Jump to content

Onufrije

Члан
  • Број садржаја

    514
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Onufrije

  1. Ево сада и просе по сајту, али после свега овога ко тамо иде и чита те будале је или докон или већа будала од њих.
  2. Па тада му Владика био Васељмски није му било лако. Ево видимо његов пукен и наследник трона у Грчкој из САД долази да крштава хомиће тј као неку њихову децу, па добро је нормалан остао православан и сада је код куће, слава Богу..
  3. Треба их похапсити и казнити. Срамота су за Цркву. Гори су од Мила. Мени је мало тужно све ово да нам треба ју ту неки папири међу браћом, али Црна Гора ће са наћи у великим проблемима ускоро тако да је добро да имамо те папире
  4. На борби за вечеру назвали Патријарха содомитом из Хрватске. Те тамо треба разоткрити и похапсити што пре. и осудити на кратку робију и новчане казне јер раде против Србије. За кога, то је питање? Одакле таква багра долази?
  5. Има на сајту борба за вечеру пљују Патријарха као како је на нелегалан начин дочао у ЦГ, одакле такви бедници у Србији и још се крију иза Владике Николаја.
  6. Има неких као Младен Обрадовић фашиста из неке пратије као Кинези су неспособни, свашта Разне будале постоје.
  7. наравно да ге неће сменити јер је то његово масло значи Васељнског Патријарха. Васељнски је раслокник и ради по налогу западних сила. Његов човек га јавно правда и то је то. Аи папа је ту да помогне јер је јеретик од раскола. Екипа из снова Phanar's reaction to the baptism of sodomites’ children - UOJ - the Union of Orthodox Journalists SPZH.NEWS Pope on homosexuals: There is more that unites us than separates us - UOJ - the Union of Orthodox Journalists SPZH.NEWS
  8. Ево овде објашњава Енглезима како је изумео напад подморница на конвоје. Ја мислио деда прича из затворске собе а он седи у некој вили ужива у адмиралској пензији
  9. Јуче сам наишао на овог лика који је био десна рука Хитлера, обожавао га чак га је и наследио на власти од 30 априла када се Хитлер убио до септембра 1945 када су га наводно ухватили Американци а у ствари сачували. Добио је невероватних 10 година, упореди рецимо са Караџићем . Оно што посебно боде очи је да су зликовцу савезнички официри писали љубавна писма док је био у затвору. И још да је добио је од Немачке адмиралску пензију и умро као и Артуковић са 90 година у нацистичкој домовини. Значи читава та западна цивилизација је нацистичка била и остала и ово је сада што ради Путин стварно денацификација. Стаљин им је из неког разлога прогледао кроз прсте након освајања Берлина, а после тога невероватне приче су везане са бивше нацисте. И сад коло воде у Украјини. Карл Дениц — Википедија SR.WIKIPEDIA.ORG
  10. Иначе, део о зајеници од Проф Пена је из Пролога за Мај 12. То треба додати на БТФ изучавање Пролога као обавезан предмет. И прочешљати ТВ Храм, уредника нарочито. РАСУЂИВАЊЕ У табору сараценском упитају св. Кирила: „Како хришћани могу ратовати и опет одржати заповест Христову o мољењу Богу за непријатеље њихове?“ На то св. Кирил одговори: ,,Ако су у једном закону написане две заповести и дате људима на извршење, који ћe човек бити бољи извршитељ закона: онај који испуни једну заповест или онај који испуни обе?“ На то му Сарацени одговоре: „Несумњиво онај који испуни обе заповести.“ Продужи св. Кирил: „Христос Бог наш, заповеди нам да се молимо Богу за оне који нас гоне, и да чинимо добро и њима; но Он исти нам је још рекао: већу љубав нико не може јавити у овом животу, него ако ко душу своју положи за другове своје. И зато ми подносимо увреде, које непријатељи чине нама појединачно, и молимо се Богу за њих; но као друштво, ми се заступамо један за другог и полажемо душе своје, да не би како ви, пленећи браћу нашу, не запленили c телима и душе њихове и не погубили их и телом и душом.“
  11. А ја се баш питао ко му је Владика који је дао благослов
  12. Ломпар се излупетао у вези Цркве у Црној Гори за све паре, мрзи ме сада тражим, има на форуму. Иначе свака част Оцу Здравку, нарочито где је објаснио шта значи заједница у православљу. Мало освежење за новокомпоноване теологе где је заједница када се саберемо око Владике и онда смо сви Свети, па и хомићи Али неће бити да је тако. Тачно је да „православни хришћани не би требало никога да мрзе, ни на кога да се гаде“, како вели иза кулиса сакривени „духовник“, али је тачно да православни хришћани треба да мрзе сваки грех и да га се гаде, а содомија јесте управо такав грех који изазива Божији гнев, сходно закону Мојсијевом: Ако мушкарац легне са мушкарцем као са женом, обојица би починили одвратно дјело. Нека се погубе и крв њихова нека падне на њих (5. Мојс. 20, 13). Или неко мисли да Бог Старог завета није и Бог Новог завета, него неки други Бог, а не Онај исти који осуђује мужелоштво као грех који се не може ничим оправдати, јер такви неће наслиједити Царство Божије (1. Кор. 6, 9)? Хришћани су позвани да превасходно покажу на делу љубав према својим ближњима, немоћнима и слабима, а тек онда да брину о непријатељима нашег живота и спасења. Лажа је сваки онај који ствари изврће и ставља богохулнике у исти ред са побожнима или содомите у исти ред са својом децом, јер и они су „нечија деца“. Када се Јевреји позивају на Авраама, говорећи да су његова деца, Господ Христос им каже: Вама је отац ђаво и жеље оца својега хоћете да чините (Јн. 8, 44). Када су Константина Философа – Светог Кирила Сарацени питали зашто се хришћани не држе Христових заповести према којима се треба молити и за непријатеље, чинити добро и онима који нас мрзе и гоне, окретати образ онима који нас бију, те зашто поступају супротно овоме, кују оружје, одлазе у рат и убијају противнике, Константин одговара питањем: ,,Ко ће од људи бити истински извршилац закона? Да ли онај ко извршава једну или обе заповести, ако су у неком закону већ записане две заповести и дате људима на извршење“? Када су му Сарацени одговорили да је разумљиво „бољи онај који извршава обе заповести“, Свети Кирило каже: „Христос Бог наш, који нам је заповедио да се молимо Богу и да добро чинимо онима који нас вређају, рекао је исто тако и ово: Од ове љубави нико нема веће, да ко душу положи за пријатеље своје (Јн. 15, 13). Ми, дакле, подносимо увреде, али када су оне уперене против заједнице, против друштва, онда устајемо у одбрану један за другога, па и душе своје полажемо, да не бисте ви заробивши браћу нашу, заједно са телима њиховим заробили и душе њихове навевши их на богопротивна дела“. Ова мисао св. Кирила је у складу са Христовим речима: Не бојте се оних који убијају тијело, а душу не могу убити;, него се више бојте онога који може и душу и тијело погубити у паклу (Мт. 10, 28).
  13. па овде је одавно констатовано да ставови тог наводног духовника немају везе са Црквом, чак је и тај духовник сам то рекао да не говори у име Цркве и да није сигуран да је у праву, само је питање одакле то на ТВ Храм у овом тренутку. Неко је то из неког разлога одобрио. Иначе Црква мора да реагује и то што пре јер је дара прешла меру. Види се из беседе Владике тузланског Фотија о чему се ради, а он је и члан Синода.
  14. шта знам, разочаравајуће је све ово, слба вера, јер раније су владике позивали народ да не иде у позориште јер је тамо сабор нечастивих тј блатила се Црква, а данас имамо апологете на то што се крштавају деца од педера, као деца су па нема канон да брани то. Искрено и ја не размем шта је Патријарх баш хтео да каже, али не видим ни неки проблем, осим што раслабљеног се тврди да је био грешан, али мало су му комликоване беседе за моје схватање, а и то са заједницом инситирање је као и увек у последње време натегнуто, као раслабљени није имао веру, био је чак велики грешник али вера Цркве је довољна ту. За шта? Да дођеш на Литургију где су сви грешни и спасен си тј Свет си јер си на Литургији, како тврди Владика Игнатије, па то није то тако. Мора и подвиг да постоји и покајање.
  15. Не знам чта пишеш не рушим никога него само кажем да Свети Владика мисли да је и раслабљени имао веру. А ти ако хожеш да рушиш Владику само изболи.
  16. Патријарх увек помиње како раслабљени није имао веру, али Владика Николај беседи другачије. Мислим и он има ту идеју да је могао Христос да излечи раслабљеног и само на основу вере носача, али није категоричан да раслабљени није имао веру. Господ је могао, дакле, излечити болеснога видевши само веру његових носача. Али има знакова, да је и сам болесник имао веру. Пре свега један иоле свестан човек, кад би био без вере, зар би дозволио, да га људи вуку заједно са постељом по улицама, и – што је још важније – зар би дозволио, да га дижу на кров и спуштају кроз кров унутра у кућу? Но има још један унутрашњи знак вере болесникове. Господ њега ословљава са речју чедо – чедо опраштају ти се греси. Зар би неверника Христос назвао чедом? Зар би се непокајаном могло рећи: опраштају ти се греси? Кад је Христос хтео васкрснути сина Наинске удовице, Он га није ословио речју: чедо, нити сине, него момче. Јер мртав нити верује, нити може да се каје. Међутим овде Он говори болеснику: чедо! Па онда, није ли Господ казао: ако се човек покаје, опрости му (Лк. 17, 3-4)? Покајање је, дакле, услов опроштаја. А покајања нема без стида и страха од Бога и без вере у Бога.
