fsa Написано Август 8, 2009 Пријави Подели Написано Август 8, 2009 Ових дана на другом форуму сусрео сам се са тврдњом да демонима годи увођење говорних језика ( руског, српског ) у богослужење. Наиме, у књизи http://www.manastir-lepavina.org/novosti/index.php/weblog/detaljnije/zamke_zlih_duhova/ постоји поглавље ЗЛИ ДУХОВИ ГОВОРЕ, где можемо прочитати следеће демонско "откривење": Volim uvodjenje novotarija u crkvama: kada Jevandjelje citaju na ruskom jeziku, i kada zbog prevoda Pashu sluze sat ranije. Већу бесмислицу одавно нисам чуо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 8, 2009 Пријави Подели Написано Август 8, 2009 Ne vidim zasto bi Jevandjelje radovalo zlog duha ako se cita na ruskom i ranije nego sto je predvidjeno. Ima tu protivurecnosti. Protojerej Milun KOSTIC, London Iz istog teksta Ne radi se samo o jeziku, mnogo gluposti sam se naslušala za svoga života. Imam prijatelja sa kojim sve slabije kontaktiram jer ne mogu više da slušam kako sam kupnjom i unošenjem računara u kuću sotonu u kuću pozvala Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikadel Написано Август 8, 2009 Пријави Подели Написано Август 8, 2009 koliko svestenosluzitelja (ne)razume dobro crkvenoslovenski? a koliko li tek obicna raja? besmislice. sta mi znaci liturgija ako nista ne razumem. onda bi trebalo da se uvede u obrazovanje crkvenoslovenski jezik,pa da deca uce,kao u proslim vekovima.... Vise volim da me mrze zbog onog sto jesam,nego da me vole zbog necega sto nisam. Kurt Cobain Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Август 8, 2009 Пријави Подели Написано Август 8, 2009 sta mi znaci liturgija ako nista ne razumem ?????? ??. ?? ?? ? ?????? ??????????? ??????. ?? ?????? ?????? ???? ????????? ??? ??? ?? ????, ????, ????. ? ?? ??? ??? ?????? ? ?????, ???? ?? ???? ????? ??? ?? ??????, ??????. ? ???????? ??? ?? ??????? ????????? ?? ?????????????????. ? ????????? ??? ??????? ??? ?? ???? "??? ?? ????????? ??? ???????? ??????..." ?????? ??, ???????? ?????? ?? ??????? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikadel Написано Август 8, 2009 Пријави Подели Написано Август 8, 2009 не може се јеванђеље проповедати сада исто као и у средњем веку. треба прилагодити времену. dada Vise volim da me mrze zbog onog sto jesam,nego da me vole zbog necega sto nisam. Kurt Cobain Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Август 8, 2009 Пријави Подели Написано Август 8, 2009 ?? ???? ?? ????????? ??????????? ???? ???? ??? ? ? ??????? ????. ????? ??????????? ???????. dada ?????????. ?? ?? ?????? ??? ??????? ? ???????. ????? ???? ?? ????? ?????, ??? ??? ???? ? ???? ? ????????? ? ????. ?? ?????? ? ??????? ???????? ? ???????, ? ?? ?????? ???????? ?????, ????? ????? ?????????? ??????? ?? ?? ???????? ? ???????. ??? ??? ??? ?? ?? ????? ? ??. ????????. ????? ??? ????? ?????? ??????????? ???????? ??????? ??? ? ?????? ?????? ?? ???? ? ?? ????? ??????? ???????. ?????? ???????? ?? ??. ????????? ? ?? ????? ????? ??????????? ??????. ? ????? ?? ?????? ????????????? ??????? ?? ?????? ??? ??? ?? ?????? ????, ??????????? ?? ???????? ?????. ????????. ?????? ???? ?????? ???????? ?????????? ??????? ? ??????? ?????? ????? ? ?? ???????? ????? ???????????. ??????? ?? ??????? ?????? ???? ???? ??? ???? ???? ?? ?????? ????? ?? ????????? ???? "????". ??????, ?? ???? ?? ???? ?? ??? ?? ???? ????, ?? ?? ?????????. ? ???? ??? ?? ????????? ????? ??. ???? ??? ???????. ????? ???? ??? ?????? ?? ?????? ?? ?????? ???????, ??????? ????????. ???. ???????????? ?????? ? ?? ???? ? ?? ???? ?? ?? ?????? ?? ?? ???? ????? ???????? ? ?????????. ??????? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 8, 2009 Пријави Подели Написано Август 8, 2009 ?? ???? ?? ????????? ??????????? ???? ???? ??? ? ? ??????? ????. ????? ??????????? ???????. dada ?????????. ?? ?? ?????? ??? ??????? ? ???????. ????? ???? ?? ????? ?????, ??? ??? ???? ? ???? ? ????????? ? ????. ?? ?????? ? ??????? ???????? ? ???????, ? ?? ?????? ???????? ?????, ????? ????? ?????????? ??????? ?? ?? ???????? ? ???????. ??? ??? ??? ?? ?? ????? ? ??. ????????. ????? ??? ????? ?????? ??????????? ???????? ??????? ??? ? ?????? ?????? ?? ???? ? ?? ????? ??????? ???????. ?????? ???????? ?? ??. ????????? ? ?? ????? ????? ??????????? ??????. ? ????? ?? ?????? ????????????? ??????? ?? ?????? ??? ??? ?? ?????? ????, ??????????? ?? ???????? ?????. ????????. ?????? ???? ?????? ???????? ?????????? ??????? ? ??????? ?????? ????? ? ?? ???????? ????? ???????????. ??????? ?? ??????? ?????? ???? ???? ??? ???? ???? ?? ?????? ????? ?? ????????? ???? "????". ??????, ?? ???? ?? ???? ?? ??? ?? ???? ????, ?? ?? ?????????. ? ???? ??? ?? ????????? ????? ??. ???? ??? ???????. ????? ???? ??? ?????? ?? ?????? ?? ?????? ???????, ??????? ????????. ???. ???????????? ?????? ? ?? ???? ? ?? ???? ?? ?? ?????? ?? ?? ???? ????? ???????? ? ?????????. ??????? ????. Aznaš zašto? Što je ve?ini postalo bitnije JA od MI i od Hristosa, bitnije im je JA od ONI, a zaboravljaju da se ?ovek ne može sam spasiti, zaboravljaju da nije greh ne znati nego znati a ne želeti objasniti, pojasniti i to znanje podeliti sa drugima Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikadel Написано Август 8, 2009 Пријави Подели Написано Август 8, 2009 ^"neznanje je greh,jer sve krece od neznanja" - "kako sejete tako cete i da zanjete" Vise volim da me mrze zbog onog sto jesam,nego da me vole zbog necega sto nisam. Kurt Cobain Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Август 8, 2009 Пријави Подели Написано Август 8, 2009 ?? ???? ?? ????????? ??????????? ???? ???? ??? ? ? ??????? ????. ????? ??????????? ???????. :cheesy2: ?????????. ?? ?? ?????? ??? ??????? ? ???????. ????? ???? ?? ????? ?????, ??? ??? ???? ? ???? ? ????????? ? ????. ?? ?????? ? ??????? ???????? ? ???????, ? ?? ?????? ???????? ?????, ????? ????? ?????????? ??????? ?? ?? ???????? ? ???????. ??? ??? ??? ?? ?? ????? ? ??. ????????. ????? ??? ????? ?????? ??????????? ???????? ??????? ??? ? ?????? ?????? ?? ???? ? ?? ????? ??????? ???????. ?????? ???????? ?? ??. ????????? ? ?? ????? ????? ??????????? ??????. ? ????? ?? ?????? ????????????? ??????? ?? ?????? ??? ??? ?? ?????? ????, ??????????? ?? ???????? ?????. ????????. ?????? ???? ?????? ???????? ?????????? ??????? ? ??????? ?????? ????? ? ?? ???????? ????? ???????????. ??????? ?? ??????? ?????? ???? ???? ??? ???? ???? ?? ?????? ????? ?? ????????? ???? "????". ??????, ?? ???? ?? ???? ?? ??? ?? ???? ????, ?? ?? ?????????. ? ???? ??? ?? ????????? ????? ??. ???? ??? ???????. ????? ???? ??? ?????? ?? ?????? ?? ?????? ???????, ??????? ????????. ???. ???????????? ?????? ? ?? ???? ? ?? ???? ?? ?? ?????? ?? ?? ???? ????? ???????? ? ?????????. ??????? ????. @????, ??????? ?? ?????? ?? ?????. ?????????? ???? ?????????, ??? ? ???? ????? ?? ??????? ??? ????? ??????. ? ???? ??? ????? ???? ??????? ?? ??????? ?? ????????????????? ? ??? ???? ?? ???????? ''?????'' ????? ???? ?? ??? ???????? ? ????????? ?? ? ??????, ? ?? ???? ???? ????? ???? ???? ?? ????????? ????, ?? ??????? ?? ??????????? ? ????????? ????? ???? ???? ???? ?? ????? ?????? ?? ??????????, ????? ???? ??? ????????.. ? ???? ????? ??????? ??????... ? ?? ???? ?? ????? ???????????? ??????? ????? ?????????? ??????, ??? ?????? ???? ???? ?? ???????? ?????? ? ???? ??????? ?? ?? ??????????? ????????? ???? ??? ?????????? ????????, ????? ????????? ? ????? - ??? ?? ??????? ???? ??? ??? ?? ??????????? ???? - ??? ??? ?? ????? ??????? ??????? ??????? ? ???? ????????? ?? ??????? ?? ???????? ?? ??????? ???? ?????? ? ??? ????, ??????? ?????? ?? ?????? ???? ????????!!! ????? ??? ????? ???????? ?? ????? ???????? ???? ???? ?????? ?? ???????????,??? ??????? ???? ? ???? (??? ???? ??????????? ???????), ?? ??? ???? ???????? ????????? ?????????, ?????? ????? ????? ???? ?????? ?? ???????????? ????? ? ?????? ?????? ?? ??? ????????. ???? ?????? ?? ???????? ?? ???????? ???? ???????... Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Август 8, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 8, 2009 ????? ??? ????? ???????? ?? ????? ???????? ???? ???? ?????? ?? ???????????,??? ??????? ???? ? ???? (??? ???? ??????????? ???????), ?? ??? ???? ???????? ????????? ?????????, ?????? ????? ????? ???? ?????? ?? ???????????? ????? ? ?????? ?????? ?? ??? ????????. ???? ?????? ?? ???????? ?? ???????? ???? ???????... ???????, ?????, ???? ?? ????? ? ?? ?? ???????? ????, ???? ?? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Август 8, 2009 Пријави Подели Написано Август 8, 2009 ????? ??? ????? ???????? ?? ????? ???????? ???? ???? ?????? ?? ???????????,??? ??????? ???? ? ???? (??? ???? ??????????? ???????), ?? ??? ???? ???????? ????????? ?????????, ?????? ????? ????? ???? ?????? ?? ???????????? ????? ? ?????? ?????? ?? ??? ????????. ???? ?????? ?? ???????? ?? ???????? ???? ???????... ???????, ?????, ???? ?? ????? ? ?? ?? ???????? ????, ???? ?? ????. ??????? ?? ???, ????? ??? ?? ?? ??????? ????, ??? ???? ??? ???? ????? ??? ??? ?????? ??? ??, ?? ??? ????? ?? ???? ????????? ? ??????? ???????? ???? ? ?? ???? ''????? ????? ????????'', ????? ?? ?? ??????? ?????? ????????? ???? ???? ??? ? ?????, ???? ????.... ???, ???? ???? ??????????? ??????? ?? ??? ??????? ??? ????? :cheesy2: Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 8, 2009 Пријави Подели Написано Август 8, 2009 Шта ја знам, мени је једнако добро и на словенском и на српском. Временом човек навикне и научи шта шта значи , уосталом још увек се у већини код нас певају одговарања на словенском. То је језик наших старих и кроз тај језик некако имамо континуирану везу са њима. Захваљујући богослужбеном словенском језику