Zayron Написано Март 22, 2011 Пријави Подели Написано Март 22, 2011 Upozorenje: Na FB četu možete naići na poziv da kliknete na neku sliku, poslao mi je jedan od tih friendova s friend-liste pa mnogo nisam ni pazio. Kad tamo kliknete to vas preusmjeri ovdje: Na to dole okno potom nipošto ne klikajte, to nije okno od FB iako izgleda slično! Ovdje sam link postavio samo da vidite kako izgleda i da znate koja je adresa http://117g.com/facebook/index.php?=100000120746584 Gledao sam i kakva je to adresa, izgleda kao blog sajt ali je to valjda hackerska jazbina. dada Tamo na tom dalje ništa ne klikajte, možete samo razgledati. http://117g.com/ Kad kliknete tamo na to plavo dugme View foto na toj lažnoj Facebook page, stranici - ustvari tim aktivirate neki exe file koji vam se namontira i napakuje u PC ko pantljičara/trakavica. Izgleda da iscuclava, isisava i srče podatke iz vašeg FB profila ili PC, ko one cisterne za čišćenje latrina, mi ih ovdje nazivamo "hovnosrk", hahaha. Ja sam nasjeo jer mi je to poslala osoba za koju nisam smatrao da bi mi mogla biti neprijateljska i da se je imam čuvati. Kako na linuksu nikakvi exe fajlovi ne funkcioniraju tako sam tim zaštićen, izgleda da je to neki trojanac koji izvlači podatke a funkcionira samo na Windowsu pošto je kako sam rekao exe file. Na Linuksu on ne vrijedi, mogu pjevat hackeri borbene uz bubanj, hehehe. Ipak možda reinstalujem PC za svaki slučaj, svejedno sam ga na sreću jučer tek nainstalovao taj novi Ubuntu 10.10 tamo pa nije problem ni to uraditi ponovo, sve mi je još prazno, nikakvih fajlova nemam u memoriji, ni slika ili videa. Ti s Woknom/Windowsom mogu biti u mnogo većem maleru! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 22, 2011 Пријави Подели Написано Март 22, 2011 Ja sam dobio na čatu od nekog, ali sam najpre pitao šta je to (slučajno sma neverni toma, u životu) kasnije sam od drugog priatelja dobio, pa sam opet pitao šta je to.. nije bilo odgovora pa sam kliknuo, ali mi je posle tražena dozvola za pristup, pa nisam dao i ... ništa! je l' to bilo to ? . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2011 Ja sam dobio na čatu od nekog, ali sam najpre pitao šta je to (slučajno sma neverni toma, u životu) kasnije sam od drugog priatelja dobio, pa sam opet pitao šta je to.. nije bilo odgovora pa sam kliknuo, ali mi je posle tražena dozvola za pristup, pa nisam dao i ... ništa! je l' to bilo to ? Da izgleda da jeste, nešto se sad s proljećem puno aktvirali. dada Bude se ko medvjedi iz zimskog sna valjda. Traže zabavu nekakvu! Hahahaha! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2011 Ja sam dobio na čatu od nekog, ali sam najpre pitao šta je to (slučajno sma neverni toma, u životu) kasnije sam od drugog priatelja dobio, pa sam opet pitao šta je to.. nije bilo odgovora pa sam kliknuo, ali mi je posle tražena dozvola za pristup, pa nisam dao i ... ništa! je l' to bilo to ? Da izgleda da jeste, nešto se sad puno aktvirali. dada Daj link kamo te to preusmjerilo da vidimo adresu i razgledamo čoporativno šta je to i kako izgleda. Ako je adresa facebook.com onda je OK mnoge aplikacije na FB traže takodjer aprovaciju, potvrdu. Ili još bolje daj napostuj i link, izvuci ga gore s adresnog bara i ako možeš postavi sliku tog okna, da vidimo kako to tamo izgleda. Snimi cijeli monitor snimačem monitora: monitor snapshot picture. Kao ja gore što sam to snimio. Pa ćemo valjda s tim biti pametniji da ti šta kažemo a i radi ostalih. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 22, 2011 Пријави Подели Написано Март 22, 2011 Kako da sad nađem to kada je bilo na čatu? dada (pre par dana) Meni je bilo sumnjivo što mi ostavljaju link bez reči, a ja ODMAH pitam šta je to, ali mi ne odgovaraju... