Jump to content

Tasjanac

Члан
  • Број садржаја

    9
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Tasjanac

  1. Упознао сам његовог оца. Диван свештеник. Често је у манастиру св. Романа био као испомоћ сину игуману. Од многих сам чуо да је добро дрво добар плод родило.
  2. Доња граница некада мора бити јако ниска. Нажалост. Свиђало нам се то или не алтернатива је пад владе и добра шанса да се Мило поново врати
  3. Разумем шта кажеш и слажем се, али шта онда? Какав је избор био? Је ли бољи Мило или "милићи"? Труо или не, али то је у датом тренутку био једини начин да се промени власт.
  4. @Вилер Текс Шта нисам одговорио? Да, само тај сат није сада прорадио, па да се чудимо. Ево да кажем још једном. Мислим да је у ЦГ избор направљен да је боље направити компромис, чак и са људима којима можда смета Р. Српска и који су за независно Косово, али су против Мила. И да се искористи ово време да се претходни режим демонтира, бирачки спискови среде, судство и тужилаштво уреде..
  5. @Вилер Текс Ето, морао сам да погледам то око честитке, јер иначе не пратим толико. Видим да је само приватно честитао. После 5-ог октобра тадашња опозиција је имала апсолутнуну већину. Овде се о свему мора договарати са неким ко брани своје и интересе свог народа. Али опет кажем, ако је до Кривокапића зашто га Срби посланици не смене? Могу то да ураде. Лично, то разумем тако да је процена да је мање зло не честитати званично Дан државности и пристати да се јавно критикује министар и сл. ствари које се нама не свиђају, него допустити да се Мило врати на власт.
  6. Овде изгледа многи заборављају колико је дуго Милов режим градио свој систем и мисле да се то преко ноћи може срушити. Из искуства знам да чим наједном крену овакви напади, као сада на премијера Кривокапића, да је то дириговано из једног центра, ма где се он налазио. Кривокапић јесте постао премијер на крилима величанствених литија, али његова влада је коалициона и зависи од гласова албанских посланика. Избор је или таква влада или повратак Мила! Е, ако се сложимо да је ово друго зло, онда правимо компромисе и да критикујемо министра правде када каже нешто насупрот, нажалост, званичној резолуцији о Сребреници и многе сличне ствари. Хајде, ако ћемо да критикујемо Кривокапића, хајде да критикујемо све посланике у ЦГ парламенту што не изгласају да у Сребреници није било геноцида, што не повуку признање Косова, што не изађу из НАТО-а! Шта, нема већине за то? Е па онда ћути, гудај кнедле и трпи или растури коалицију и трпи опет Мила. И сви ови нападу су са потпуним неразумевањем. Нормално нам је било када смо читали да се на Сабору разматра Уговор, а није нам нормално да усаглашен текст разматра и друга страна, тј Влада ЦГ. И откуд те измене у Уговору? И што у Београду да се потпише у поноћ? Јесу ли литије биле у Београду? А шта је нормалније него да се од потписивања тог Уговора направи величанствен догађај који ће бити круна борбе народа за светиње!
  7. Можда је својим држањем и одбраном у Хагу "откупио" део, али је заслужио да му српски народ у Србији суди за све што се догодило у време његове владе.
  8. Бог да му душу прими у Царство небеско! Крај једне епохе историје наше Цркве.
×
×
  • Креирај ново...