Jump to content

Midrash

Члан
  • Број садржаја

    2067
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Community Answers

  1. Midrash's post in Зоран Ђуровић: „Борба за неверу“ јавља – Папа назвао православце болесницима was marked as the answer   
    Znate zašto teško ide pomirenje između hrišćanskog Istoka i Zapada? Zato, braćo, što u nama, i na Istoku i na Zapadu nema mira. Kako da ponudiš nekome mir kad ga sam nemaš? Kad nekome pružaš ništa, ništa i sam dobijaš. Kad se setimo da prvo u sebi zasnujemo mir na Hristu, onda dolazi i mir sa drugima. Kako postiči taj mir? Pogledom na Hrista koji je pozvao u svoj mir i one koji ga razapeše! E taj mir, gledajući stalno na istoriju prvenstveno, a ne na Hrista prvenstveno, nikad se neće postići.
  2. Midrash's post in "Katolički forum" was marked as the answer   
    Forum je čudna biljka Uspeva samo kad su interesantne osobe okupljene na njemu, ali to nije garancija opstanka. Uzgred, nisam ja oformio Katolike na internetu. Nju je pokrenuo Ivica Franjković, medicinski tehničar iz Hrvatske sa kojim sam se sreo na jednoj mailing listi, pa smo krenulii u formiranje sajta. On je uradio ogroman posao i podigao sajt, održavao ga. Onda smo zatražili podršku Crkve, ali kako to biva sa novim tehnologijama, to je išlo užasno teško (to znaju i ovdašnji urednici ). Mi smo dobili od beogradskog nadbiskupa podršku, ali samo moralnu, stao je iza nas kao autoritet, no, parice za održavanje nismo dobili niotkoga. Forum je bio najbolji deo sajta, i veoma masovan, ali...onda su se nakupili razno-razni i krenulo je u smeru koji se meni nije svideo...i digao sam sidro. Sajt je opstao još, ako se dobro sećam, godinu - dve, stim što se forum veoma brzo "urušio" i ostao samo bleda senka nekadašnjeg foruma. Na kraju, pre par meseci je i sam sajt bio ugašen. 
     
    U svakom slučaju, problem, koji i ovom forumu preti su finansije. Entuzijazam je neophodan, ali od njega ne može da se živi niti da se plaća zakup iole ozbiljnijeg hosting servera koji može da obezbedi komotan rad i veliku bazu korisnika. Nažalost, vladike i biskupi izgleda da još ne shvataju potencijal interneta, pa je potrebno da svi zajedno utičemo na promenu svesti onih koji imaju moć da stvari promene. 
  3. Midrash's post in После папе пожар! was marked as the answer   
    Uzgred, za neobaveštene. U istoj crkvi se svaki dan služi katolička liturgija i to na svakih sat vremena, počevši od 6 ujutro, pa do naveče. I ja sam lično služio liturgiju i to na samoj Golgoti, pored mesta raspeća našeg Gospoda, Isusa Hrista - i naravno, nit sam bio prvi ni poslednji, te je stoga KC prisutna i te kako, uključujući zajedništvo sa papom, svaki dan. Da Bogu to smeta, gorelo bi davno ali, očigledno, nešto je drugo u pitanju. Toliko za hiperpravoslavne čitače znakova.
  4. Midrash's post in Da li se Trojstvo spominje u Koranu?? was marked as the answer   
    Ajde?! I baš dr Zakir Naik to da kaže? Alal mu ćufte i to od jagnjetine!
     
    Brate, nije sramota biti musliman, znaš, al ne valja kad se predstavljaš nečim što nisi. Ne vrediš ni svojima, ni drugima ni samom sebi.
  5. Midrash's post in Припрема се велика демонизација Срба was marked as the answer   
    Kako da kažem...Svetom vladaju interesi. Ko normalan može da pomisli da se svet urotio protiv nas iz čista mira? Nije problem Srbije u svetu, već u nama samima. Kako se svi oko nas udružiše da izboksuju svoje interese osim nas? Pa, nije valjda da su svi pametniji i sposobniji a još manje da njih više vole. Jednostavno, izgleda da smo samoživ narod koji, pojedinačno, gleda samo svoj interes - svako od nas, i da nas  na svakodnevnom nivou nije briga kako je sa komšijom, osim da mu želimo da mu crkne krava. Kad igraš šah, a prisiljen si da ga igraš, onda ili igraš tako da poštuješ pravila igre, ili gubiš ako si nezainteresovan - da bi dobio moraš i da daješ. Mi to nikad nismo radili. 
     
    Dakle, moguće je da se sprema satanizacija, ali to će i da bude ako mi, opet, to dozvolimo. Hrvati, albanci - svi redom, su silne pare uložili u advertajzing agencije i razne lobije kako bi sliku o sebi u svetu podesili kako im odgovara, jedino se mi busamo u "istinu" - kao ona će da pobedi. NEĆE! Pobediće Hristova Istina, ali na svetu nema istine koja će da pobedi, jer nema istine. A, mi se busamo i uzdajemo u pobedu te "istine" jer niko koga smo ovlastili da raspolaže našim zajedničkim parama, ne želi da sa drugim podeli to što pljačka od nas - a i šta ga briga, kad se vojvodina odcepi, on već ima lepe nepokretnosti po londonima, sejšelima i ko zna gde sve ne - kosultovati miškoviće, zeptere pa i đilase i ostalu bandu. A sve se to lepo odslikava u onom našem - vlast je vlast...i e da mi je da budem na pet minuta vlast...al bi natrpao u svoje džepove. Eto to je surova realnost, a nikakve zavere i ostale gluposti. Dok čekamo zavere, zaboravljamo da obratimo pažnju na svoje budalaštine i gadosti što ih činimo protiv samih sebe a bogme i protiv drugih.
×
×
  • Креирај ново...