Jump to content

marko_13

Члан
  • Број садржаја

    5237
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    3

Community Answers

  1. marko_13's post in Ekumenska molitva u pravoslavnoj crkvi u Dubrovniku was marked as the answer   
    Нема ништа лепше него кад седиш у Шумадији или Поморављу и пљујеш човека који се бори за опстанак.
     
    Владика Григорије је човек који се више десетина пута доказао као истински православни архијереј. Својим деловањем и љубављу је учинио нешто незамисливо - да највећи и најзагриженији Хрвати  почну да поштују своју браћу Срби, па чак као у Невесињу и да помажу изградњу храмова. А све је то постигао снагом љубави и сведочења истине.
  2. marko_13's post in Odjeci na sklapanje Konkordata u Crnoj Gori was marked as the answer   
    Тресла се гора, родио се миш.
  3. marko_13's post in Dizni (Tolkin i Dizni). Volite li Diznija? was marked as the answer   
    Дизни је имао озбиљну улогу у политичкој агитацији преко својих цртаних филмова током Другог светског рата. Ово о расној и сл. дискриминацији је смешно, јер је тешко на основу савременог схватања политичке коректности оптуживати његов студио за промовисање неких стереотипа о црнцима или Јапанцима.
    А ове, наводне, подсвесне поруке више говоре о онима којих их траже него о Дизнију или што би стари рекли: Што је баби мило у сну јој се снило.
    Елем, драго ми је да је Толкин забранио да Дизни ради илустрације, јер је Дизни био неспособан да се издигне из калупа који је форсирао, те сасвим сигурно не би био у стању да пренесе све оно о чему је Толкин писао, јер је за то било потребно познавање англо-саксонске, скандинавске, па и словенске митологије.
×
×
  • Креирај ново...