  17. Владика Николај на ову тему, све је кристално јасно нема ту да се даље прича, а овај јеромонах нека се замисли чта пише. На БТФ не читају Пролог него Зизијуласа и екипу и онда такви чланци као од овог јеромонаха који нису православни. Није крив народ у оноликој мери као његове старешине и лажни пророци, али је ипак крив у извесној мери. Јер и народу је Бог дао да зна прави пут и кроз савест и кроз проповед Божје речи, те народ не би требало да слепо следује својим слепим вођама, када га ови воде путевима лажним и удаљују од Бога и Божјег закона. Бог је, браћо, праведан, и Он зна меру свачије кривице, и неће дати, да неук и мален пострада колико учен и велик. БЕСЕДА о сили коју Бог даде речима пророчким Ево ја ћу учинити да ријечи моје у устима твојим буду као огањ, а овај народ дрва, те ће их спалити. (Јерем. 5, 14) Видите, браћо, да је дејство речи Божје различито како према коме! Реч је Божја као огањ, коме се радује праведник, озебао у хладноћи овога света; и реч је Божја као огањ, који спаљује неправедника, кога је овај свет материјални сувише загрејао. Искусни духовници оставили су нам сведочанство, да само име Исус, које верним доноси силу, радост и освежење, – да то име пали зле духове као живи огањ. Тако је са сваком речју Божјом. Код једних она ствара утеху, код других раздражење, код једних утишава гнев, код других појачава; код једних изазива страхопоштовање, код других подсмех. Здравима је мед, а болеснима је мед пелен. Но зашто народ да буде као дрва, која ће се спалити? Зар је народ крив, ако га безбожне старешине и лажни пророци заводе странпутицом? Није крив народ у оноликој мери као његове старешине и лажни пророци, али је ипак крив у извесној мери. Јер и народу је Бог дао да зна прави пут и кроз савест и кроз проповед Божје речи, те народ не би требало да слепо следује својим слепим вођама, када га ови воде путевима лажним и удаљују од Бога и Божјег закона. Бог је, браћо, праведан, и Он зна меру свачије кривице, и неће дати, да неук и мален пострада колико учен и велик. Господе Свевидећи, спаси нас, да не будемо ни слепе вође нити слепо вођени. Укрепи нам срце, да и као вође и као вођени будемо вазда слуге Твоје, и само Твоје слуге. Теби слава и хвала вавек. Амин.
  18. Гледам овог Мађара како је без проблема отишао код Руса, тако би и наше Владике требале да се опусте и стисну петљу ништа им неће бити ако попљују параду, Господ ће да их уздигне сигурно. Мађари већи верници од нас. Спречили да Енглски зликовци уведу санкције пртив Кирила. Да смо ми у ЕУ уместо Мађара који су иначе Рк, прошло би и Патријарх би био зликовац. Значи времена се мењају треба бити храбар и мудар и пратити време
  19. Да ово са путем на планину је теолошки бисер са Фанара. Пре неко време је причао да могу да се причесте инославни ако су у браку са православним и ником ништа човек и даље владика. Сви ћуте. Па онда да је Васељенски први као папа јер је Црква икона Тројице где је Отац Васељенска . И даље је владика, поштују га Али већи проблем је и то што је то наследник Вартоломеја. И то се неће променити, значи они ће отићи у раскол и то им је и циљ да се уједине са РК, а већ су тамо одавно у расколу само што није на папиру. Грчки народ мора то да спречи али не види се ту неки помак. Али то неће утицати на православље јер ни врата Ада не могу да поремете Цркву.
  20. Ја стварно нисам ни обратио пажњу на текст, једино ми је било драго за Грузијце на слици. А текст је наравно без везе. Ту се слажем да је ниво Никодима и оног распопа што је певао за Брнабу са навијачима. Али оно са Брнабом и сином је барем смешно, а ово је глупо.
  21. Не ради се о миму него о фотографији. И на пример опција да се изјасни Синод као у Бугарској. А и ов са јеромонахом је опција
  22. ма није видело манастир. Него из неке канцеларије, али пошто је савет па духовник онда јеромонах. А савет је да испадне ето није да се о тме не говори Ја се сећам да је Владика Иринеј бачки рекао да не можемо ми као Пољаци да се бунимо као Црква за абортус.
  23. Не знам за ове друге како су схватили, али апсолутно није тако. Порука је да је и ово православно да стану попови уз народ. И да наш ПАтријарх стане је један од опција.
  24. Значи по овм јеромонаху ако држава донесе закон да педери могу да се венчавају у Цркви, ту не можемо ништа јер смо изгласали такав закон.
×
×
  • Креирај ново...