Jump to content

Дејан

АДМИНИСТРАТОР
  • Број садржаја

    18846
  • На ЖРУ од

  • Број дана (победа)

    44

Репутација активности

  1. Свиђа ми се
    Дејан got a reaction from Bilbija in Грађански рат у Украјини   
    Pre bih rekao da je Karlson pravio pauze zbog prevodioca,al odusevljenja nije manjkalo narocito zbog toga sto je oborio sve rekorde gledanosti.
  2. Свиђа ми се
    Дејан got a reaction from Жика in Саопштење Светог Архијерејског Синода поводом ревизионистичке кампање о броју жртава концентрационог логора смрти Јасеновац   
    Царе, некада је постојао сајт Ихтус. Они су били сам врх. Пред гашење сајта појавила се тема са насловом: Не идите на Поуке, сломиће вас. У објашњењу аутора теме пише да су се многи чланови Ихтуса преумили током писања на поукама, па их сад срамота да се врате на Ихтус као и да наставе да пипу на поукама. Ихтус је био спао на пар уредника и онда су га угасили.
    Шта се дешава са борбом за вечеру?
  3. Волим
    Дејан got a reaction from Agaton Vuzman in Саопштење Светог Архијерејског Синода поводом ревизионистичке кампање о броју жртава концентрационог логора смрти Јасеновац   
    Фантастично, очекујемо де ће Академија са академицима да засуче рукаве и да крене у конкретан рад по овом питању, јелте, ако се до сада они нису бавили морао је + Јован.
    Сходно томе да немамо ни један докторат на тему Јасеновца, сада их можемо очекивати стотине.
    Ово ће бити такав научни ударац да че Балкан да се тресе.
  4. Волим
    Дејан got a reaction from Вилер Текс in Република Српска   
    Кољо брате ....
    Какав величанствен говор.
  5. Свиђа ми се
    Дејан got a reaction from Вилер Текс in Република Српска   
    Када Срби науче да једни другима постану важни, ово су све лепе назнаке, па да побришемо границе.
  6. Свиђа ми се
    Дејан got a reaction from Milan Nikolic in Република Српска   
    Кољо брате ....
    Какав величанствен говор.
  7. Волим
    Дејан got a reaction from Agaton Vuzman in Република Српска   
    Када Срби науче да једни другима постану важни, ово су све лепе назнаке, па да побришемо границе.
  8. Свиђа ми се
    Дејан got a reaction from Bilbija in Република Српска   
    Када Срби науче да једни другима постану важни, ово су све лепе назнаке, па да побришемо границе.
  9. Свиђа ми се
  10. Свиђа ми се
  11. Свиђа ми се
    Дејан got a reaction from kopitar in Analiza foruma   
    Вероватно је тренд јутјуба јачи од форумског писања, али генерално се по питању форума у том смислу дуго ништа радили није.
  12. Свиђа ми се
  13. Свиђа ми се
  14. Свиђа ми се
    Дејан је реаговао/ла на Ćiriličar у Саопштење Светог Архијерејског Синода поводом ревизионистичке кампање о броју жртава концентрационог логора смрти Јасеновац   
    Мислим да вл. Иринеј то нигде није рекао...узгред, нипошто не сматрам вл. Јована издајником, да не да Бог. Сматрам га сведоком правослаља и то на тешком и страшном месту, и међу народом који је погубљен између конвертитсва, мржње, неспособности да разлучи да ли да се каје или да се поноси....једним идентитским хаосом, и свакодневним лажима.
    Апропо броја...неки дан Додик у интервјуу Б(и)Х ТВ између осталог рече, он онако "лупи" без великог промишљања, али није случајно, каже 500 000 убијених Срба, мисли на Јасеновац и околину Градишке....е сад, кад РС обилежава страдале у Градини, пишу на великим таблама 700 000. Сад, након ових препуцавања у јавности и иступа вл. Јована о "парадржавној пропаганди"....одједном Додик умањи броју. Да ли случајно или не...углавном 700 000 је устаљено помињање.
    --------------------
    Треба мнооого рада, интензивног, као што сам рекао, читаваинституција, са буџетом, без ограничења времена, и људи који се тиме, САМО, тиме баве. Овај линк горе, то је институт или како год да га зовеш у Немачкој, то је најозбиљнија инстируција везана за Други рат. На страну сад украјинске боје (нажалост). Свако из било којег краја света, може преко сајта да поднесе захтев, попуни формулар с аподацима које зна о свом страдалом сроднику, или несталом, како год. Они претресу архиву и одговоре. Дакле то је јединиствани центар за попис свих жртава, свих држава везан за Други рат. Е сад, можете замислити које количине документације су ту обрађиване....све што је остало од Рајха.
    Пример: ја сма пронашао брата ом мог деде. Војник Крањевине Ју. Одведен почетком окупације, никад се није вратио. Нисма зано годину рођења....нашли су и недвосмислено је он. Умро је од тифуса, радио негде у немачкој као роб/затвореник (слаба храна и хигијена, зараза покосила све 1942.). Не само то, послали су на ком гробљу је сахрањен и који број гроба.
