Danijela Написано Децембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2009 ? ????, ???? ???? ??? ???????????? ???????.. ?????, ?????.. ????? ?? ????? ??.. ??? ???? ????.. ??? ?? ???????? 0205_whistling???? ???????????? ?? ????? ?????:??????? (????? 55 ???.) http://www.bdenie.ru/node/1229 a gde se moze naci/nabaviti ovaj film? "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lion Написано Децембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2009 То је тај филм. Имам га, али га нисам погледао 0205_whistling понекад и ја верујем критикама :smiley: Може се скинути са следеће странице: http://pc-soft.ru/other/1145904427-pridel-angela-2009-dvdrip.html "Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lion Написано Децембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2009 Помаже Бог Данијела, ево га: http://www.pravtor.spb.ru/viewtopic.php?t=1325 :smiley: "Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Децембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2009 имате ли неких линкова, са којих могу да скинем ове филмове 0205_whistling ? Леоне, Шеми, Данијела? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Децембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2009 Bog ti svako dobro dao! jel moram da se registrujem na ovom sajtu da bih ga skinula? "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Децембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2009 Братек има ли превод? 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Децембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2009 Нема проблема 0110_hahaha Кад наиђеш на неке линкове прослиједи... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јуки Написано Децембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2009 http://letitbit.net/download/7338.7e4dc9b4fd5de7e70dfbe5567e/Valaam.Stupen.k.nebu.2009.XviD.DVDRip.avi.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lion Написано Децембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2009 Е, одлично ! Супер је кад може да се скине са једног линка :smiley: "Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Децембар 28, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2009 ?? ?????? ????? ????????? ????, ??? ?? ?? ?????? ??????????? ????????? ????? "?????????", ??? ????? ??? ??? ????????????? ??????? ??????????? ? ?????? (??????? ??????? ???? ?????, ??? ?????? ?? ?? ????? ?? ?? ???????? ?? ????? ?????, ???? ???? ? ?? ???????? ?????? "????????? ??????????"). ?????, ?? ?????? ? ?? ???? ?????? ???? ADSL ??????? ??? ????????? ?? ??? 1500 ??????????? ??????? ??????? (??? ?? ?? ????????) ? ??????? ?? ??????? ??????????... ???? ??? ?? ?????? ?????? ?? ???? ???????? ???????? ????????? ???? ?? ???? ?? ????? ?????? ????? ??? ?????? "???? ?????", ???????? ??????? ?? ?? ????????. ??, ?? ??? "??????????" ?? ???????????? ???? ???? ??????????? (???? ?? ????? ??????) ??? ? ????? ??????. ???? ?? ???????? ????????, ???????????. ????? ?????? ????? ????????? ???? ???? ??????????? ?????. ???, ???????? "4 ??????, 3 ?????? ? 2 ????" ? ??????. ? ?? ??? ? ????? ????? ???????? ???? ??????? ? ????? ?? ?? ???????? ???. ??? ? ?? "???? ?????". ?.?. ????? ??? ??????????... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Фебруар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2010 Дакле, имамо случај филма Цар. Глумац који глуми ону дворску луду, заправо је свештеник. Занимљиво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Фебруар 2, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2010 http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%85%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D1%8B%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD,_%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD_%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lion Написано Фебруар 2, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2010 Не знам...можда у документарцима, али православни свештеник да буде глумац, па и да глуми свештеника, није баш у реду. То је моје мишљење, али верујем ако бих претурио сада и Свете Оце, да би нашао доста њихових речи у прилог истом. "Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Фебруар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2010 Црква јесте била против глуме и глумаца, јер они, тобож, нису оно што јеси, него стално облаче маске, претварају се да су неко други. Међутим, треба поћи од самог почетка. Црква је, пре свега, била против глуме и позоришта јер су се у античком позоришту махом играле представе где се величао неки пагански бог или у његову част. Тако да су се она повезивала са многобоштвом. Неки данас кажу да глумци "не ваљају" јер глуме туђе емоције....