Зорица екс Милева Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 .Bogorodica. isus-sinai .please. .please. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Март 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2011 .Bogorodica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 isus-sinai .Bogorodica. sv-maksim Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Помилуј Господе оне који страдају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Март 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2011 Професор минхенског Института за радиологију Едмунд Ленгфелдер нагласио је да су техничари који су остали у нуклеарки жртвовани и да ће сигурно умрети од радијације и упозорио да је некима од њих остало свега још неколико недеља живота. “Они су заиста жртвовани. Педесет одсто оних који су контаминирани у Фукушими, умреће за неколико недеља”, пренео је Ленгфедерову изјаву немачки лист “Билд”. Истог је мишљења и Кеичи Накагава, професор Одсека за радиологију из Токијске универзитетске болнице: “Не знам како другачије то да кажем, али они су као камиказе у рату.” Зову их савремени самураји: 180 храбрих мушкараца који су остали у нуклеарки, знајући да су се највероватније пријавили за самоубилачку мисију. С њима је практично немогуће ступити у везу, али је један од њих послао СМС истичући “да се не плаши смрти и да му је дужност да помогне”. Породице кажу да се поносе њима, иако их можда више неће видети. Ћерка једнога од њих изјавила је за државну телевизију: “Отац још увек ради у нуклеарки. Он каже да је прихватио своју судбину као смртну казну.” Супруга другог добровољца добила је имејл: “Молим те, настави лепо да живиш, мене неће бити извесно време.” Међу њима је до понедељка била и Мичико Оцуку, једина жена. Она је на свом блогу поручила: “Особље компаније одбило је да бежи и сви смо наставили да радимо упркос томе што су нам животи били угрожени. Молим вас, не нападајте нас.” Техничари, иначе, раде у сменама од по 50 у потпуном мраку, одевени су у скафандере с гас-маском, имају батерије или лампе на кациги, пузећи се провлаче кроз лавиринт цеви да би прочитали мерне инструменте или подесили вентиле. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Март 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2011 gringrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Март 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2011 Тропар трусу (земљотресу), глас 8. Христе Боже наш, који гледаш на Земљу и чиниш да се она тресе, избави нас од претњи страшног земљотреса, пошаљи нам Твоју изобилну милост и спаси нас молитвама пресвете Богородице. Кондак трусу, глас 6. Избави све нас, Господе, од тешког земљотреса и несносних рана због наших грехова. Поштеди, Господе, Православни народ Твој, који си стекао Крвљу Твојом и не допусти да град пропадне од страшног земљотреса, јер не знамо за другог Бога осим Тебе. Зато реци онима који певају: Ја Сам са вама и нико не може против вас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Март 18, 2011 Пријави Подели Написано Март 18, 2011 Тропар трусу (земљотресу), глас 8. Христе Боже наш, који гледаш на Земљу и чиниш да се она тресе, избави нас од претњи страшног земљотреса, пошаљи нам Твоју изобилну милост и спаси нас молитвама пресвете Богородице. Кондак трусу, глас 6. Избави све нас, Господе, од тешког земљотреса и несносних рана због наших грехова. Поштеди, Господе, Православни народ Твој, који си стекао Крвљу Твојом и не допусти да град пропадне од страшног земљотреса, јер не знамо за другог Бога осим Тебе. Зато реци онима који певају: Ја Сам са вама и нико не може против вас. Смилуј се Господе на оне који страдају и нас који се бојимо и тугујемо.Спаси, Господе сачувај и саклони. Помилуј Господе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 18, 2011 Пријави Подели Написано Март 18, 2011 Тропар трусу (земљотресу), глас 8. Христе Боже наш, који гледаш на Земљу и чиниш да се она тресе, избави нас од претњи страшног земљотреса, пошаљи нам Твоју изобилну милост и спаси нас молитвама пресвете Богородице. Кондак трусу, глас 6. Избави све нас, Господе, од тешког земљотреса и несносних рана због наших грехова. Поштеди, Господе, Православни народ Твој, који си стекао Крвљу Твојом и не допусти да град пропадне од страшног земљотреса, јер не знамо за другог Бога осим Тебе. Зато реци онима који певају: Ја Сам са вама и нико не може против вас. Смилуј се Господе на оне који страдају и нас који се бојимо и тугујемо.