Jump to content

Ispisani

Теолог
  • Број садржаја

    47
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Ispisani

  1. Здраво свима, срећан празник!!! Коме да пишем пп са телефонским бројем, за укључење у Viber chat? Хвала.
  2. И да, знам да једно од ових предавања није комплетно, мислим Праоци - Патријарси, јер је прекинуто на тумачењу одбијања Исака од сисе, а мислим да је наставак важан... тако да, било би добро ако би неко поставио... Поздрав!!!
  3. Хвала на линку. Ово сам већ видио и поскидао и баш на једном од ових предавања (нисам сада отварао све странице, мислим да се ради о укупно 29 предавања) професор и упућује на скрипту (дакле писани документ, не аудио, видео и сл.) коју препоручује у припреми испита. Треба ми та скрипта илинеки контакт према А. Милојкову. Хвала. Поздрав!!!
  4. Поздрав свима, чуо сам да потоји нека скрипта за СЗ историју и егзегезу, од Милојкова, као препоручена помоћна литература. Да ли неко може потврдити да иста постоји и поставити је? Хвала. Поздрав!!!
  5. Свакако, и то парламентарна монархија. Посебно треба искористити (кумовске) везе да Британијом и у утицај који тренутно Британци имају у свијету за рјешавање круцијалних интереса Србије, нпр. питање Косова. Та је врста приступа проблему пријеко поптребна Србији у овом времену. Не заборавимо, ако си са краљицом на "ти", много може да се уради (и када је се неко успротивио краљици и њеном ставу и мишљењу у Британији, ја нисам чуо)! Не кажем да монарси не требају знати српски језик одлично, напротив, али хајде да сада искористимо то што знају добро нпр. енглески па да то искористимо за рјешавање наших интереса. Научиће српски. И хајде да не осјећамо да су по сили ствари нешто већ требали за нас да ураде, већ да видимо шта сада могу да ураде. Оно што је чињеница јесте да су "славне" личности данашњице, многи познати глумци, људи из свијета музике, моде, естраде, давали силне новце да би присуствовали фамозном вјенчању британске краљевске породице, а наше престолонаследнике су, гле чуда, "чекале" 2 - 3 столице на том истом вјенчању... такви људи могу да направе нешто на глобалном нивоу, а нпр. господин Николић, кога на финалу Вимблдона "заклања" рекламни балон (јер људи просто не знају ко је тај човјек), уз дужно уважавање и поштовање и институције коју представља и личности, мислим да не може много да уради, тачније ништа, али хајде да се надамо и оставимо простора... Ето, наиђох на тему изненада, можда је већ ово све продискутовано...
  6. Поздрављам, има ли неко да постави питања тј. тест из Старозаветне историје и егзегезе од прије пар дана? Унапријед хвала!
  7. Поздрављам, обзиром да су на поменутом мјесту у исто вријеме служене 3 св. Литургије од стране 3 присутна епископа (и бројних свештеника), те да је како каже текст "Светим Литургијама присуствовао је и начелник Општине...", може ли неко да објасни утемељење оваквог начина служења свете Литургије? Дакле, 3 епископа на једном мјесту (а на 3 локације) служе истовремено одвојене 3 службе Божије!!! Унапријед хвала!!!
  8. Ispisani

    Скрипте

    Поздрав, добио сам материјале. Хвала много! Поздрав!!!
  9. Ispisani

    Скрипте

    Поздрављам, има ли неки free налог на scribd-у да се може скинути фајл? Или да окачите на неки сајт за дијељење фајлова који има бесплатан налог за скидање? Хвала унапријед!!!
  10. Поздрављам, да ли би се из слања књига о. Ивану у Крушевац (поздрављам идеју и немам ништа против) којим случајем могло изузети пар наслова попут: 1. Да нам буду јаснија нека питања наше вјере - + Павле, 2. Догматске теме и 3. Еклисиолошке теме - Митрополит Јован Зизјулас? Шифра: ...и ја живим у Бањалуци... па да остане који наслов, за брата... Поздрав!!!
  11. Хвала на одговору... Има ли начина да се дође до тих књига које сте користили? Био бих Вам веома захвалан... Поздрав!!!
  12. Добро... Пошто нико нема, има ли онда можда уџбеник Граматика француског језика (за основну школу), аутор Владо Драшковић, издавач Завод за уџбенике и наставна средства Београд? Унапријед хвала... Поздрав!!!
  13. И да... постоји ли неки фри налог за скидање са ових сервера? Поздрав!!!
  14. Хвала много... Може ли мало појашњење, обзиром да је потписан преуређивач... да ли је у питању комплетан уџбеник, нека скрипта, шта је преуређено и сл.? Још једном хвала. Поздрав!!!
  15. Поздрав свима, потребна ми је књига од Власија Фидаса из области Канонског права, мислим да се тако некако и зове, не знам тачан назив. Ако неко има, млио бих да је постује... ПоздраВ!!!
  16. Поздрав људи, потребна ми је неке референтна скрипта из Увод ау Стари Завет, имам нека предавања од професора Кубата, из старозаветне историје и егзегезе, јако су квалитетна, али она подразумијевају лијепо предзнање из самог Увода па бих замолио да неко постави уколико има... Поздрав!!!
  17. Ispisani

    Скрипте

    Поздрав људи, потребна ми је неке референтна скрипта из Увод ау Стари Завет, имам нека предавања од професора Кубата, из старозаветне историје и егзегезе, јако су квалитетна, али она подразумијевају лијепо предзнање из самог Увода па бих замолио да неко постави уколико има... Поздрав!!!
  18. Здраво другари... ево да се и ја коначно јавим, обзиром да сам даааавно прозван... нема потребе да се захваљујете толико, драго ми је да је књига од користи и да људи којима заиста треба могу да дођу до ње... Ето, толико за ово јављање па се чујемо... Поздрав!!!
  19. Поздрављам, интересује ме да ли постоји у електронском облику препоручена литература за предмет Француски језик, било да се ради о основном циклусу студија или неком каснијем (изборни предмет)? Видим да је изишао и уџбеник "Француски језик за студенте теологија". Ако неко има скенирану варијанту, замолио бих да постави. Унапријед хвала!
  20. Захваљујем на линковима... Нешто од овога сам скидао и конвертовао раније у мп3 и ваљало је, можда неких 20-ак предавања... али нека од њих се очигледно настављају а наставка нема (нпр. жртвовање Исака и сл.)... Можете ли поставити неки линк на литературу која је корисна и прије свега потребна за полагање самог/самих испита... Мислим на литературу која је препоручена од стране професора, уколико (линк и литература) постоје... Свако добро!!!
  21. Помаже Бог свима, треба ми помоћ око полагања диференцијалног испита Свето Писмо Старог Завета код професора Кубата. Постоје ли аудио материјали са предавања из СЗ Историје и егзегезе из 2012/2013. или неке раније школске године али да су разумљиви тј. да је АУДИО СНИМАК КВАЛИТЕТАН И РАЗУМЉИВ, да се могу слушати "у било каквим условима" (у граду, саобраћају, шетњи и сл.), у било којем формату. Раније сам постављао ову тему и неко од братије ме је упутио на нове снимке који су ок, али је то само неколико предавања којим аније обухваћена сва предвиђена материја. Много би ми значило ако би се неко позабавио овим и упутио ме на некога ко то има. Унапријед хвала. Свако добро!!!
  22. Поздрав Александре, ако Вам се жури за књигу, пошаљите ми мејл па да Вам је пребацим... Поздрав!!!
  23. Поздрав братијо, прије пар дана сам скенирао и скромно припремио за штампу трражену књигу. Обзиром да нисам на сајту често, јавио сам администратору и послао му је на мејл. Рекао је да ће да је постави ових дана па се можеш надати. Ако ти треба хитно пошаљи мејл па ћу ти послати. Поздрав!!!
×
×
  • Креирај ново...