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2011 Kako da sad nađem to kada je bilo na čatu? 4chsmu1 (pre par dana) Meni je bilo sumnjivo što mi ostavljaju link bez reči, a ja ODMAH pitam šta je to, ali mi ne odgovaraju... Nista, nema veze, uradi sad ovo ovako: Sigurno imaš neki anti-virus program, uključi duboku, temeljitu dijagnostiku i pregled svih diskova na PC. Poslije sve što nadješ uništi, tj. valjda će to taj program sam to uraditi za tebe, nećeš morati poskakovat s placačkom za muhe i mlatit po kompu. Nadam se da imaš neki bolji antivir, taj će ti sad baš dobro doći. Ako primjetiš da se PC nekako čudno ponaša, naročito kad je na internetu, da nešto neuobičajeno dugo "skriptuje" i prežvakava, tj. preživa ko krava i strašno dugo mu traje da nešto uradi i to može biti jasan znak da je napadnut virusom ili nečim, naročito se to dešava starijim PC sa sporijim procesorima i slabijim parametrima RAM i svim drugim. U tom slučaju bude najbolje komplet preinstalovat što znači formatovat pa Jovo na novo sve ponovo nainstalovat. Naravno to sve važi ako imaš Wokno, Windows, svejedno koji. Ako ti nije šta jasno pitaj tu na Forumu pa ćemo to onda zajedno rješavati s tobom svako ko se u to razumije! Don't Worry, Be Happy! 29dz8zk Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 22, 2011 Пријави Подели Написано Март 22, 2011 Ma sve radi bez problema, tako da neću ništa da radim. Uostalom možda i nije bio virus 4chsmu1 Fala na savetima, ali ja ne bih ni umeo da izvedem sve to što si mi rekao. Možda je tebi jednostavno, ali ja se ove 2 god. koliko imam komp. (Lap) samo muvam po netu i ne znam da uradim nešto ozbiljnije bliss jeeee. imam onaj avast, besplatnu verziju.. ne znam ni da napravim mp3 CD koji ću moći da slušam i u kolima, a ne samo na komp... 29dz8zk . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2011 Ma sve radi bez problema, tako da neću ništa da radim. Uostalom možda i nije bio virus 4chsmu1 Fala na savetima, ali ja ne bih ni umeo da izvedem sve to što si mi rekao. Možda je tebi jednostavno, ali ja se ove 2 god. koliko imam komp. (Lap) samo muvam po netu i ne znam da uradim nešto ozbiljnije bliss jeeee. imam onaj avast, besplatnu verziju.. ne znam ni da napravim mp3 CD koji ću moći da slušam i u kolima, a ne samo na komp... 29dz8zk A šta imaš tamo za sistem, Windows ili Linuks? Ako je Linuks onda je sve ok! Keine problem! Ali ako je Windows onda barem samo prati kako se taj tvoj laptop ponaša. Ako nisi tamo kliknuo onda ne bi trebalo biti ništa. Taj exerfajl (exe file) se nasadi u komp samo kad klikneš tamo gdje ne treba! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2011 ne znam ni da napravim mp3 CD koji ću moći da slušam i u kolima, a ne samo na komp... 4chsmu1 To ne znam ni ja ta multimedija, tek se moram naučit. Narežem si Ubuntu multimedia edition pa probam s tim. Na Linuksu mi nisu jasni ti multimedijalni programi a ni nema ih nešto baš puno. Postoje na Windowsu lakši ali ja imam komp s Windowsom XP Profi koji ustvari namjerno ni ne koristim, imam ga u rezervi samo za takve stvari za koje ne postoji zamjena u Linuksu i kao eventualna zamjena kad bi mi crkla ova dva linuksa da imam s čim na internet dok ne popravim ili kupim nešto novo. Dakle vječna rezerva takva, taj sam si samo radi toga i kupio, stoji kao rezerva, jer neću da mi se desi da plaćam internet a nemam s čim na njega da ga gledam. Pa ni za te dane za koje bi mi bili ti linuksi u servisu. Javim ti kako to ide s tom multimedialnom verzijom Ubuntu Multimedia a ako bude ok napišem to na Forumu šta tamo sve ima i čemu je sve to dobro, za šta može poslužit. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Ne zove se to Ubuntu Multimedia već Ubuntu Studio a možete ga preuzeti ovdje: http://ubuntustudio.org/ Ali svejedno mu je glavna primjena u multimedijama dakle: audio, grafika i video. Sad razmišljam o tome šta da uradim, preinstalujem s normalnog Ubuntu na Ubuntu Studio pa to tako isprobam ili radije na normalni Ubuntu nainstalujem samo te audio i video programe koji me zanimaju. Jer ako ne skapiram kako se s njima radi na primjer s Audacity što baš nije ni malo lako, onda je sasvim svejedno da li taj Audacity koji ne kužim imam na klasičnom Ubuntu ili Ubuntu Studiu. bliss jeeee Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука