Jump to content

SARS-CoV-2

Члан
  • Број садржаја

    0
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Репутација активности

  1. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на Aandrej у Васкрс и забрана кретања   
    Ma ogranici brate slobodno
  2. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у Васкрс и забрана кретања   
    нико никог не пљује. А имали смо дрвље и мотике од дипл доктора теологије на оне који посте на води седам дана да би се причестили једном годишње као деда Срећко. Наравно црква такве никада није одбацила, али су им се  многи смејали. Патријарх је једном прилико рекао како су се на тај дан сви лепо облачили, окупали и дотерали. Врбица је био дан када се обнављала гардароба. Патријарх је прихватио да се треба више причешћивати као позитивно, али није одлазио у другу крајност. Зато му на Васкрс ни  њему ни Дивни Љубојевић ни ђаконима ни поповима, на крај памети није било да ставе маску, да помисле на  пластичне кашичице или да склањају јаја.
  3. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на Aandrej у Васкрс и забрана кретања   
    A da se administracija malo bavi sa retardom SARS-CoV-2?
  4. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на Вилер Текс у Васкрс и забрана кретања   
    Ок. Међутим изгледа да је заиста испало (без да икога опљујем или увредим) да је обичан верник боље разумео ствари од оних који стално говоре о вери. Ето можда би теолози могли некада да се замисле и поглдају обичан верни нардо. Често брате теолози испадају одвојени од народа.
    Жив био. Христос Васкрсе
  5. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на Вилер Текс у Васкрс и забрана кретања   
    А због чега? Шта је конкретно проблем брате?
  6. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на Вукашин у Васкрс и забрана кретања   
    Ово су речи умног човека. Све што га сналази окреће себи на спасење. Више вреди ових пар редова од многих доктората.
  7. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на Golub у Васкрс и забрана кретања   
    Да није било оваквих Срба попут деде Срећка, давно би сви Србљи били потурчени... и покомунистичени... 
  8. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у I pored strogih zabrana: Više od 70 vernika u Sabornoj crkvi u Požarevcu, pričestili se istom kašikom   
    ЗАЈЕДНИЧАРЕЊЕ: Jереј Миљан Лапчевић, парох при храму Силаска Светог Духа на апостоле у Шашинцима – Радио Српски Сион
    RADIOSSR.NET  
  9. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у Васкрс и забрана кретања   
    је хе Лукашенко, свака част. Није ни неки велики верник рекао је да слабо иде у цркву, али Бог га пази.
  10. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у Васкрс и забрана кретања   
    расправљаш се са неким који је дошао да те изнервира,  пријатељу па ваљда знаш боље од тога ако идеш у Цркву. Васкрс је празник радости пусти то. Што је рекао патријарх иако је овако како је то не умањује радост васкрсења. Пусти то.
  11. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у Васкрс и забрана кретања   
    па то се видело одавно и из авиона да овде долазе да провоцирају, вређају. А овог са камером што показује прст неће то тек тако проћи.
  12. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у Васкрс и забрана кретања   
    добио 30 еврића и иде да се покаје код Сороша на Н1, али овај му каже пријатељу ко си ти, узео си своју плату...На погрешном место се кајеш.То је би Јудин проблем јер се покајао на погрешном месту, али тако је морало бити да би се испунило спсаење света.
  13. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у Васкрс и забрана кретања   
    пријатељу видиш да је ти да провоцира, стави га на онај игноре супер ради за ту екипу 
  14. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на Aandrej у Васкрс и забрана кретања   
    Zato sto mi je neverovano i dalje da je to napisao.
    Da, da, Kanon Pashe, nesto najlepse sto je ikad napisano.
    Snimak ne smem javno da objavim jer ce da me prisilno regrutuju u Zvezde Granda 
  15. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у Васкрс и забрана кретања   
    Лукашенко за Васкрс отворио цркве верницима, сам дошао у једну са сином - обојица без маски | Факти
    FAKTI.ORG ВЕРНИЦИМА НА РУСКОМ РЕКАО: „МИ ОВЕ ВИРУСЕ ПРЕЖИВЉАВАМО СВАКЕ ГОДИНЕ“* „Како да се затворимо (у карантине) у време када сељаци морају да сеју? Ако не... Бољи је од Путина

     
     
     
  16. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у Васкрс и забрана кретања   
    Деда Срећка у икону да ставе на улаз у БТФ, показао је шта је православље  на делу и како га исповеда речима. И како се чува па макар се и једном годишње причестио.
     
    ДЕДА СРЕЋКО (94) : У цркву сам ишао и за време рата и комуниста, па сам морао и сад!

