Mиљан Танић Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Ma reč svakog ko nosi mantiju može da se poredi s čim hoćeš, jerbo narod to tako konta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Цитат Ma reč svakog ko nosi mantiju može da se poredi s čim hoćeš, jerbo narod to tako konta. Ок преиспитај себе да ли си некад на форуму или овако погрешно написао или рекао ,а знаш да је читао или чуо неко ко баш није упућен у то што си рекао? Нису ни они безгрешни баш.Мени реално нико нема намеру да слуша 20 минута и изгуби 20 минута живота тбог ње.Ако тај баш хоће да сазна нешто,тај ће се распитати сигурно.Да сад због једне речи бацимо 20 минута искрене приче.Па замисли кад би се сви ми хватали за сваког ко носи мантију. Не знам да ли си увек овакав,али ове вечери доста "осуђујеш" kolce Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Naravno da sam napisao sto puta i rekao nešto loše. I ne, ne osuđujem - samo ističem da mnogo ljudi nije svesno svoje odgovornosti i težine onog što kaže i napiše. O mešanju monaškog i svetovnog tek da ne govorim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Цитат Naravno da sam napisao sto puta i rekao nešto loše. I ne, ne osuđujem - samo ističem da mnogo ljudi nije svesno svoje odgovornosti i težine onog što kaže i napiše. O mešanju monaškog i svetovnog tek da ne govorim. kolce Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 10, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2011 Цитат Сорри Медо што ти ја 'вако упадам, ал' мислим да је беспредметно. Бог прашта све, свима, без услова. Проблем није у Њему, проблем је у нама. Ми смо ти који не праштамо и не желимо да се сјединимо с Њим, па се ваљамо у блату. А он не може на силу да нам отвори очи. одлично, најзад напредујемо 0442_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 10, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2011 ово се данас читало на Литургији: 41. А Исус рече: Двојица беху дужни једном дужнику, један беше дужан пет стотина динара, а други педесет. 42. А кад они не имадоше да му врате, поклони обојици. Кажи који ће га од њих двојице већма љубити. 43. А Симон одговарајући рече: Мислим онај коме највише поклони. А Он му рече: Право си судио. 44. И окренувши се к жени рече Симону: Видиш ли ову жену? Ја уђох у твоју кућу, ни воде ми на ноге ниси дао; а она сузама обли ми ноге, и косом од главе своје отре. 45. Целива ми ниси дао; а она откако уђох не преста целивати ми ногу. 46. Уљем ниси помазао главе моје; а она миром помаза ми ноге. 47. Зато кажем ти: опраштају јој се греси многи, јер је велику љубав имала; а коме се мало опрашта има малу љубав. 48. А њој рече: Опраштају ти се греси. 49. И стадоше у себи говорити они што сеђаху с Њим за трпезом: Ко је Овај што и грехе опрашта? 50. А жени рече: Вера твоја поможе ти; иди с миром. Свето Јеванђеље по Луки, глава 7. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 10, 2011 Пријави Подели Написано Април 10, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=12426.msg408449#msg408449 date=1302450969] Цитат Сорри Медо што ти ја 'вако упадам, ал' мислим да је беспредметно. Бог прашта све, свима, без услова. Проблем није у Њему, проблем је у нама. Ми смо ти који не праштамо и не желимо да се сјединимо с Њим, па се ваљамо у блату. А он не може на силу да нам отвори очи. одлично, најзад напредујемо :cheesy2: ekstra Па не напредујемо, чим ти мораш овакве (да не кажем какве) теме да отвараш. greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 10, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2011 Цитат Цитат Цитат Сорри Медо што ти ја 'вако упадам, ал' мислим да је беспредметно. Бог прашта све, свима, без услова. Проблем није у Њему, проблем је у нама. Ми смо ти који не праштамо и не желимо да се сјединимо с Њим, па се ваљамо у блату. А он не може на силу да нам отвори очи. одлично, најзад напредујемо 319.gif 0110_hahaha Па не напредујемо, чим ти мораш овакве (да не кажем какве) теме да отвараш. 4chsmu1 реци ми на пп 319.gif 319.gif dadaполако, ионако ћемо да згинемо, па боље мало чистији dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 10, 2011 Пријави Подели Написано Април 10, 2011 Ma nema razloga da ti pišem na pp, možeš i sam da pretpostaviš šta bih ja tu umetnuo. bendoff Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 А плативши нас скупо, и све чинећи не би ли нас некако узвео на небо и даровао нам Царство своје будуће, праведни Бог у томе, можда, и не сме бити баш сасвим праведан. Јер, ако буде судио по правди, ко ће претећи, ко ће избећи праведну казну за преобиље својих промашаја и сагрешења? Бог својом ‘широком руком’ мора додати своје милости и љубави на наш тас, не бисмо ли некако превагнули у благобитије а тиме и у вечнобитије. Он мора бити ‘неправедно’ многомилостив и безразложно човекољубив, да би човек могао окусити вечност. Perišić u besedi Svetom Savi u čast Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Препоручујем свима да прочитај поуке преподобног Јефрема Сирина о покајању (добротољубље 2 том) оставља без даха и тек тада можемо схватити колико Бог има милости. 4chsmu1 У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 better yet ... predlažem da primene moju-jufka metodu... voliš Boga iz sve snage pa postaneš div od rage... u svakom slučaju,treba imati uši za reči ove- Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Цитат link=topic=12426.msg426886#msg426886 date=1304195054]better yet ... predlažem da primene moju-jufka metodu... voliš Boga iz sve snage pa postaneš div od rage... u svakom slučaju,treba imati uši za reči ove- Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Треба стећи ту љубав. 4chsmu1 confused У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 ništa lakše il ništa teže... nema treće priče-sve zavisi ko i kako (ljubav) stiče slobodno kad Bogu pridjemo,bez uslova kad se otvorimo...On oprašta (ko se kaje) i gratis nam sebe daje Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Цитат link=topic=12426.msg426956#msg426956 date=1304196511]ništa lakše il ništa teže... nema treće priče-sve zavisi ko i kako (ljubav) stiče slobodno kad Bogu pridjemo,bez uslova kad se otvorimo...On oprašta (ko se kaje) i gratis nam sebe daje Да ли мислиш на речи Христове:"Ко ме љуби заповести моје држи?"Или мисли на савршену љубав светих? 0110_hahahaТу је разлика велика. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука