљотрес јер се таква реч у Р.Македонији није чула још од протеривања Митрополита Јосифа од стране фашистичке бугарске војске. Да ли си можда чуо или читао његову беседу на рукоположењу за Епископа 1998. када је искључиво говорио о јединству Цркве и потреби превазилажења раскола? А те вести о шамарању и вређању су мало претеране и филоване касније...Само да ти освежим памћење! Ти си из преспанско-пелагонијске, да ниси случајно понешто чуо о финансијким гласовима из Аустралије? Ниси ли можда чуо неки глас о томе да је Климент побегао са Свете Горе чамцем директно у раскол? Можда си и чуо али те вести ти не значе ништа а значе ти ове о Еп.Јовану!na krajot za da dokaze kolku mu e griza do nas ne ostavi samo za da moze da bogosluzi so priznati episkopi, zaradi eden denes braka stradaat milioni, ako ima nekoja vina denes za nego toa e negovata vina, mozebi pogoleme vina nosi tie sto go sozdadoa a toj sega samo se braniЊегова је кривица што су га слали у затвор и што су га поново пре неки дан осудили на робију? А чак није ни његова већ је кривица оних који су га створили (вероватно мислиш на Патријарха Павла и СПЦ)! Па његова је заслуга (уз Наума и Петра) што је уопште дошло до нишког споразума који је касније под притиском власти синод Мпц срамно, уз лажи, поништио. После тога су он, Наум и Петар хтели да приступе у канонско једниство мимо синода, сваки са својом епархијом. Па је било то да су смислили да питају Цркву српску да они као Епископи на Литургији спомињу уместо Патријарха Павла синод СПЦ, што је Литургијски погрешно али да не пара уши македонцима. И то је прихваћено. Када се вратио доле, повукли се Петар и Наум и он доноси одлуку да са својом епархијом приступи у јединство Цркве. a sega preku eden. i poaradi eden...........se razglasuva deka Makedonskata crkva e raskolnicka i za nea nema spasenie taka kako da ginat milioni..Није истина Драгане да због њега једног данас страдају милиони. Није истина. Пре свега, раскол је од 1967 а он га је 2005 превазишао, од кад почиње и његов прогон. Нема шта да се разглашава, Мпц је у расколу. И ти то знаш, ваљда. А ти милиони о којима говориш су само празна прича. Осим расколничких епископа и неколико хиљада активних верника који су радије у борби за македнско име и утемељење македонског идентитета националног него у Цркви, остали су жртве беспримереног медијског линча и вероватно би другачије мислили само кад би имали истину пред собом.da go Ljubime Hristos, taa ljubov e pogolema od ljubovta kon narodot svoj.........etnofiletizmot, denes e naseto filiokve, nasiot grev...........................Само још једна ствар на крају: јесте етнофилетизам наш грех, само се питам препознајеш ли ти имало етнофилетизма у Мпц данас? Или га само гледамо код других?Нисам за дуга писања на интернету али су форуми места које многи посећују и читају па ми је горко да не напишем бар понешто кад видим да неко пише да је човек кога сурово невиног прогањају сам крив за то! Нисам Драгане злонамеран према теби и ако можеш веруј ми да бих још сутра са тобом заједничарио у Чаши када би се решио раскол на било који начин. Поздрав до тебе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
astronaut Написано Октобар 21, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2009 Браћо, до сада сам се трудио да кратко одговарам када сматрам да имам нешто да кажем. Молио бих вас да прочитате предавање Епископа стобијског Г.Давида, које је одржао у манастиру Крка 12.марта 2009.г. П.С.не замерите на граматичким грешкама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganmk Написано Октобар 22, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 DA AMA VESTITE DEKA SAMAREL BEA VISTINA, DEKA NAVREDUVALI I PONIZUVAL LUGE V CRKVA I TOA E VISTINA,,,,,,,,,,,,,,,,VPROCEM...........AHIL E VO PRAVO..................SAMO 30 -DO 100 LUGE OD KAJ JOVAN GI SAKATE .............A OSTANATITE,,,,,,,,,,,,,,,SE KOLATERALNA STETA...............TE MOLAM.............PROSTETE SO NAVEDUVAM PRIMERI STO SE SLUCILE KAJ NEKOI EPISKOPI KOI ZA NEKOJ IZGLEDAAT NEDOSTOJNO ZA EPISKOP..........TAKVI IMA SEGDE..............VESNICITE SE POLNI SO TOA...........I KAJ VAS I KAJ NAS.............I JAS TOA SAKAV DA GO KAZAM OVA KOMPLICIRANO PRASANJE NE SMEESE VAKA DA SE RESAVA .................SEGA KAKO...................NIKOJOD MAKEDONCITE NIKOGAS NEMA DA GO PRIFATAT JOVAN , PREMNOGU GI NAVREDIL DO SEGA..........MAKEDONIJA SAKALE ILI NE E REALNOST...............TOA I JAS VELAM DEKA EDNOSTRANO RESENIE NIKOGAS NEMA DA SE NAJDE BEZ LJUBOV A KAKO TRGNALO...........SO MISLITE PISMMO TO NA JOVAN DO IGUMENOT NA BIGORSKI E TUKU TAKA OD LJUBOV, KADE IMA TEKST NA JOVAN NA ZVANICNIOT SAJTNA MAKEDONSKI IMAM VPECATOK DEKA SE POVTORUVA ISTOTO SO PATRIJARHOTT GERMAN I ARHIEPISKOPOT DOSITEJ..................DA SE VRATIME NA EVANGELIETO ZLOTO SEKOGAS PRODUCIRA ZLO. A HRISTOVATA EVANGELSKA NOVINA E DA SE ZAPRE SO LJUBOV, ........TREBA VOLJA OD SITE................ETE MOZEME DO BESKRAJ VIE NAS , NIE VAS KE VE NARECEME ETNOFILETISTI DO KOGA.............ZAKANI, UCENI, TOLKU SME SEGA ZAGLAVENI STO MISLAM DEKA SAMO EVANGELSKATA LJUBOV E SPAS..............BRAT SOSLUZUVANJETO E IZRAZ NA NAJGOLE3MATA LJUBOV KON BOGA I BLIZNIOT............A NE SAMO PRAVNICKO ORUDIE ZA POTVRDA NA NEKOE RESENIE .............KAKO KE OPSTIME .......AKO NE SE SAKAME .........DA MILIIONI STRADAAT..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganmk Написано Октобар 22, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 A DA KE ZABORAVEV MNOSTVO MAKEDONCI GO POCITUVAAT SVETEJSIIOT PATRIJARH PAVLE ZA SVET COVEK................... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Септембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2011 Случајно сам пронашао: Македонска Вистинска Православна Црква Мало сам читао шта пишу на својој интернет страници. Стварно су невероватни. Имају свог Архиепископа ("Неговото Блаженство Архиепископ Палестински и Митрополит Македонски Г.г. д-р. Хаџи Јован"). Посебно је занимљиво ово: "Архиепископ Палестински"! Изгледа да је идејни творац свега овога нека Луиза Пандиловска. Наведана је као ктитор и један од оснивача некаквог манастира. Имају и свој статут цркве, који је у ствари статут удружења грађана (то се чак и помиње у статуту). Кога занима ова новостворена организација нека погледа на њиховом сајту: http://sv-jovankrstitel.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 22, 2011 Свашта има на овај интернет. Занимљиво је да им је међу линковима и Артемијева секта. Иначе, нешто ми је познат овај Јован, мсилим да је тај лик мене звао неколико пута на мој приватни мобилни и ту покушавао да ме уцењује. Иначе, ако је то тај лик онда је то неки смушени човек који се на интернету представљао као 12 апостола или тако нешто... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Септембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2011 Баш сам сада видео да имају и Артемијев сајт и да дају некакву подршку Артемију. Оче погледајте слике које су поставили, има и ту занимљивих ликова. А имају и фејсбук страницу (то јест "архиепископ" има свој профил): http://www.facebook.com/preosvestenarhiepiskopjovan?sk=info Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 22, 2011 Да, изгледа да је то тај Иначе, каже да је краљевчанин... Сећам се да, када ме је звао, да је помињао да је он архиепископ и да ја не знам са ким говорим и не знам "са ким се качим" (као у добра стара "дизел" времена) и да ће он да ми скине мантију и тако триста свашта... не сећам се да ли сам га питао на којим је он дрогама и ту је нешто као почео да виче, да пени, па сам му спустио слушалицу чудећи се одакле уопште њему мој број кућног телефона. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 22, 2011 Хе, сада сам мало погледао фото галерију, изгледа да је човек помешао и бабе и жабе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 22, 2011 xexexexe završio srednju školu u Kraljevu ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 23, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 23, 2011 ...а 2000. године "богословију"... Каквих све лудака има... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2011 Jesu li to oni što svake godine redovno o Svetom Ćirilu i Metodiju hodaju u Rim, u Vatikan i na grob svetog Kirila i usput smaraju Benedikta XVI i sve one naše kardinale koje tamo stignu, ufate i zateknu da ih priznaju i podrže? Ah, imaju sad i novi cool naziv, "vaistinska makedonska crkva", prije bili samo "makedonska", hahahaha! ccvige Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука