Jump to content

ВИЛМА

Члан
 • Број садржаја

  4529
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  ВИЛМА got a reaction from Драшко in Погрешна веровања   
  Шта да ти кажем, кад знаш ... Моцарт је непревазиђен  :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2:.gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy2:' />
  А пропо Моцарта, пре неколико година, док сам активно певала у црквеном хору, чекали смо нас осморо у цркви да почне једно венчање, да певамо, и док смо тако стајали и ћаскали, почнем са једним хористом да причам о Моцарту и о свом одушевљењу неговом музиком, која ме гађа у срце до суза. Спомене мени тај хориста да ће ми донети ноте од Моцартовог " Реквијема" и у паузи између два венчања тркне кући и донесе ми партитуру. Јао моје среће !!! И, сад иде тај моменат, кад мено човек предаје партитуру, на којој огромним словима пише " Реквијем" В.А.Моцарт, а "бели" монах који је стајао иза наших леђа почне гласно да негодује : " Срам вас било, пропагирате католичку музику у православном храму" !  :cheesy2: Затеченемо смо стајали, обешених вилица, мој колега и ја. Монах је наставио : " Православље или смрт".  :cheesy2:
  Ја стварно не могу да делим музику на православну и католичку.
  Па, Моцарта је Бог обдарио !
  Музику делим само по томе шта ми прија и шта ми срцу лежи, а шта не.
 2. Волим
  ВИЛМА је реаговао/ла на Danijela у Слике форумаша   
 3. Свиђа ми се
  ВИЛМА је реаговао/ла на Danijela у Секс пре брака   
  Ok necu da vam kvarim "zabavu" ako volite da vas neko vuce za nos, uzima vase vreme i energiju.
  Game on.
 4. Оплаках :))
  ВИЛМА је реаговао/ла на Vasilije. у Секс пре брака   
  Ne znaju trolovi da treba da odvoje bar mesec dana na infiltraciju i da za to vreme izbegavaju zapaljive i bombastične teme.
 5. Свиђа ми се
  ВИЛМА је реаговао/ла на sanja84 у Секс пре брака   
  Joj Gospode koji si ti trol... 
 6. Свиђа ми се
  ВИЛМА је реаговао/ла на Natasa. у Секс пре брака   
  Ma daaaaj .
  Ovo shvati kako ti mašta radi .
 7. Свиђа ми се
  ВИЛМА је реаговао/ла на florenntina у Протести у Београду, јул 2020   
  Hvala. Ja sam uvek optimista, to je tacno.
  Izbori su lazirani tako da rezultati nisu relevantni.
 8. Свиђа ми се
  ВИЛМА је реаговао/ла на florenntina у Протести у Београду, јул 2020   
  To jednostavno nije tacno. Velika vecina demonstranata niti su nasilni niti im pada na pamet da lome i pale skupstine i napadaju policiju. 
 9. Свиђа ми се
  ВИЛМА је реаговао/ла на Avocado у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Protesti su loši... zbog rizika od zaraze, zbog nasilja... to naravno nije dobro i ja to ne bih radio ali svakako razumem te ljude... to je reakcija na tiraniju... na situaciju gde sve zavisi od kaprica jednog čoveka... koji je zbog želje da brže bolje iskoristi par političkih poena zarađenih tokom epidemije rešio da hitno sprovede izbore... koji je zbog toga umanjivao cifre i opasnost i direktno prouzrokovao drugi talas... nije reakcija na ono što opisuješ ili na to što "nam je upropastio vikend"...
 10. Свиђа ми се
  ВИЛМА је реаговао/ла на Justin Waters у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Sinoć je bilo gusto...nije ovako bilo još od kako se rušio Milošević, prava dobričina spram ovog manijaka koji je trenutno uzurpirao vlast. 
  Na facebooku sam vidio objave ljudi koje poznajem i koji su bili juče na protestima, i koji su skroz normalne osobe kojima je pun kufer vjerovatno bahatosti. Srđan Đurić, sin umjetnika Ljubiše Đurića je bio isto sinoć u kadru gdje je napomenuo da mu je otac ubijen tretmanom kojeg nije dobio u bolnici i da je također ogorčen i da je zbog toga na protestima. 
  No, srbin.info je i i nova.rs su imali prijenos uživo, a pratio sam preko srbin.info. Nažalost skupili su se i isčašeni desničari, antivakseri, antižigisti, u kadru su se smjenjivali Srđan Nogo, raspop Dragan aka Antonije Davidović, još jedan desničar koji smiješno izjavljuje kako bi bio red da oni nacionalisti sad preuzmu vlast napokon. 
  Nadam se da su ovi manjina i da je onih prvih većina, mnogima je pun handrak i sad se ovim uvođenjem protivzakonitog policijskog časa pređena je crta, trebaju se okupljati sve više i više u mirne proteste sve dotle dok onaj kome djela smrde nečovještvom i zakon leži u topusu ne odstupi. 
 11. Свиђа ми се
  ВИЛМА је реаговао/ла на GeniusAtWork у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Тешко се може избећи чињеница да је код нас ипак била карактеристична ситуација, каква можда није била нигде другде. Јер друге земље нису имале манијака на власти, који у доба незапамћене кризе у задњих 100 година и првог општег карантина у људској историји, људима свакодневно прети са медија. Извео је војску на улице, људима прети да ће увести вишедневни а можда и вишенедељни 24-часовни полицијски час, каже да не зна како ће се људи прехранити ако дође до тога, хвали се како воли да уноси немир и страх међу људе, прича да ако пензионери изађу на улице неће бити довољна сва гробља да приме све који ће страдати (нормално јер је то била Ђиласова идеја да се дозволи старијима да излазе једном дневно ), прави Сајам по узору на конц логор (слике за које је и Кон изјавио да су узнемиравајуће) где ће присилно смештати заражене, пензионере је затворио и дозволио им да као пацови излазе једном недељно од 3 до 7 ујутру; а онда се жали како их има много у редовима испред продавница и да ће им и то укинути. Сваког викенда по тродневни 24-часовни пол. час.
  Његова премијерка се дере на новинаре на конференцијама и напушта их. "Струка" демонстративно напушта конференцију за штампу јер су љути на народ што је недисциплинован - да би Кон одмах иза тога отишао на Пинк. Исти ти људи изјаве да све код нас иде добро, 24 часа иза тога масовно шаљу свима смс да нам се приближава италијански сценарио.
  Такве ствари много више и лакше отерају људе у теорије завера и изазову бес и инат од недоследности СЗО, коју 99% људи уопште и не прати и не занима их него слушају само оно што им се каже на телевизији.
 12. Љут
  ВИЛМА је реаговао/ла на obi-wan у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100037330301084
  ...
  "Забрана окупљања!!!
  Дистанца!!!
  ГВОЗДЕНА ДИСЦИПЛИНА!!!
  "Струка" предложила!!
  Забрана кретања!!!
  Забрана окупљања више од 2!!!
  Дистанца 2 метра!!!
  НЕДИСЦИПЛИНОВАНИ БЕОГРАЂАНИ!!!!
  ТОТАЛНИ КАРАНТИН!!!
  Кога бре ви зајебавате мајке вам га безобразне???!!"


 13. Свиђа ми се
  ВИЛМА је реаговао/ла на Juanito у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Ал пази, школе и факултети морају радити... Па то је прва ствар коју треба затворити јер последице због губитка семестра или полугодишта теже нули. 
  Штавише, сви смо 1999-те школску годину године завршили негде баш у ово доба године, 11 дана од данашњег. И шта се тачно десило?
 14. Свиђа ми се
  ВИЛМА је реаговао/ла на Juanito у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Корона није толико опасна као чисто здравствени проблем на нивоу појединца. Можда је ко грип, можда мало гора, знаће се после неког времена, још је рано за дефинитивне закључке. Оно што је сасвим сигурно је да је најгори ешидемиолошки проблем кога је планета видела у последње време. То је оно што ти и екипа не капирате. Проблем је огроман број оболелих у исто време. То је олешило Италију само тако. Наравно да не би требало да паничи здрав и јак појединац који закачи вирус, ал то је друга тема. Апсолутна је људска и хришћанска дужност да се предузму мере да се епидемија успори и стави под контролу јер се тиме штите хиљаде живота слабијих и угроженијих. Свако другачије понашање је понашање неодговорног клинца који вози 100 на сат кроз насеље јер је искусан возач тркачких аутомобила. 
 15. Свиђа ми се
  ВИЛМА је реаговао/ла на АлександраВ у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Француски бискуп би требало да се држи свога посла, и да се прво мало информише пре него што почне да лупета. У крајњој линији, вирус је стигао и у Ватикан, и верујем да ће сада тамо имати сасвим довољно места и простора да покаже све оно што је у овом тексту напричао.
  Има довољно доступних материјала од стране стручне и научне јавности, из независних и потврђених извора који сасвим лепо објашњавају да нема потребе да се више трпа сезона грипа и "Its just a flu bro" коментар у контекст овог вируса и ове пандемије. Ово није вирус грипа! Ми не знамо са чиме имамо посла. И док не сазнамо, не можемо да се бавимо оваквим лупетањима колико људи од чега умире и да поредимо бројке. Овај вирус је нов, непознат, не знамо како ће се прича даље развити, а када је грип у питању не ради се о сезони грипа, него појави неколико различитих (или више врста) вируса грипа, у сезонском интервалу. Друго, за вирусе грипа су доступне вакцине. Треће, и у овом замаху епидемије непознатог вируса, већ је доказано да има већу смртност и много тежу клиничку слику у тешким облицима, дакле не говоримо о компликацијама, већ о клиничкој слици саме болести, а болест је тек узела маха, епидемија траје и не може се тачно поредити са заокруженим циклусом било које друге епидемије. И најзад, ово није инфлуенца, ово је вирус SARS-CoV-2 који изазива Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (Тешки акутни респираторни синдром коронавирус 2). Ето, претражите SARS-CoV-2, HCoV-19, 2019-nCoV, COVID-19, Human coronavirus 2019, па читајте.
  Мрзи ме да постављам све овде, и овако се на овој теми више форсира прича "Its just a flu bro" и све је то некаква светска завера, и није то ништа - масовна паника је у питању.
  И свако ко користи термин паника, требало би да престане да злоупотребљава тај термин, има довољно психосоциолошких студија које лепо описују шта је паника а шта не, па да рашчисти сам са собом пре него што зафрљачи панику у сваку реченицу када су некаква потенцијално опасна дешавања изазвала неку потпуно нормалну и очекивану реакцију код људи у том контексту.
 16. Свиђа ми се
  ВИЛМА got a reaction from Tanja M in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Zar je moguce da je ovaj virus "skakac s motkom" pa je preskocio nasu zemlju a sve u okruzenju ne ? Ocigledno je da se krije da je virus medju nama. Uzasno uznemirujuce je to sto svi znamo i ocekujemo da ce ova  vlast prikrivati istinu i pustiti stihijski da virus cirkulise pa ko prezivi,pricace.
 17. Свиђа ми се
  ВИЛМА got a reaction from JESSY in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Zar je moguce da je ovaj virus "skakac s motkom" pa je preskocio nasu zemlju a sve u okruzenju ne ? Ocigledno je da se krije da je virus medju nama. Uzasno uznemirujuce je to sto svi znamo i ocekujemo da ce ova  vlast prikrivati istinu i pustiti stihijski da virus cirkulise pa ko prezivi,pricace.
 18. Зачуђен
  ВИЛМА got a reaction from Поуке.орг инфо in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Zar je moguce da je ovaj virus "skakac s motkom" pa je preskocio nasu zemlju a sve u okruzenju ne ? Ocigledno je da se krije da je virus medju nama. Uzasno uznemirujuce je to sto svi znamo i ocekujemo da ce ova  vlast prikrivati istinu i pustiti stihijski da virus cirkulise pa ko prezivi,pricace.
 19. Волим
  ВИЛМА је реаговао/ла на Драшко у Критике и сугестије уредништву и члановима форума   
  I Mozarta i Nishizawu 
  Idi Nale u .... oči mi suze 
  Nostalgia nostalgia canaglia 
 20. Волим
  ВИЛМА је реаговао/ла на Жељана у Anksioznost – savjeti i liječenje   
  Бог ти помогао Зоране. Можеш ли да напишеш нешто о себи? Претпостављам да ти је то година рођења у надимку? Ако будеш имао воље, могу ти описати лична искуства у борби са анксиозношћу (мој син). Укратко ћу ти описати временску ленту догађања са мојим дететом и шта је предузето са наше стране: Пре три године затекла сам сина (тада 15 година) који се раније вратио из школе. Седео је сав усплахирен и рекао ја више не могу. На њему су се јасно истицале физичке манифестације немира: дрхтавица браде, ногу, зној и муцање. Одмах смо позвали пријатеља клиничког психолога, ту није било чекања. После разговора са сином, психолог је саветовао посету дечјем психијатру. Дечји психијатар у Новом Саду поставља неколико разних (радних) дијагноза, не преписује никакве лекове, даје савет, контрола након шест месеци. После пар контрола увиђамо да му државни лекар не може помоћи. Хоће али не може јер је један од свега тројице дечијих психијатара за читаву Војводину. Просто се не може помоћи у претрпаној канцеларији на одељењу болнице пуној хитних случајева и прекидања лекара. Од разговора као насушне и вероватно једине делотворне методе у случајевима акутне анксиозности ту нема ни помена. Између контрола син запада у кризе, има самоубилачке помисли, самоповређује се, опрашта се са другарима и нама јер жели да се убије, пије пуну кутију неких лекова. Губимо полако наду, очај се јавља. Нема вољу низачим, не излази из собе, престаје да иде у школу...Не знајући шта да чинимо, молимо лекаре да му дају неке лекове, да га сместе у болници. Одбијају лекове, тврде да ће му болница само одмоћи. Након годину и по неописивог страха и патњи, одлазимо код психотерапеута у нашем граду (Кикинда). Тиме се завршавају посете Новом Саду али се не прекида веза са дечијим психијатром због везе са школом. До данашњег дана је на психотерапији, сада има 18 година, завршава кикиндску гимназију. Резултат? Дете се потпуно опоравило, пет нула просек све четири године, кандидат и вероватно ђак генерације, будући студент филолошког у БГ, пун енергије, мотивисан...Невероватно, Богу хвала. Моја порука теби је да има решења, ти имаш само неки чвор који треба развезати, о томе можемо касније ако будеш расположен За почетак, послушај брата Тражитеља, лепо збори. Надам се да ти је ово моје слово мотивација да кренеш...и победиш. Поздрав.
   
   
 21. Волим
  ВИЛМА је реаговао/ла на Драшко у Anksioznost – savjeti i liječenje   
  imam par prijatelja koji su sa ovim problemom
  jako su im pomogli psihijatri i lekovi koji su naravno propisani strucno
  psihijatri su sa njima i razgovarali i to im je bila odskocna daska za dalje u resavanju
   
 22. Волим
  ВИЛМА је реаговао/ла на Тражитељ у Anksioznost – savjeti i liječenje   
  Прва инстанца, лекар опште праксе. Он ће те најбоље посаветовати о третману и о томе да ли је потребан упут за неуропсихијатра.
  Анксиозност је много широк појам, може ићи од тога да је човеку довољно да убаци шетње, физичку активност и умирујуће чајеве, али је први савет да о томе не тражиш савет преко интернета. Људи углавном потцењују "проблеме душе" и поистовећују их са својим потиштеностима или свакодневним притисцима, а анксиозност није за шалу, она може да створи симптоме сличне инфаркту, може човек од ње свест да изгуби и заврши у хитној помоћи.
  Дакле, лекар и савет са лекаром као први корак, и без осећаја срамоте, то је здравствени проблем као и сваки други. За то, између осталог, и плаћамо здравствено осигурање. Плус што су лекари и свесни људске нелагоде око оваквих проблема, тако да на дискрецију можеш да рачунаш 100%. Срећно и јави се са искуствима, помоћи ћеш некоме сигурно.
 23. Волим
  ВИЛМА је реаговао/ла на Драшко у Човече, 2020. година је. Ал' је матор овај форум, или ми.   
  ova je pre u skladu sa Milanovim izborom
 24. Волим
 25. Волим
  ВИЛМА got a reaction from Natasa. in Razvod braka   
  Јел могу ја да одговорим, с обзиром да сам у том "статусу".
  Мислим,нисам 100 % сигурна, али можда има нечега и у томе што су разведене жене вероватно разочаране у брак, и већини вероватно не пада на памет да опет улазе у брачне воде, а то онда доста растерећује мушкарце јер знају да не морају да се плаше да ће те жене можда очекивати озбиљнију везу или брак. Онда је у старту све опуштеније.
  А мушкарци који их спопадају безобразно и бахато се вероватно осмеле јер иза тих жена не стоји мушкарац као заштитник, а можда и мисле да оне једва чекају да их неко стартује, а да се само фолирају кад их одбију. Ваљда мисле "загореле су"
  Можда сам се сада налупетала, али мислим да има неке логике у томе.
×
×
 • Креирај ново...