    Ту је њихов посао завршен. Онда самконтактирао гробље - ћорак! Не интересује их јер то је приватан бизнис. Онда сма контактирао канцелију Вучићеву, ово за грађане. ЕКСПРЕСНО су ми се јавиле две особе, амбасадор(ка) Немачке, не сећам се имена, и неки човек из Вучићевог кабинета. Тражио сам да помогну да се изваде кости и превезу из Немачке. Људи су се јавили, лично амбасадор(ка) и тај човек, контактирана ј еопштина тог града дипломатским путем и потврђено је све, али, нажалост, оптина има те податке, заробљеници су кремирани (иначе и ради опсаних зараза) пепео се похрањивао у железне урне, и похрањивао се групни - дакле запале, кремирају 10-100 људи, колико умре, стршају то у неку железну кутију и сахране. И ем је групно, ем је то од РЂАЈУЋЕГ метала, све је то сједињено са земљом. Тако је општина доствала допис амбасади, амбасада мени. Како год - пример тог швапског центра, је пример шта би Срби, ме-то-до-ло-шки требаи да ураде. Немци су то из покајања и приморано од света, ми треба да то урадимо из љубави и да не страдају нове генерације и ради истине. Дакле озбиљан истраживачки, рударски, рад - и нарано даље архивирање, давања статуса. Али то треба да иде у склопу меморијаног центра о којем се прича.
    Попис? Владика Јован је критикова ту нас, народ, с правом - али мора да се покрене масовна акција, спонорисана од државе и Цркве - не видим што рецимо Сабор не би дао саопштење и налог! Па маса књига рођених и крштених се налази по месним црквама и парохијама. Добар део, много је уништено. Имају крштенице, венчани листови и др. Е сад, то може само де-ли-ми-чно да с епопише.....шансе нема да је списак неки крања цифра. И те цифре ако треба да се одређују н емогу се одређивати пописом жртва. Он је немогућ у крајњој мери. Треба га спроводити али он није и не може бити стварни број. Ни близу...
    И...владика? Па треба Синод и Сабор да покрену ствари "одозго", да апелују на државу да она преузме свој део обавеза и ТЕК онда ступа на сцену вл. Јован. Овако он као појединац...неће то ићи. Одбор за Јесеновац? Ок...кеупније то мора, систематичније, са више ресурса, више људи...не да владика буде истраживач него а буде координатор. Да то Тело, Институт буде главни ауторитет те тематике, којем се не супрставља....овако имамо једног човека са чим у рукама? Колико доктора историје ради на томе? Ко је бранио дисетрацију на ту тему? Ко копа по архивама свим? Итд. Просто уадамо у бесмислене свађе, уместо да се ради....али то мора "одозго" да се има сиправан став КАКО да се ради и КУДА да се иде, са којим циљем. Ово што ја наводим је посао државе. Посао Цркве је литургисјки, није историјски толико.
  15. Свиђа ми се
  16. Свиђа ми се
  17. Свиђа ми се
  18. Свиђа ми се
  19. Свиђа ми се
    Дејан got a reaction from Н И Н Е in Саопштење Светог Архијерејског Синода поводом ревизионистичке кампање о броју жртава концентрационог логора смрти Јасеновац   
    Ниси ме разумео, теологија као наука је доказала уплив католичке теологије у нашу, када је то хтела да реши добар део пуког народа се побунио против тога под оправдањем да их покатоличавају.
    Ако то није емоционални проблем, онда не знам шта је.
    Е сад, моје мишљење је да је увеличавање жртава једнако проблем као умањење жртава.
    Оно што је највећи проблем, а то је лепо рекао владика Јован Ћулибрк :Није то до Черчила, Тита или до Фрање Туђмана, то је до просечног Србина.
    Да је нама заиста као народу стало до Јасеновца, не би ми сада били у овој позицији и причали на ову тену након оволико деценија које су прошле.
  20. Свиђа ми се
    Дејан got a reaction from Вилер Текс in Избори у Србији 2023   
    Борис д блејд 😁
  21. Волим
  22. Хахаха
    Дејан got a reaction from Ćiriličar in Избори у Србији 2023   
    А шта ћеш, ко ради тај и греши, колателарна штета се свакако унапред  урачуна у пројекту и прорачуну 😁😇
  23. Волим
    Дејан је реаговао/ла на Bilbija у Избори у Србији 2023   
    Ajaoj sta je sve ovde bilo ...
  24. Волим
    Дејан је реаговао/ла на Ćiriličar у Избори у Србији 2023   
    Само јпш додај да иако си админ на ЖРУ, нит ти ни ЖРУ нисте папе па да сте непогрешиви Мало те зеза та необорива чињеница (знам шта је све било овде, од кавги по црквеом врху које су се спуштале овде, до политике и сл.). Можда си/сте, а јесте вероватно, понекад са рљавом водом избацили и које дете из лавора
  25. Волим
    Дејан је реаговао/ла на Ćiriličar у Избори у Србији 2023   
    Намеро сам поцепао, али знаш сам свој контест, на њега се осврћем...ствари су мнго зезнуте и све је пвезано...ми смо мали пијун на много опасној шаховској табли и наш "шахисата" нас сад-па-сад жртвује да ни не трепне. Него неће још јер му требамо...и сад шта ћемо ми? Морамо гледати да му требамо, јер нестасмо...
    Ја ћу рећи своје надање...надам се да ће се све расплести у несрећној Америци. Да ће у сукобу њихових елита победити она мало нормалнија, а стање је толико опасно да највећи САД инелектуалци говре да избора можда неће ни бити.
    Како год...ако наши окупатори изгубе интерес да нас окупирају, ако попусти та сатанистичка, глобална, опкупација од пропадајућег америчког царства...ја сам УБЕЂЕН да ће се РСрпска, КиМ и ЦГ решити "сами од себе" без иједне жртве!
    ЦГ је прћија, и Сби ће се вратити своме. БиХ ће се распасти јер и Срби и Хрвати то хоће, а браћа муслимани су једни од ретких вазала САДа данас, од исламског света...Албанци ће нам КиМ препустити, покавгаће се међусобно, као слуге без господара које знају да су зулим чиниле.
    Уздати се у Бога....
×
×
  • Креирај ново...