по том принципу, требало би можда и укинути позоришта, глуму, филмове...можда чак и уметност.... ако фотографију прерадимо у фотошопу- па то више није она слика коју можемо да видимо нашим оком, него су то неке сад боје које заправо не постоје на тој слици у природи..... а можемо да одемо и тако далеко да кажемо како је сама фотографија прошлост..заправо, нешто смо сликали пре неког времена.... та слика је прошлост, јер се можда објект са фотографије променио у стварности, у међувремену..... или, одређеном композицијом кадра, видимо нешто што људско око при "нормалним" околностима није видело, и тако објекту са фотографије дамо другачију конотацију...... АЛИ.... Моје лично мишљење у вези филма, глуме, уметности уопште и цркве тј хришћанства је помирљиво. Глумац облачи одело, ставља маску, узима туђу судбину и разрешава људску драму. Позитивна страна тога може да буде искуство глумца, проживљено искуство, поука, созерцање, сагледавање решења неког проблема људског живота.... упознати човека...ући у његову психу....сам Достојевски је рекао како је човек преширок, и треба га сузити..... Обући костим једног цара који је отишао у лудило може бити позитивно са те стране, нпр, да се уђе у психу човека који је себе сматрао малтене Богом на земљи. Са једне стране, убија редом из страха од издаје, а са друге стране стално се моли Богу за опроштај греха и мисли како то што чини (убија) заправо представља Божију вољу, како он то извршава. Фантастичан склоп ментални, психички. Појединац и моћ. Власт. Чим се помене власт, мени на памет пада "Дервиш и смрт", како власт мења појединца. ОВде у филму Цар, поставка је мало другачија. Појединац од почетка има власт и моћ, и сматра то Божијом руком. Као што и ми, гледаоци, извлачимо поуке из одгледаног филма, представе, тако и глумац.... подражавајући свој лик у драми, он учествује у сазнању о неким проблемима и, можда, доживи преумљење, промену, обнову у свом унутрашњем животу... прави преображај свог истинског личносног постојања.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 2, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2010 ja prosto ne verujem u kom pravcu ide diskusija,to je moje pravo-da se frapiram.......film kao takav postoji stotinak-120 godina nek bude i...baš me zanima kog svetog oca bi lion citirao.... sveti oci govore protiv pozorišta na nekim mestima ali ne protiv pozorišta koje znamo danas-koje zaista može da oplemeni dušu već o pozorištima koja su bila razvratnog karaktera,mnogobožačka...o filmu...teško, Boga mi. ne treba sve gledati kroz prizmu puritanizma i strogo ograničeno lenjirom,Gospod se projavljuje kroz sve oko nas,zašto ne bi i kroz filmove i što ne bi kroz svetenika,mislim da je problem u našoj strogoj definisanosti profesija.... glumac se kroz transformaciju izražava na svoj način i to je ono što je bitno...to je jedan kreativan proces,verovali mi to ili ne.... iako smatram da je glumaa,kao takva, ispod umetnosti slikarstva,režije,muzike i pisanja pogotovo-jer glumac je deo slagalice a kompozitor,pisac ili reditelj drži slagalicu sve vreme celu i slaže je kako on hoće,čvrsto verujem da ona tj. gluma jeste umenost...glumci svojom transformacijom čine priču...deo po deo....opasno je kad glumca preuzme uloga toliko da počne da gubi integritet svoje ličnosti,kao što se desilo onom liku što je glumio džokera u novom betmenu,hit ledžer il kako već beše..... u svakom slučaju,lorens olivije,jedan od retko dobrih glumaca,reče-I don't know what is better than the work that is given to the actor-to teach the human heart the knowledge of itself. nema ništa bolje od toga kad glumom pokažeš nekom njegovo srce-darom koji imaš-od Boga,ja bih dodao iako je gluma iluzija,glumci i radnja su stvarni...emocije koje izazivaju još više...to zna svako ko je bar 1 bio u pozorištu.... i ne bih da davim više.... 0104_cheesy Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука