Jump to content

Volim_Sina_Bozjeg

Члан
  • Број садржаја

    23204
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    29

Репутација активности

  1. Волим
    Volim_Sina_Bozjeg got a reaction from Драгана Милошевић in Pravoslavni vodič za mirjane   
    Post je ništa drugo nego podvig iz ljubavi. 
    Sve dok to ne osetiš (ljubav), jeste samo dijeta bez blagoslova. 
  2. Свиђа ми се
    Volim_Sina_Bozjeg got a reaction from Ćiriličar in Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?   
    Dobro si ti to uobličio. Ima još jedna dobra od Maksima: priroda=blagodat. 
  3. Свиђа ми се
    Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на Ćiriličar у Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?   
    @Volim_Sina_Bozjeg Немој да се узбуђујеш..него...подај цару царево!
    Он је Вучићевац, видиш да је са форумашима ко прецедник са опозицијом...сваком лонцу поклопац. Бокан му дао ногу па отиш'о у "катакомбне" патриЈоте
     
    Истина је само једна - ВВТЦар
  4. Свиђа ми се
    Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на kopitar у Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?   
    Mogo bi se malo smiriti za početak...
  5. Оплаках :))
    Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на Владимир Владимирович Цар1 у Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?   
    Доста је било! . али стварно админстрација да се запита како овај има 20 хиљада а секта, нечто није у реду.
  6. Оплаках :))
    Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на Владимир Владимирович Цар1 у Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?   
    Ово је пробле човек има 20 хиљада псотова а везе нема са Црквом
  7. Свиђа ми се
    Volim_Sina_Bozjeg got a reaction from Hadzi Vladimir Petrovic in Др Зоран Ђуровић: Све Патријархове веренице   
    "kao anđeli" tu se misli o tome da slušamo reč Božju i da je prenosimo kao što to rade anđeli, a ne o polnosti. 
  8. Свиђа ми се
    Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на Zoran Đurović у Др Зоран Ђуровић: Све Патријархове веренице   
    Ава има бланко дозволу. Као и да правим клипове. Није ме било због презаузетости. Када гостујем у другим епархијама, тражим благослов од надлежног архијереја. Било би имбецилно, царе, да црква неког школује да пише а онда му не да да пише. Уредно држим јавна предавања у Бг. 
    Такође је имбецилно, царе, мислити да владика прочита и одобри сваки текст и у свему који неко пише. Рођени је имао приговоре што ја објављујем на Поукама, а туђи сам клирик. Сада сам српски. Теби мили Данас не пропусти прилику да пре годину и нешто нападне Патријарха што поставља докторе из Рима да васпитавају народ! Очигледно је да је Бог напустио срБски род, па вам даје Ромеје да вас уче!
  9. Волим
    Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на александар живаљев у Др Зоран Ђуровић: Све Патријархове веренице   
    Извор:
    Зоран Ђуровић: Све Патријархове веренице
    VIDOVDAN.INFO Зоран Ђуровић: Све Патријархове веренице  
    Из скорашњих неауторизованих снимака одјекнуле су као бомба у редовима тзв. другосрбијанаца Патријархове речи: „Плакао бих, вриштао бих од муке, кад видим јадницу која мења тезе, па каже ‘а зашто нису бринули се о женама, жене су угрожене’, па јесу угрожене, сви смо угрожени од тебе бре бедо једна…“.
     
    Трупе другосрбијанаца су стисле линије и као један нагрнули на српског Патријарха г. Порфирија. Како се Повереник за заштиту равноправности (на ФБ страници нису исправили повереник у повереница, па би им ваљало наплатити казну, јер не користе родно сензитивни језик; тј. требало би у Закон о родној равноправности да убаце и члан који прописује таксу за непрописно изражавање), Бранкица Јанковић препознала у Патријарховим речима, отписа: „Дубоко су понижавајуће и узнемиравајуће речи које су се појавиле у јавном простору, којима се жене називају бедницама и јадницама, посебно јер их изговара патријарх СПЦ. Додатно забрињава што такве речи долазе у тренуцима изузетно тешким за наше друштво, у којима смо се суочили са две велике трагедије и када нам смртно страдају најрањивији у душтву – деца и жене. У данима туге и бола, и када бројимо 18. жену жртву породичног насиља, и док су жене изложене разним облицима дискриминације, насиљу и агресији, најмање што се очекује од свих нас је да имамо свест о тежини и одговорности за изговорене речи“.

    Само особа која није стекла употребу разума, или пак је руковођена подлим мотивима, може да не види у Порфиријевој реченици сингулар, а не плурал, што је Жељко Познановић лепо приметио. Зар ово није таргетирање, етикетирање и замена теза? Атрибут бедан/бедница или именица бедник/бедница постоји у српском језику, и не служи да би се тиме окарактерисао цео род или врста, него индивидуа или група. Тако да кад кажемо: „бедни Марко“, не мислимо да су сви мушкарци бедници. Наравно да можемо тако тумачити ако смо „добронамерни“ као Јанковићка/Јанковићева, не знам одакле јој презиме, па да је не увредим.
    Више је него срамно помињати трагедије које су нас скоро задесиле; СПЦ је урадила што је могла, мени је запало да одржим први парастос у Ружици за пострадале. Јутрос сам био у затвору да исповедим  једног младића који је убио своје родитеље. Био дрогиран. Ми радимо, а имамо незахвалну дужност да вадимо кестење из ватре. Не кажем да смо сви свеци, као што и међу неолибералима има часних људи.
    Иначе, Патријарх је имао више пута осврте на ову кугу убиства жена, која је иначе планетарна пошаст.[1] Не може се сваки пут говорити на једну те исту тему. Затрави се. Будући да сам живео у Риму 20 година, имао сам времена да размишљам о феминициду који је у Италији раширенији него овде. Главни мотив видим у погрешном васпитању које су мајке вршиле, јер су одгајале mammone – размажена мушка деришта која су претерано везана за мајку, тако да не могу да поднесу крај једне везе, јер вереница или жена су дужне да у њему виде бога.

    Сада ће повереник да каже како сам мрзилац женског рода и да мајкама приписујем сву кривицу. Није, питање је превише комплексно, а у Станковићки не видим саговорника на ову тему.
    Повереник је испала још и „мала беба“ у односу на председника Удружења „Маме су закон“, Татјану Мацуру. Гостовала је 14. маја 2023 у јутарњем програму Nova S[2]. Ови људи су комедија – нама веле да не знамо српски, јер језик у коме смо се родили је сада нешто друго, па нас ваља преваспитати – а сами праве невероватне грешке: И кад смо веренице, за патријарха смо јаснице  и беднице.
    Волеле би да буду Патријархове веренице, али само ако је он по њиховом укусу! Мацура је поновила све тезе из оркестра Станковић, али је додала и од свога. Продубила тему. Тако помиње раскошну софру испред Патријарха. Порука: док народ гладује и тугује, Патријарх и попови се ождеравају. Наравно да ова комесарка није то рекла овим речима, али порука је упућена „куки и мотики“ да устане. Што је најлуђе, она вређа присутне људе (а којима се и сама обраћа), називајући их „простотом којој се Патријарх додворава“. Мисли на простаке или плебс. Добро није рекла олош, што је српски еквивалент за грчко охлос, масу која је пратила Исуса. Не може да каже да је Порфирије народски патријарх, иако слуша Азру и сл., а он то јесте – јер Азра јесте данас народњаци. Он је само „последња превара“, јер под маском модерности прикривен је фундаменталиста.
    Етикетирање се у овим круговима немилосрдно спроводи. Сликају те са пивом, одмах кажу: Алкохоличар! Пред трпезом: Изелица! Давно Исус рече за себе: Дођох, једем и пијем, а они веле, ево изелице и пијандуре! Дође Јован, не једе и не пије, веле, ђаво је у њему! – Неки владика који би возио Ферари, а да је по њиховом укусу, не би никада био черечен за раскалашност. Игром случаја знам да Порфирије једе нешто мање од мене, а ја једем јако мало. Сада, неко би казао: Мора да има бубине или пантљичару чим је толико мршав па му се не прима.
    Татјана позива, као верница/вереница Патријарха да се извини. Ми који бринемо о душевном здрављу особа које долазе у цркву, имамо највише проблема са опрелешћенима. Тако неки умисле да су свеци који лете по небу, други да су „нормални“ верници; једна, филозоф, ми каза давно: Јесте да сам некрштена, али сам православка! Не знам да ли је и Мацура из тог клуба…
    Свој бесловесни дискурс је завршила тиме да „повлачи сваку лепу реч о особи која оволико мрзи жене“. Неко са Nova S је био довољно интелигентан да из видеа постованог на ЈТ исече то што сам у стримингу гледао, јер је видео да се ова залауфала и почела да се котрља низ брдо без икаквих кочница. Уклонили су дебилоштину.
    Рат против Порфирија се водио док је он био још епископ, а таргетирани су били све особе које су му блиске: неке су прогласили силоватељима, друге папистима итд. Водили су рачуна о сваком детаљу. Нисмо ми били гађани, него он.

    Проблем је сада што су самом Патријарху нацртали мету, означили га као мизогена, тако да када се сам шета (што бих му препоручио да више не ради), свака која флипне може да удари на њега. Припрема се идентична атмосфера која је претходила атентату на Ђинђића.
    Ради других, а не комесарки, појаснио бих један моменат. Сваки дискурс је амбијетализован. Овде имамо свечани ручак, што није академски простор. Потпуно је небитно што су неки „добронамерни“ снимали Патријарха испод стола (били по задатку), или преко пута. Патријархов речник и геста су такви да не могу да по својој природи одговарају екстремистима са леве или десне. Ни фундаменталистима, ни хипицима. Чуди ме да ови модернисти не верују психолозима који тврде да и псовка може бити лековита, као и ружно, бурлескно и увредљиво. Пре њих је исто говорио св. Августин, као и грчки филозофи. Када питате другосрбијанце о Исусу, они ће вам рећи да је био јако фин и пристојан човек, са дубоком емпатијом. By the way, Мацура говори да се ваља убацити предмет емпатија у ОШ, а колико су она и њене колегинице показале емпатије, или научне скрупулозности, па да све лепо провери, видесмо довољно. Патријарх је утемељен на Писмима и Оцима. Не може се очекивати да и речник или forma mentis му нису у складу са истим изворима. Исус уредно вређа људе, како сам навео у једном тексту. Тако каже: лажов, лисица, куче, разбојник, пас, свиња, сатана, перверзњак, неверник, зао, прељубник, злотвор, будала, пород отровница, слепац, лицемер, змија итд. Када се напише неко ново Писмо, ја ћу веровати у такво, али за сада знам ко су ми мајка и отац, брат или сестра. Да ме пак неко силује и да ме тера да певам Интернационалу, мало је много.
     
     
     
    [1] https://www.youtube.com/watch?v=G-Ab1UGtIIA
    [2] https://www.youtube.com/watch?v=bF2Kv0HBd8g

    View full Странице
  10. Свиђа ми се
    Volim_Sina_Bozjeg got a reaction from Милошшш in Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење   
    Poštovani, dobro došao na forum. Hristos je nač Učitelj i sve što je činio i svako čudo koje obznani radio je sa porukom kako bi je Njegovi mogli razumevati i po tome postati deca Božja a ne radi toga da se u čudo ima samo verovati. Verovali su i fariseji u čudo pa su mu spočitavali da to čini pomoću demona.
    Dakle Hristos je doneo i pravovernost i poznanje Nebeskog i mi zaista ne bi lomili glave svoje jer svako svoje obaveze ima koje "zapostavlja" radi toga što ovde ištemo Nebesko Carstvo jer verujemo da će nam se sve ostalo dodati.
    Tema je bitna, jer radi istine o vaskrsenju Hrista samog i Njeovih, mnoge stvari u životu bi postale više nego jasno odvojene (nebesko od zemaljskog) i to bi čoveku pomoglo da uzrasta u Hristovim vrlinama koje ne bešu od ovoga sveta iako je boravio na ovom svetu.
    Inače mnogi sveti oci govore da je Bogomislije ravno molitvi, pa se eto na ovaj način barem ja pokušavam što više moliti, jer zaista nemam nameru da stečeno znanje naduvam u sebe samoga kao kvasac farisejski nego da ga delim sa svima vama pa i dalje, Bez znanja postavljaću na fb ikone i ispod njih more Amina a moje poznanje o Hrisz ću potražiti onda kod vidovite zorke jer ona nešto zna.
  11. Волим
    Volim_Sina_Bozjeg got a reaction from Милошшш in Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење   
    Mozak ti je ograničen na muško ženske teme i odnose.
    Iako nije posečena znači da nije materijalna da je mač može rasporiti ali strada (muire) zajedno sa telom. Inače bi bilo rečeno da se telo poseče i strada dok duša odlazi i putuje kao da se ništa desilo nije.
  12. Свиђа ми се
    Volim_Sina_Bozjeg got a reaction from Милошшш in Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење   
    Zato što se u pravoslavlju kasnije iz ne znam kog razloga ustalila besmrtna duša kao zalog nastavka života u Hristu a ne upravo ono zbog čega je Sin Čovečji i stradao na Krstu a to je Vaskrsenje koje je atemporalno i kojim podiže sve od početka do kraja veka.
    Kao što rekoh u starom adamu svi umiremo u Hristu svi živimo večno.
    Evo odlomak iz Jovana:
    Еда ли си ти већи од оца нашега Авраама, који умрије? И пророци помријеше. Ко се ти сам правиш?
    А Исус одговори: Ако ја прослављам самога себе, слава је моја ништа. Отац је мој онај који ме прославља, за кога ви говорите да је Бог ваш,
    И не познајете га, а ја га знам. И ако речем да га не знам, бићу лажа као и ви. Него га знам, и ријеч његову држим.
    Авраам, отац ваш, био је рад да види дан мој; и видје и обрадова се.
    А Јудејци му рекоше: Још немаш ни педесет година, а Авраама си видио?
    А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: прије него Авраам настаде, Ја јесам.
    Тада узеше камење да баце на њега; а Исус се сакри, и изиђе из храма, па прође између њих и тако отиде.
    Kako to Isus govori da je avrama video i da avram dočeka Njegov dan. Tu svakako Isus govori o svom atemporalnom vaskrsenju i danu kad će se na Krstu to obznaniti svim svetovima.
    Evo još nešto od Jovana:
    А Исус им поново рече: Ја идем, и тражићете ме; и помријећете у гријеху своме; куд ја идем ви не можете доћи.
    Тада рекоше Јудејци: Да се неће сам убити, јер говори: куд ја идем ви не можете доћи?
    И рече им: Ви сте одоздо, ја сам одозго; ви сте од овога свијета, ја нисам од овога свијета.
    Зато вам и рекох да ћете помријети у гријесима својим; јер ако не повјерујете да Ја јесам, помријећете у гријесима својим.
    Тада му говораху: Ко си ти? И рече им Исус: Почетак, што вам и кажем.
    Много имам о вама говорити и судити; али Онај који ме лосла истинит је, и ја говорим у свијету оно што чух од њега.
    И не разумјеше да им говори за Оца.
    А Исус им рече: Кад подигнете Сина Човјечијега, онда ћете дознати да Ја јесам, и да ништа сам од себе не чиним: него како ме научи Отац мој онако говорим.
    И Онај који ме посла са мном је. Не остави Отац мене сама; јер ја свагда чиним што је њему угодно.
    Isus ovde govori da je Sin Čovečji početak kojeg Otac posla i koji Oca zna a ostali ga ne znaju. Govori kuda Sin Čovečji ide oni ne mogu doći a kad podignu Sina Čovečjeg (na Krstu) poznaće da je to Prvenac atemporalno vaskrsli kroz koga je sve postalo, onaj isti Sin Čovečji koji se pope na nebo a da je pre toga sišao sa tog neba. Još jedna zanimljivost ovde sledi, da Isus govori da ništa ne čini što ga ne nauči Otac njegov, te je Očeva volja ta koja Sina Čovečjeg proslavlja tako što podignuti Sin podiže sobom sve koje je ranije video (videli smo u poglavlju sa avramom) i sve koje vidi kao svoje do kraja veka u Njemu samome.
    Zato im govori da činite dela avramova i da je otaac vaš avram vas bi i Bog poznao i podigao vas u meni.
    Sve što Isus govori odnosi se na telo a ne na dušu, Isus ne poznaje duše, Isus poznaje ličnosti, Isus jede sa Avramom, Isus vaskrsava Lazara, Isus daje Telo i Krv učenicima, Isus podiže Carstvo živih ljudi a ne duša.
    Isus nije vaskrsao kao individua i dao nam nadu da će vaskrsnuti nas. To bi bilo u suprotnosti sa Pismom jer onda nismo jeli ni Telo ni pili Krv. Isus vaskrsava i podiže u sebi sve svoje koje poznaje kao Carstvo a ne kao prošle i buduće generacije, Isus podiže i daje svoje Telo i Krv Carstvu a ne kostima i besmrtnoj duši koja bi trebala tek da sačeka Telo kao da to Telo nije već vaskrslo Hristom Isusom.
    Zato je bitno smanjiti doživljaj besmrtnih duša i više verovati životu u vaskrslom Hristu koji našu zemaljsku smrt svojom smrću i vaskrsenjem čini podjednakojakijom u tom eshatološkom smislu nove tvari van ovog vremena i prostora, odnosno neuslovljena više ovim vremenom i prostorom.
  13. Волим
    Volim_Sina_Bozjeg got a reaction from Милошшш in Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење   
    Ne kao poslednju realnost.
  14. Свиђа ми се
    Volim_Sina_Bozjeg got a reaction from Милошшш in Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење   
    Da, ali je u nama a ne obećano da će nam se stvoriti. Moraš konačno da razgraničiš stvari.
    Hristos nije rekao ako budete dobri ja ću vam stvoriti Carstvo, nego je rekao Carstvo je u vama i smrti videti nećete tj. iz života prelazite u večni život.
    Nema onoga e sad da podvučem imena na papir i da vidim kome da stvorim Carstvo a kome ne. Nema toga moj brate, nego pomeni me Bože u Carstvu tvom, samo to postoji. Gde da te pomene ako Carstvo tek treba da se uspostavi?
  15. Свиђа ми се
    Volim_Sina_Bozjeg got a reaction from Милошшш in Зоран Ђуровић: Јављење светаца у есхатолошким телима   
    Pavle piše da se u tren oka posle smrti selimo u eshaton u telima koje je ranije opisao kao duhovna tela.
    Nema više malih eshatona pojedinačnih nego je sve to Jedan eshaton u Hristu.
    Ono što je Hristos po prirodi, nama se edaje po blagodati.
    Naprimer moje molitve za upokojenog oca sada, Bog ih prima pre njegovog upokojenja, jer On zna šta će biti on je stalna sadašnjost.
    Kao i Liturgija.
  16. Волим
    Volim_Sina_Bozjeg got a reaction from Милошшш in Зоран Ђуровић: Јављење светаца у есхатолошким телима   
    Најлепше ти благодарим оче.
    Иначе занимљиво ми је како апостоли наглашавају значај и славу Исуса Христа Богочовека који се у Јовану 17. представи потпуно у слави очевој и где пред само страдање Сина Човечјег чини ми се уздиже Тело (без Јуде који Га издаде) у Очеву Славу. Већ тада можемо видети Сина Човечјег да је са Неба са којег сиђе и пре него што се вазнео на небо и сео са десне стране Оца а то су могли апостоли лако видети кад их је Васкрсли крстио Светим Духом.
    Све више и више се Писмо не може читати са историјске хронолошке перспективе него се Писму има приступати у Тајнама Створитеља са Његове перспективе кроз које је све постало, зато Павле не прави грешку и говори изричито кроз Исуса Христа је све постало а не кроз Логоса...
    Тај Богочовек Исус Христос истинити Бог наш је пркосио свим могућим природним законима иако је добровољно имао људску природу на себи али она Га ничим није могла ограничавати нити умањивати Његову Божанску природу а Божанско управља физичким законима, како временом тако простором, тако и Тајанственим деловањем свеприсутног Богочовека а не само Логоса како нас овде поједини збуњују.
    Како Богочовек може бити свеприсутан ако је ограничен нашим схватањем природних закона, као да победа над смрћу, промена времена из текућег историјског ограничавајућег у вечно неограничено безвремено, није могла Богочовека уприсутнити и пред старим Адамом и последњим у Царству Божјем за сва времена.
    Тако данас уместо живог Христа Исуса и Његовог Другог доласка већ за живота као што су то чинили апостоли, ми чекамо поново историјски дан, као да ћемо тај дан икада имати прилике да славимо попут рецимо дана младости друга тита.
    Нема по мени историјског датума другог доласка, већ је други долазак стање, које се појединачно свима објављује на исти начин а не кажем да се тај дан историјског карактера у светлости пуне славе неће и десити као крај времена за све и оне који Тело нису.
    Тело је ван времена а дан који одваја крај и почетак бескраја почиње у Царству које је већ овде у нама. Данас можемо помирисати тај дан, заронити у њега на дах, као што ронилац рони на дах у води али мора изаћи из воде да удахне ваздух. Међутим рећи да ронилац није ронио и био у води зато што је морао узети понекад дах, то није исправно. Као што је ронилац у води зароњен тако смо и ми већ овде у Царству које је у нама.
  17. Волим
    Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на Bilbija у Грађански рат у Украјини   
    O kakvim hilòjadama izgubljenih ruskih vojnika pricas? Znas li ti ista o tom Limanu, broju vojnikja, stanju na frontu ? Na osnovu cega ti zakljucujes da ce stradati "hiljade" ruskih vojnika? Rusa je do sasa stradalo 6 hiljada a ukrajinaca 40-50 000.... 
    RUsi su oslobodili 20-25% Ukrajine, stvaraju nove drzave a ti kukum avcis nad njihovom sudbinom? 
  18. Свиђа ми се
    Volim_Sina_Bozjeg got a reaction from - Sidarta - in Ћирилица и Latinica   
    Izvinite što smo bogat narod pa su oba pisma naša.......
  19. Оплаках :))
    Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на sanja84 у Тема јасна из прве поруке   
    video-2df147084f0ae7ed6dc0e2c8ffcb578d-V.mp4    
  20. Свиђа ми се
    Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на александар живаљев у Бивша најбоља рукометашица Југославије, Светлана Китић, са ћерком ради у пекари   
    BLIC ZABAVA Čujem ljude kako govore: "Ne mogu da verujem da me služi Ceca Kitić": Ispovest najbolje rukometašice koja sada radi u pekari na Novom Beogradu
    Svetlana Ceca Kitić (62), nekadašnja rukometašica, otvorila je pekaru na Novom Beogradu u kojoj radi zajedno sa ćerkom Marom, a već nakon mesec dana proširile su posao ponudom kuvanih jela.
    Piše: I.M.  24.08.2022. 06:30     - Krenula sam u ovaj posao jer mi je bilo dosadno. Iz sporta sam izašla prezasićena, u rukometu sam bila 45 godina i pauze sam pravila samo kad sam rađala decu. Loptu više nisam mogla da pogledam. A i htela sam da se odmorim. I odmarala sam se, a korona je produžila odmor. Nakon sportske karijere, želela sam da radim nešto. Moj kum Radivoje Korać rekao mi je da otvara pekaru sa još dvojicom saradnika i pozvao me da budem četvrti partner. Prihvatila sam. Radila sam, prodavala peciva i kruna s glave mi nije pala, jer ipak sam ja krunisana kraljica. Svidelo mi se. Ništa mi tu nije bilo strano. Radilo se dosta, ali bila sam u kontaktu s ljudima, što mi je prijalo jer sam oduvek timski igrač. Kada se ta naša četvorka razišla, uz pomoć drugog prijatelja, Gagija, iznajmila sam prostor i otvorila svoju pekaru. Samo kvalitet je važan. Nikada ne bih davala proizvode od juče. Nisam ni skupa. Burek se sviđa mušterijama. Imam stalnu klijentelu. Ne planiram da se obogatim od pekare, niti to mogu.
      FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA Svetlana Ceca Kitić
    U početku je radila sama, ujutru od pet do kasnih poslepodnevnih sati. Savladala je sve, rad na kompjuteru, nabavke, mešenje, pečenje peciva...
    - Sada imam i kuvaricu Cacu i u pekari nudimo i gotova jela. Čujem ljude kako govore: “Ne mogu da verujem da me služi Ceca Kitić". Ja ne služim već prodajem pecivo i kažem: “Izvolite.” A šta i ako služim? Bila sam najbolja na terenu, ali nikad nisam živela niti živim za prošlost. Decu sam vaspitavala da se ne živi od stare slave. Idem danas misleći na sutra i ne obazirem se na juče. I uživam u svom poslu.
    Deca su joj danas velika: sin Nikola (40) zaposlen je na aerodromu, ćerka Sandra (24) je na kruzeru u Nemačkoj, a sa starijom Marom (34) radi u pekari.
    - Mara mi pomaže u pekari, a Saška od 18 ne živi sa nama već je odlučila da bude samostalna. To je bio naš dogovor u kući. Ko želi, može da se osamostali kad napuni 18 i da živi svoj život, ne na račun mame. Mama je tu da pomogne. A ako odlaziš, moraš da se snađeš. Ukoliko ostaješ sa mamom, onda pravila moraju da se poštuju jer kod mame živiš na “all inclusiveu”. I Nikola je rano otišao od kuće, dok je Mara najviše vezana za mene. Često joj kažem: “Ajde, Maro, udaj se, daj mi malo prazan stan, da mama živi malo.” Ona za mene kaže da sam Alisa u zemlji čuda, da sam retro, da previše verujem ljudima i da neko, ona, mora da me čuva. Kada ona radi u pekari posle podne, a ja sutradan ujutru, ostavi mi poruku: “Mama, volim te” ili “Želim ti divan dan” - ispričala je za Gloriju.
     
  21. Радостан
    Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на Драшко у Слике форумаша   
  22. Волим
    Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на sanja84 у depresija. kako se izlečiti. poželjni saveti sa ličnim iskustvom.   
    Kako bilo, pre lekova su psihički oboleli ljudi sedeli po ustanovama i nisu imali šanse da se izleče, zaleče. Sada sa lekovima, normalno žive...koliko toliko normalno.
  23. Волим
    Volim_Sina_Bozjeg got a reaction from Violetta Valery in Размишљамо ли о сопственој смрти? Како је замишљамо?   
    Iskreno zamišljam je, sa molitvom na usnama.
  24. Волим
    Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Јављење светаца у есхатолошким телима   
    Молитве без даљњег иду Хр, а Дух Свети је тај који се моли у нама. Све иде ка Оцу. Славе се свеци, јер и ми се молимо за друге. Љубав је та која нас уједињује. Оне се срећу у Хр и дају Оцу.
    Тело као форма неће нестати. Не као идентична материја која је треутно у нама, јер је она променљива. Постају ти атоми и саставни део других људи. Али, кроз душу држи се форма и живот тела. То је отисак у глини. Тако видимо душу. Но, на бесмртност, како ми се чини, нећемо чекати. Наравно да ћемо умрети, али се одмах и пробудити. Ја сам, како сте миогли видети, тежак буквалиста. Физички постојимо у телу Христовом. Због тога велим не замери се са братом, уносиш дисторзију у то тело. Јер је и он тамо. Није ово морална прича него онтолошка.
    Христос је заиста васкрсао и ми са њим. Једини период који чекамо је овај нашег историјског битисања. После смрти ћемо се сјединити са њиме. Јер смо умрли а и устали са њиме. Не као душе или некакве личности, него као људи.    
  25. Волим
    Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Јављење светаца у есхатолошким телима   
    Не то није моја теза. Ја велим да одмах идемо и устајемо комплетни пред Њиме. Нема дремања. Богу, наше кости које овде остају не требају да би нас преко њих пресаздао. То је прах. Ништа. 
×
×
  • Креирај ново...