Спаси, Господе сачувај и саклони. Помилуј Господе. Пресвета Богородице,спаси нас и заштити од зла видљивог и невидљивог, и душмана знаних и незнаних ... :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Direktor mog preduzeća je poslao dopis da primamo japansku decu (ko hoće). Sevap je. Zaista su nas japanci zadužili bez išta da su tražili za uzvrat. Ljudski je setiti ih se kada je njima teško. Чула сам да је то урадила пошта и већ неколико дана покушавам да сазнам коме се треба јавити, али у пошти кажу да је то само за њихове раднике. Ко зна нешто више молим да напише, моја породица би се врло радо пријавила. Иначе, моја ћерка је пре неколико дана дипломирала на архитектури, а од прве године студија је учила јапански језик. Намеравала је да конкурише за њихову стипендију за мастер у Јапану. То ће морати оставити за неко будуће време, али би била од велике помоћу у комуникацији са децом која би евентуално дошла. Хвала Ти Господе што дајеш снаге јапанском народу да издржи ове страхоте које су их задесиле. Молим Те Боже наш спаси свој народ и ублажи патње ближњих, а прихвати пострадале. 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Март 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Тропар трусу (земљотресу), глас 8. Христе Боже наш, који гледаш на Земљу и чиниш да се она тресе, избави нас од претњи страшног земљотреса, пошаљи нам Твоју изобилну милост и спаси нас молитвама пресвете Богородице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Март 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Evo nekih priča o herojima: Tata mi je rekao: "Idem u smrt da bi ti imala budućnost" “Zaustavljala sam suze kada sam čula da se moj otac dobrovoljno javio da ide u nuklearku Fukušima. Rekao mi je da je to njegova misija i da budućnost zavisi od toga šta će učiniti. Nikada nisam bila ponosnija na njega”, objavila je na "Twitteru" mlada Japanka, čiji je otac jedan od 50 dobrovoljaca koji pokušavaju da spreče nuklearnu katastrofu u Japanu, prenosi AFP. Muškarac (59), čiji identitet nije otkriven, trebao je da ode u penziju za šest meseci. On je skoro čitav životni vek proveo radeći u nuklearkama i znao je da odlazak u Fukušimu za njega, kao i za 49 ostalih, znači sigurnu smrt. Neki mediji su ih zbog toga već nazvali kamikazama, a neki herojima koji žrtvuju sve da bi spasili svoj narod. Blic Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Март 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Spasava ljude iz vode Kada je 43-godišnji Hideaki Akaiva vratio s posla u Išinomaki, na severoistoku Japana, grad je već bio potopljen i prekriven gomilom krhotina. Prva pomisao mu je bila da mora da spasi majku i dvadesetogodišnju suprugu - i to što pre. Ne čekajući spasioce, zgrabio je svoju ronilačku opremu, ušao u vodu koja je dostizala dubinu od tri metra i krenuo u akciju spasavanja koju verovatno nikada neće zaboraviti. U subotu je uspeo da se dokopa svoje kuće i pronađe suprugu. “Voda je bila veoma hladna, tamna i zastrašujuća”, seća se on. “Morao sam da plivam oko 200 metara do nje, što je bilo prilično teško zbog gomile otpada koja je plutala po vodi.” Nakon toga je krenuo u potragu za majkom. Pošto se uverio da nije ni u jednom od obližnjih centara za evakuaciju stanovništva, u utorak se vratio u komšiluk gde je poslednji put viđena i pronašao je na drugom spratu njene poplavljene kuće. Sada, kada zna da mu je porodica bezbedna, Akaiva i dalje nesebično traga za preživelima kojima je potrebna pomoć, piše američki magazin “Star”. U crvenoj torbici oko struka nosi pola flaše čaja, malo vode, dva pakovanja cigareta, baterijsku lampu, švajcarski perorez i upaljač. “To mi je oprema”, kaže on. “Sada moram da krenem i nastavim da tražim.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Iskreno se nadam da ce vase udruzene molitve pomoci... U medjuvremenu postoji i nesto konkretno: Sva tri mobilna operatera u Srbiji, "Telekom", "Telenor" i "Vip", aktivirali su isti humanitarni SMS broj 2001, za sve korisnike koji donacijom žele da pomognu građane Japana, pogođene katastrofalnim zemljotresom i cunamijem. Ukoliko žele da pomognu žrtvama zemljotresa, korisnici treba da pošalju praznu poruku na broj 2001, bez prefiksa operatera (062, 063, 064...). Cena poruke je 50 dinara i ne plaća se porez. Sav prikupljen novac biće prebačen na račun Crvenog krsta Srbije koji je namenski otvoren za pomoć stanovništvu Japana. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Da, da znam za brojeve za slanje poruka. Da li neko zna gde se treba javiti, ako neko ima mogućnost da prihvati nekoga iz Japana kome treba pomoć. Kada su prošli put imali zemljotres poslali su jedan broj dece u Srbiju dok ne srede situaciju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука