sasluzitelj Написано Август 7, 2009 Пријави Подели Написано Август 7, 2009 dakle otvaramo novu temu u kojoj cemo ne navoditi vec diskutovati o istinitim i suprotnim cudima, o potrebi cudesa, o efektu cudesa.... radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 7, 2009 Пријави Подели Написано Август 7, 2009 Чудо је сведочанство вјере. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Август 7, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2009 ne govorimo o tome sta je ciudo vec o manifestaciji tzv pojavnom obliku i svemu sto nakon toga sledi to je tema radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Август 7, 2009 Пријави Подели Написано Август 7, 2009 Потреба чудеса? ха. Па Достојевски је то најбоље од свих објаснио у свом Великом инквизитору: "Ти хоћеш да идеш у свет празних руку, са неким заветом слободе, који они у простоти својој и по урођеној анархичности својој не могу схватити, од кога се боје и страхују, јер ништа и никада за човека и људско друштво није било неподношљивије од слободе! А видиш ли ово камење у овој голој и врелој путињи!... Претвори их у хлебове и за тобом ће потрчати човечанство као стадо, захвално и послушно, мада вечно стрепећи да ћеп дићи руку своју и нестаће хлебови твоји! Али ти ниси хтео да човека лишиш слободе и одбацио си предлог, јер си закључио: каква је то слобода ако је послушност лкупљена хлебом? .... " Бог може да сваког тренутка учини било какво чудо, да укине рат, мржњу, страдања невиних, страдања уопште свих али... што би то урадио? Није ли довољно урадио тиме што нас је створио и Сина Свог Јединородног жртвовао за нас? Па и поред тога ми и дан данас се усуђујемо да Му тражимо неко чудо, да Га молимо да учини неко чудо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 7, 2009 Пријави Подели Написано Август 7, 2009 Зашто у осмогенези? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 7, 2009 Пријави Подели Написано Август 7, 2009 Јер је то генеза броја осам 0104_cheesy pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Август 7, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2009 zato sto su ona isecak osmoga dana tj. njegovo svedocanstvo u trodimenzionalnom koordinatnom sistemu radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest MiraSB Написано Септембар 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2009 Mogu da se ubacim??? Pa ja sam npr. (dajem svoj sopstveni primer) otisla sa jakom upalom pluca u man. Ostrog...A kada sam se vratila ni kasalj obican nisam imala... Svet oce Vasilije moli Boga za nas! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 10, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 10, 2009 ???? ?? ???????????? ?????. ???? ???? ???????????? ????!!! ???? ?? ?????? ????? ??? ???????????..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 10, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 10, 2009 и она никако не снеју бити основни састојак наше вере, к'о што многи верују....и лутају за чудима .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 10, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 10, 2009 ако стлно верујеш и тржиш чуда онда то није вера него наука или магија... Вера је када нешто не видиш, не доказује ти се нешто, а ти имаш пуно поверење у њега... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 10, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 10, 2009 "Господе, реци реч и оздравиће слуга мој! " Диван пример вере која неусловљено рађа "чудо" исцељења пропраћено искреном молитвом .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 10, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2009 blago onima koji ne videše a poverovaše Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука