Jump to content

Драган Јашић

Члан
  • Број садржаја

    3404
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    2

Репутација активности

  1. Волим
    Драган Јашић got a reaction from Nektarija* in Да ли сте се причестили?   
    Јесам Богу хвала и слава !
  2. Свиђа ми се
    Драган Јашић got a reaction from Nektarija* in Колико често се причешћујете? И зашто толико ?   
    Браћо и сестре моје у Христу ХРИСТОС СЕ РОДИ !
    Могу да кажем да после разговора са Оцем Иваном сваке недеље и празником када је Света Литургија обавезно сам присутан и обавезно се причестим . Питао сам Оца Ивана , пошто сам сваке недеље односно викенда са мојим унуцима не идем редовно на Литургију већ на вечерњу службу , да ли је то , да кажем , добро или не ? Отац Иван ми је пре свега објаснио шта је Света Литургија односно шта значи и шта представља тако да сада сам редован на службама.Поштујући сваки Велики пост ишао сам само по једанпут на причешће и то је било све . Морам признати да ми је за сваки пост а и ван поста нешто ми се јављало као неки "глас разума " или како да кажем сумња у мени да нисам достојан ученик Христов и да ми је узалуд све што постим и молим се Богу  .Увек када ми се јави таква сумња ја "прионем" на још јачу молитву.После разговора са Оцем Иваном и редовним одласком на Литургију и причестима та сумња ме полако напушта .
  3. Љут
    Драган Јашић је реаговао/ла на JESSY у www.verujem.org   
    na zalost, nakon rusenja sajta nije se mogla povratiti...
  4. Волим
  5. Волим
    Драган Јашић је реаговао/ла на JESSY у Мобилна апликација храмова СПЦ на простору старе Југославије   
    У згради Владе Републике Српске данас, 4. јуна 2021. године, представљена је мобилна апликација “Николај” чију је израду подржало Министарство за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске уз благослов Епископа бањалучког г. Јефрема, сазнаје Радио „Слово љубве“ благодарећи јеромонаху Илариону, сабрату манастира Осовица.
    Апликација евидентира око 4500 храмова Српске Православне Цркве на простору бивше Југославије где живи или је живео српски народ.  Доступни су геолокацијски сервиси и кратак опис са фотографијом, за android и iOS платформе.
    Министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, Срђан Рајчевић, истакао је да је дигитализација културне баштине српском народу преко потребна. Рајчевић је навео да је апликација превасходно намењена туристима али и свима који желе да посете богомоље СПЦ, те је додао да ће ресорно министарство подржати све сличне пројекте. “Потребно је да свету покажемо са каквом баштином располажемо, те да у сарадњи са СПЦ евидентирамо све наше богомоље”, рекао је  министар Рајчевић у своме обраћању присутнима.
    Аутор апликације Срђан Бијелић рекао је да је било потребно годину и по дана како би се идеја спровела у дело, те да се из писаних и електронских појединачних медија подаци о богомољама преточе на телефоне.
    У име Његовог Преосвештенства Епископа бањалучког г. Јефрема, клира, свих оних који ће користити ову апликацију, у име братства манастира Осовица, као и у своје лично име присутнима се обратио настојатељ манастира Осовица Теофил (Димитрић), захваливши се људима сабраним у Николај тиму, који су својом љубављу, трудом и залагањем реализовали идеју о стварању апликације Николај.
    Ова апликација ће засигурно бити пример и подстрек за нове и благословене пројекте који су савременом човеку насушно потребни.  Николај тим чине: Недељко Смиљанић, Срђан Бијелић и Срђан Станковић.
    Овим подухватом отргнуте су од заборава све наше дивне Светиње – цркве и манастири са простора свих шест Република бивше државе. Уведене су у сферу ере која познаје комуникацију савременог човека, у највећој мери, преко друштвено-социјалних мрежа и савремених апликација. Сакрални објекти су сабрани у овој софтверској апликацији и тако доступни на електронским мапама, намењеним корисницима мобилних уређаја.
    Пројекат има за циљ да буде на духовну корист свима како верницима који посећују светиње тако и целокупном широком аудиторијуму који жели да се упозна са културним наслеђем у оквиру тематског туризма.  Апликација је гарант очувања историјске истине о свим садашњим светињама, као и локацијама оних које још увек вапе за обновом. Она ће на најбољи начин будућим генерацијама да покаже куда и где сеже простор Српског националног и духовног корпуса. Апликација Николај у времену које долази биће сведок вековног постојања нашег народа на овим просторима. 
    Мобилна апликација је бесплатна и доступна на: https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.nikolaj.app
     