веома лако се споразумевам на интернету са другим словенима како источним тако и западним. Не бих волео када би се у потпуности истиснуо и заборавио овај наш стари богослужбени језик. Мада не бих волео ни да се врати богослужење искључиво на словенски. Али потрајаће млого времена док се све богослужбене књиге не преведу на српски, за сад је практично преведено мање од 5 посто. У почетку када је тек преведен служебник ( баш ме занима како би се реч служебник превела, можда као службеник 0104_cheesy ) на српски , наш стари покојни попа је једне недеље служио на словенском а једне на српском.А тако једне недеље (оне на српском) дође на литургију један стари пензионисани прота (такође покојни тада је већ био јако стар а данас би имо преко 100 лета) па кад су заједно одслужили литургију на српском , а он сав усхићен вели :" Е тек сад знам и разумем шта сам све ове године молио Господа" :smiley: Шташ , така била времена. Језик је млого битна ствар, ја стално понављам у говору , намерно , неке словенске речи, јер ми се свиђају, а и да се не забораве,и тако паки и паки понављам а сви ме гледају ко да кинески причам. А ми смо данас почели да напуштамо и наше новосрпске речи и сад уводимо неки новоговор , неки серблиш - мешавину српског жаргона и енглеских речи,на шта ће то изаћи Бог свети зна. Лепо је знати језик својих предака, па макар и по коју реч. А сад да је то нешто у интересу демонима да се молимо на српском, или читамо јеванђеље, мислим... :cheesy2: Заправо баш та прича и така је у интересу демонима, да збуњује народ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Август 9, 2009 Пријави Подели Написано Август 9, 2009 da ja sam cuo od nekih kaludjera da bogosluzbene knjige u pevnici treba obavezno zatvarati nakon bogosluzenja jer djavo iz njih cita nocu.... radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Август 9, 2009 Пријави Подели Написано Август 9, 2009 Slazem se sa Zeljkom 0205_whistling Takodje je tacno da zainteresovana i duhovno probudjena osoba uvek nalazi nacin da odgonetne nejasnoce,nadje literaturu,pita duhovnika..Vreme svakog nauci da razume..a mozda je sama car u tome da ne moze odjednom Sveta Liturgija da bude u potpunosti jasna,kao sto odjedonom ne mozemo da naucimo valjano da se molimo "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Август 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 9, 2009 ??????? ?? ??????? ?????? ???? ???? ??? ???? ???? ?? ?????? ????? ?? ????????? ???? "????". ??????, ?? ???? ?? ???? ?? ??? ?? ???? ????, ?? ?? ?????????. ? ???? ??? ?? ????????? ????? ??. ???? ??? ???????. ????? ???? ??? ?????? ?? ?????? ?? ?????? ???????, ??????? ????????. ???. ???????????? ?????? ? ?? ???? ? ?? ???? ?? ?? ?????? ?? ?? ???? ????? ???????? ? ?????????. ??????? ????. ???? ?????????. ????? ?????????????? ??????????? ?? ??? ?? ????? ??????? ???????????, ???????????? ?????? ??? ?? ????? ???? ???? ???????? `??????? ????`. ????????? ????? ??????????? ??????????? ? ????? ???????? ??????, ???????? ????? ???????? ??????, ??? ?? ?? ???? ?? ????? ?? ??? ??? ?????? ?? ?????? ( ??? ?? ???? ???? ????? ??????) ????? ? ?????????? ?????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука