Jump to content

metodije

Члан
  • Број садржаја

    10
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

metodije's Achievements

Тек дошaо/ла

Тек дошaо/ла (1/9)

11

Форумска репутација

  1. Али сама одеја да дођеш оспред Патријарха и да ну кажеш, а па видећемо има проблема па који си ти верник ти си залутао у Цркву.
  2. Можда ниси провокатор али радиш против патријарха и пишеш небулозе неки Бабић из времена Милошевић да је ту адеквтно поређење смешно само у твој глави', а у ствари агитујеш за издајника Кривокапоћа који је препао Патријарха јуче, а ти га несрећо браниш
  3. То је то. А овде можемо да пичемо до сутра Сабор ће донети једино што је нормално. Проблем је што се јављају ликови који подмећу клипове јер раде за разне интересе који нису верници СПЦ
  4. Није му први пут да је полтички погречио што је нормално у политици. Иначе он је и сам признао да је гречио рецимо према Слоби а тек Милу тек је то било катастрофално, али је очигледно у случају Кривокапић да је недозрео да подржи Србе и да је отишао на колосек издаје.
  5. http://www.spc.rs/files/p_porfirije.jpg А ово је одговро на Кривокапићеве небулозе да је народ Црне Горе за Владику Јоаникија. У јавности је, као последица медијске кампање инстуриране последњих недеља од стране политичких кругова са подруја које је шире од оног које називамо српским земљама, тенденциозно креирана недоумица ко уопште заступа верни народ у најважнијим црквеним питањима и ко утиче на доношење одлука у најважнијим црквеним телима и органима. Одговор на ова питања је јасан и једноставан, заснован је на канонима Цркве и одредбама Устава помесне Српске Православне Цркве. 1. Верни народ са било ког подручја у Сабору било које помесне Цркве, заступа и у име тог верног народа у Сабору и ван Сабора доноси одлуке у крајњој инстанци искључиво надлежни епархијски архијереј; 2. Архијереји, чланови Сабора неке помесне Цркве, у овом случају Српске Православне Цркве, не доносе одлуке под утицајем политичких или медијских кампања или притисака, него искључиво под свом расуђивању водећи се искључиво бригом за спасење и за добро на овом и ономо свету тог верног народа. Било какви и било чији притисци, медијска халабука, у реалном животу Цркве Христове немају утицај на одлуке Сабора, укључујући избор архијереја, њихово назначење на поједне епископске катерде и слична питања.
  6. Патријарх је у шоку шта се догодило, а овде се распредају приче. Сама Његова изајава да је угрожено српство у Црној Гори показује колико је Кривокапић напаравио проблем тј да је издајник. Поле овога не би требало да се одреди митрполит једно пола године до следећег заседања да се браћа Црногорци замисле куда су кренули, доста је било толерисања безобразлука и нерада.
×
×
  • Креирај ново...