    https://patmos.rs/2021/06/05/mobilna-aplikacija-hramova-spc-na-prostoru-stare-jugoslavije/
     
     
  6. Волим
    Драган Јашић got a reaction from Violetta Valery in О. Милош Весин, разноврсна предавања   
    Као и увек предивно предавање оца Милоша Весина 
     
  7. Свиђа ми се
    Драган Јашић got a reaction from JESSY in О. Милош Весин, разноврсна предавања   
    Као и увек предивно предавање оца Милоша Весина 
     
  8. Волим
    Драган Јашић је реаговао/ла на Božena у СВЕТА ГОРА   
  9. Свиђа ми се
  10. Свиђа ми се
  11. Свиђа ми се
  12. Свиђа ми се
  13. Волим
    Драган Јашић је реаговао/ла на Božena у Шта ЈА тренутно слушам...   
  14. Радостан
    Драган Јашић је реаговао/ла на Božena у Шта ЈА тренутно слушам...   
  15. Свиђа ми се
    Драган Јашић got a reaction from JESSY in О. Милош Весин, разноврсна предавања   
    Хвала на овоме ЈЕSSY !
  16. Волим
    Драган Јашић је реаговао/ла на JESSY у О. Милош Весин, разноврсна предавања   
  17. Волим
    Драган Јашић је реаговао/ла на JESSY у О. Милош Весин, разноврсна предавања   
    Радио Слово љубве 107,3 MHz :: О. Милош Весин: „Хришћанин се мери по понашању на узбурканом мору“
    WWW.SLOVOLJUBVE.COM Слово љубве  
  18. Волим
    Драган Јашић је реаговао/ла на JESSY у О. Милош Весин, разноврсна предавања   
  19. Волим
    Драган Јашић је реаговао/ла на Slobodan Milošević у Утисци из Хиландара ЖРУ форумаша   
    POMAŽE BOG,
    braćo i sestre, 
    kao da sam još uvek na Svetoj Gori.
    Evo i mog priloga
     
  20. Волим
    Драган Јашић got a reaction from PredragVId in Утисци из Хиландара ЖРУ форумаша   
    Manastir Hilandar – moja prva poseta i beleške iz Bogorodičinog vrta |
    MILOS.IO Proveo sam tri dana u Hilandaru. Neko reče da je to kao da se vratite u srednji vek, istina podseća malo na Game of Throns ali na steroidima. A u stvari, bio sam na samom... Предиван текст , мало подужи , али вреди га прочитати . Читајући га чини ми се као да сам се управо вратио са Свете Горе и вечног дела мога срца , зидине Царске Лавре Хиландара . 
    Мало сам се утешио што ове године нећу видети драге МОНАХЕ Хиландарске 
  21. Волим
    Драган Јашић је реаговао/ла на Milan Nikolic у Тенис   
    Ђоковић освојио Синсинати!
    RS.SPUTNIKNEWS.COM Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је вечерас трофеј на Синсинати Мастерсу.  
  22. Волим
    Драган Јашић got a reaction from Slobodan Milošević in Утисци из Хиландара ЖРУ форумаша   
    Морам мало да се јавим овде , што због теме а највише због туге у срцу што отприлике ове године нећу видети толико драге и јединствене зидине Хиландара а наравно и драгих светих отаца , нажалост због ове ситуације због пандемије , да ли лажне или не ,како ко разуме или схвата ову ситуацију у целом свету , како ми се чини ово ће потрајати још дууууугооо дуго .... Боже опамети овај свет и да се поново Христе Боже наш сретнемо поново на Хиландару ....!
  23. Волим
    Драган Јашић је реаговао/ла на mario beloti у Секс пре брака   
    Има одлично штиво да се скине са овог сајта. 
     
    Једном за цео живот - Илија Шугајев
     
  24. Свиђа ми се
    Драган Јашић got a reaction from Жика in Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
    Пре свега да се захвалим оцу Ивану ! Заиста је доста мени помогао у кризним ситуацијама као на пример када мој унук имао великих проблема са здрављем и када је уз Божију помоћ и молитвама оца Ивана превазишао све и Богу хвала данас је момчић са 14 година јако паметно и бистро дете , па када ми се мајка упокојила доста ми је значило дописивање са оцем по целу ноћ , како је у то време требало да се видимо у Београду нажалост тада се мајка упокојила , отац Иван се понудио да служи парастос мојој мајци на сахрани али сахрана је била ван Београда . Пуно ми је значило и када смо били у пар наврата дружење по Београду , жалим што сам на неки начин испао нечовек према њему када смо се припремали за неке пројекте а ја сам изашао из тога из финансијских проблема и тако даље , да се не подсећам на те тужне и ружне тренутке . 
    Много сам у почетку проводио време на овом дивном и предивном форуму , који ми је доста помогао на путу ка Господу , активно сам учествовао и коментарисали о пуно лепих ствари . Моја неодговорност је условила и са донацијама које сам у пар наврата давао и ту се увек уплетала нека друга сила која је пореметила доста тога , највише у непланираним финансијским издацима , разна реновирања стана, локала супругина итд , итд . 
    Задњих пар година сам повремено улазио на форум и пратио разне коментаре али нисам ништа писао . 
    Желим оцу Ивану пуно среће и здравља од Господа и да га Бог поживи још дуго , дуго  ! ПРАШТАЈ ОЧЕ ИВАНЕ МЕНИ ГРЕШНОМ !
  25. Волим
    Драган Јашић got a reaction from Јанко in Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
    Пре свега да се захвалим оцу Ивану ! Заиста је доста мени помогао у кризним ситуацијама као на пример када мој унук имао великих проблема са здрављем и када је уз Божију помоћ и молитвама оца Ивана превазишао све и Богу хвала данас је момчић са 14 година јако паметно и бистро дете , па када ми се мајка упокојила доста ми је значило дописивање са оцем по целу ноћ , како је у то време требало да се видимо у Београду нажалост тада се мајка упокојила , отац Иван се понудио да служи парастос мојој мајци на сахрани али сахрана је била ван Београда . Пуно ми је значило и када смо били у пар наврата дружење по Београду , жалим што сам на неки начин испао нечовек према њему када смо се припремали за неке пројекте а ја сам изашао из тога из финансијских проблема и тако даље , да се не подсећам на те тужне и ружне тренутке . 
    Много сам у почетку проводио време на овом дивном и предивном форуму , који ми је доста помогао на путу ка Господу , активно сам учествовао и коментарисали о пуно лепих ствари . Моја неодговорност је условила и са донацијама које сам у пар наврата давао и ту се увек уплетала нека друга сила која је пореметила доста тога , највише у непланираним финансијским издацима , разна реновирања стана, локала супругина итд , итд . 
    Задњих пар година сам повремено улазио на форум и пратио разне коментаре али нисам ништа писао . 
    Желим оцу Ивану пуно среће и здравља од Господа и да га Бог поживи још дуго , дуго  ! ПРАШТАЈ ОЧЕ ИВАНЕ МЕНИ ГРЕШНОМ !
×
×
  • Креирај ново...