Jump to content

КОЛИКО Бог опрашта, коме и зашто?

Препоручена порука

uvek imam u vidu svoj odnos sa Hristom... ne znam baš da su sveti imali savršenu ljubav ali je svakako bila veća od moje...

moje iskustvo-grešno i ništavno-mi pokazuje da je Bog u stvari svima oprostio i da mi voleći Njega izmedju ostalog postajemo svesni te činjenice-čak se može reći da se oproštaj stiče voleći Boga... naravno-ne samo oproštaj već i mnogo drugih stvari al najkraće rečeno Bog nas upodobljava sebi i mi postajemo od biološkog bića ličnosi kakvima nas je Bog prvobitno zamislio

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

link=topic=12426.msg427030#msg427030 date=1304198116]

uvek imam u vidu svoj odnos sa Hristom... ne znam baš da su sveti imali savršenu ljubav ali je svakako bila veća od moje...

moje iskustvo-grešno i ništavno-mi pokazuje da je Bog u stvari svima oprostio i da mi voleći Njega izmedju ostalog postajemo svesni te činjenice-čak se može reći da se oproštaj stiče voleći Boga... naravno-ne samo oproštaj već i mnogo drugih stvari al najkraće rečeno Bog nas upodobljava sebi i mi postajemo od biološkog bića ličnosi kakvima nas je Bog prvobitno zamislio

Слажем се са овим да је Бог већ опростио.Да својом смрћу на крсту он је сваком бићу спрао грехове ако он то жели ја на то гледам овако да би се спасао мораш ући у наручје Христу.Али мора се доћи до њега ми смо на старту а господ нас већ чека на средини.Ја сматрам да бестрашћем почиње она савршена љубав: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Dobrotoljublje/dobro238.htm  torta

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

jeste...  :drugarstvo:

meni su to nebesa,nemoguća misija znam da se treba truditi i to i radim ali... ja sam oduvek bio kao ona iz mog potpisa... jedino što imam je čežnja za Bogom... pa šta mi bude

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

link=topic=12426.msg427096#msg427096 date=1304199942]

jeste...  319.gif

meni su to nebesa,nemoguća misija znam da se treba truditi i to i radim ali... ja sam oduvek bio kao ona iz mog potpisa... jedino što imam je čežnja za Bogom... pa šta mi bude

leteti Свиђа ми се размишљање али дај мало више наде јер добро је уздати се  у Господа. 0442_feel :drugarstvo:

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

to obavezno... svakako da se nadam... čak se i ne nadam više... jer znam  :drugarstvo:

paradoksi su na svakom koraku kad se o ovome priča...

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

link=topic=12426.msg427106#msg427106 date=1304200133]

to obavezno... svakako da se nadam... čak se i ne nadam više... jer znam  0442_feel

paradoksi su na svakom koraku kad se o ovome priča...

319.gif :drugarstvo: Што би рекао старац Пајсије:"Милостиви Бог нам даје безмерне благослове и увек дејствује на наше добро,и све би урадио за нас.И премда је учинио да нам сва Његова створења,од биљака до животиња великих и малих,служе и жртвују се за нас,па се чак и Он Сам,Бог,жртвовао да би искупио човека,многи од нас,нажалост,равнодушни су према свему томе.Рањавамо Бога својом безграничном незахвалношћу и безосећајношћу,иако нам је Он,поред осталих добара,даровао и савест."

Подели на овим сајтовима

:cheesy:  bluelite s.o.s. 0110_hahaha

tako je,brate... a ja posebno volim sv.starca Porfirija jer hiruški precizno izražava moj duh i odnos sa Hristom

Hristos je radost, svetlost istinita, sreća. Hristos je nada naša. Odnos sa Hristom jeste ljubav, eros, oduševljenje, čežnja za Božanstvom. Hristos je sve i sva. On je ljubav naša. Ljubav Hristova, odnosno ljubav prema Hristu, jeste ljubav koja se ne može oduzeti. Iz nje izvire radost.

Radost je sam Hristos. To je radost koja te čini drugim čovekom. To je duhovna "ludost", ali u Hristu. Ovo duhovno vino opija te kao pravo, nepatvoreno vino. Evo šta o tome kažesveti car i prorok David: "Štap Tvoj i palica Tvoja, oni me utešiše. Pripremio si preda mnom trpezu, nasuprot tlačitelja mojih" (Ps.22,5 ). Duhovno vino je čisto, nepomešano sa vodom, nepatvoreno, veoma jako, tako da kad ga piješ, opijaš se njime. To božanstveno "pijanstvo" jeste reč Božja koja se daje čistima srcem (Mat.5,8)

Postite koliko možete, vršite metanije koliko možete, uživajte u svenoćnim bdenjima koliko želite, ali u svemu budite radosni. Imajte u sebi radost Hristovu. To je radost koja traje večno, koja u sebi sadrži večnu radost. To je radost Gospoda našega. Ona pruža sigurno spokojstvo, spokojno zadovoljstvo i svesladosno blaženstvo. To je sveradosna radost koja prevazilazi svaku radost. Hristos želi da se ljudi raduju. Štaviše, uživa u tome da širi radost, da vernike svoje obogaćuje radošću; želi "da radost naša bude potpuna" (1.Jov.1,4)

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ето, ја сам сањао за пред Васкрс да су ми СВИ опростили.

људи, Рај!

не би веровали с ким сам се све у сузама и радости грлио  greengrin

није што је сан, већ што сањам да се то деси.  dada

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...