    Иако су га укућани молили да не иде због короне, старина никога није послушао.
    Данима пред Васкрс било је у кући Ковачевића испод Златибора разговора, али опрезно са дедом Срећком (94), најстаријим у кући, о одласку у цркву на Васкрс. Укућани су покушали да му кажу да ове године не би требало ићи у цркву због вируса, препорука власти и доктора... - Ја у цркву морам, постио сам, спремио се за причест - рекао им је деда.
    У недељу, још сунце није било ни изашло кад се деда вратио из цркве, нико у кући не памти да га је видео тако срећног, подмлађеног... - Никад срећнији у животу... Био сам на литургији, причестио се, помолио се Богу за све у кући, да нас бог спасе, да нам да здравља и живота, берићета, вратио се пуна срца и пуне душе - рекао је за Курир телефоном деда Срећко.
    Признаје, било је мало стрепње да га на путу до цркве не сретне полиција: - Отишао сам у четири ујутру, помрчина, поранио, док милиција не ступи на дужност... У цркви баш мало народа, а опет довољно да се богу помолимо да нас сачува и од овог зла.


    У своје 94 године запамтио је, прича, много тешких година, и време Другог светског рата, и комунисте, али не памти да је пропустио да се причести за Васкрс. - Тешко је бивало, али се увек постило, и кад се на кукурузном хлебу живело, увек се у цркву ишло и увек богу молило. Коме другом ако не њему. Увек кад је било тешко, ја се окренем ка истоку, поменем бога и царство небеско, Богородицу, крсну славу и свеце и буде ми лакше. Тако и сад, јесте тешко, али било је и теже, па смо преживели, све с божјом помоћи и никако другачије - казао је деда Срећко.
    У време короне деда помало чува овце по обронцима Златибора, прошета по брдима, радне понешто око куће... - Богу хвала, код нас у селу, у околини, тог вируса нема. Ову пошаст схватам само као божју казну. Опомиње нас Бог да смо много забраздили, да треба да будемо бољи људи, да више водимо рачуна о себи и деци, породици, да не трчимо само за парама. Ово јесте опомена, ко схвати - схвати, ко не схвати, ко зна да ли ће бити следеће опомене - вели деда Срећко.
     
    Kurir.rs/ Z. Š.  Foto: Kurir/Z.Š
  17. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у Covid 19: Protesti u Americi   
    Добар је Трамп, одлично  што је укинуо финасирање СЗО који ко зна кога представљају,  и ови што се буне видим носе Трамп шешире, капе, мајице паметни људи. Доста је страха, бирократије, глобализма, Бил Гејтса и вакцина, страха од Русије. Сам Бог га је послао да победи ону фашисткињу Хилари из бунара пре четири године, као и Путина деведестих после пијанице Јелцина, то су биле немогуће мисије, али Богу је све могууће. Па Сирија где су хтели да унаказе хришћане,  па ова корону коју је Бог допустио  да спречи суманути глобализам и да се вратимо на националне државе које штите своје економију и границе. Видим сада има бодљикава жица између Луксембурга и Немачке  То је тек почетак.
  18. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у I pored strogih zabrana: Više od 70 vernika u Sabornoj crkvi u Požarevcu, pričestili se istom kašikom   
    „Православље успорава долазак Антихриста. Оно га не може зауставити јер је његов долазак проречен Откровењем, како би Христос поново дошао и поново га поразио. Једино што можемо јесте да користимо време које имамо за те дане. Свака озбиљна војска и држава, који планирају и гледају у будућност спремају се за одбрану од својих непријатеља. Самоизолација је најбоље средство да сада када имамо времена на претек поразмислимо о тим стварима. Ако сада поклекнемо, шта ћемо радити када пред нас буду стављена још већа искушења? Од тога се морамо заштити, а један од начина, када све ово прође јесте и да онима који су показали да у суштини нису верници, објаснимо кривицу и да сносе одговорност за оно што чине, како се иста ствар не би поновила ни њима ни нама. У Јеванђељу Христос каже да ће се Он пред Својим Оцем одрећи свакога ко се одрекао Њега. Бог јесте Бог љубави и праштања, али само у оној мери у којој је наш живот – живот у Христу. Не можемо ми данас бити Хришћани, сутра не и при томе очекивати да нам се све опрости тек тако. Православља нема без подвига, а опет знамо и то да је подвиг често нераздвојан од мучеништва. Па сад, на нама је да одлучимо. Свако ко је крштен, дужан је да се у складу са крштењем и понаша, а то није лако“.
    Помоћ ближњем
    „Гледано из угла Православља, на провери није само наше поштовање правила и прописа Цркве, већ се проверава и то да ли у свакодневном животу живимо онако како наша вера налаже. И ту имамо на делу лицемерје, па видимо да се неких ствари сетимо само када је тешко. Ту пре свега мислим на помоћ ближњима који се муче, чији проблеми не зависе од тога да ли смо сви ми оптерећени неким вирусом или не. Као Црквена Општина, ми смо помогли социјално угрожене мештане Шашинаца, а то смо чинили и пре свега овога, то је део нашег свакодневног живота. Људи живе тешко и пре и после и за време короне. Многима од њих ова ситуација није чак ни погоршала стање у којем се налазе. Нама треба лични преображај, који је остварив само кроз Литургију, а пружајући помоћ другима не себе, него Христа ради, ми смо на добром путу да до преображаја дођемо, каже јереј Миљан Лапчевић.
     
    Стево Лапчевић
     Извор: "Стање ствари"
  19. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у I pored strogih zabrana: Više od 70 vernika u Sabornoj crkvi u Požarevcu, pričestili se istom kašikom   
    јереј Миљан Лапчевић
    Страх је велик и чудно је то што се рецимо људи плаше да уђу у храмове, али редовно улазе у супермаркете и продавнице, праве гужве и тиме се још више излажу могућности да буду заражени. На делу је велики испит наше вере и питање је ко би на њему прошао и шта би Христос видео када би дошао међу нас, да ли би затекао међу нама веру… Има људи који кажу да у Цркву не улазе због вируса, а при томе их можете срести по продавницама. На делу је и велико фарисејство које се нарочито види када је у питању Света тајна причешћа. Срамотно је то што се причешће у немалом делу јавности апострофира као највећа опасност. Тако смо сведоци да је оно најсветије, оно што побеђује смрт, проглашено готово за извор смрти, за опасност. Ако погледате шта се дешава у Италији и Шпанији, то су католичке земље, тамо причешћа нема или се одвија на „безбедан“ начин, па смо опет били сведоци велике смрти. Дошли до тога да се бавимо теологијом без аскезе, а Хришћанства без подвига нема. Под утицајем протестантског духа, ми сада покушавамо да „рационално“ објашњавамо веру, а при томе то „рационално“ као по правилу значи нехришћанско, неправославно. Тако лако долазимо до страха и приче антисептицима, о смрти уместо победи над смрти… у суштини показују се маловерност и фарисејство, а то је оно најгоре чему управо сведочимо. Ако не верујете да је у путиру Христос, да се причешћујете Христом и ако не верујете да Христос може да сажеже један вирус, онда сте ви у проблему. То није питање негирања постојања вируса, већ је питање ваше вере у Христа“, напомиње отац Миљан.
     
  20. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у I pored strogih zabrana: Više od 70 vernika u Sabornoj crkvi u Požarevcu, pričestili se istom kašikom   
    па мора нешто да напише када га јури полиција, сорошови жбирови и новинари . То му је у опису посла да стишава страсти и доноси одлуке које су најбоље за све. Најбоље да нас све позове на улицу да се расправљамо са полицијом и да нас јуре преко скајпа да нам пишу прекршајне пријаве. Није лако бити православни Владика, икона Христа на литургији. 
     
  21. Радостан
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на Таша у I pored strogih zabrana: Više od 70 vernika u Sabornoj crkvi u Požarevcu, pričestili se istom kašikom   
    Na zdravlje i spasenje im bilo  
  22. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у I pored strogih zabrana: Više od 70 vernika u Sabornoj crkvi u Požarevcu, pričestili se istom kašikom   
    Радује и ако се погледа како је народ реаговао на текст, ако то уопште треба узети за неко мерило те кометаре јер има дост ањих који седе испред рачунара и пишу за неку цркавицу. Али овде мислим да није било тако јер је реакција испала сасвим супротна од намере онога који је писао ову вест. Већина је написала исто то, на здравље и на спасење!
     
  23. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на Иван Ц. у I pored strogih zabrana: Više od 70 vernika u Sabornoj crkvi u Požarevcu, pričestili se istom kašikom   
    Шта се чудите? Медији ће тек нападати Цркву, подржани и од левих и од десних политичких групација...
    Него, наше није да бринемо, јер Господ победи свет.
     
    На здравље и спасење свима који су се данас причестили!
  24. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на непросвећени у I pored strogih zabrana: Više od 70 vernika u Sabornoj crkvi u Požarevcu, pričestili se istom kašikom   
    И поред строгих забрана и строго одређеног времена за обављање куповине за лица старија од 65 година, јутрос се у супермаркету ... у Смедереву у исто време окупило више од 500 људи, свих старосних категорија. Сви су додиривали исто пециво и исто воће и поврће и остале артикле, без дезинфекције руку, не поштујући строго прописано растојање. Савесни грађанин је обавестио органе реда у 8:45, на шта му је одговорено да ће полиција ускоро доћи ради контроле поштовања мера строгог карантина. Не знамо да ли је патрола у цивилу или униформи дошла, али из надлежног министарства нам је поручено да ваљда не желимо да умремо од глади. Узгред, ради се о угледном европском малопродајном гиганту, који веома одговорно обавља своју службу богаћења на нашој муци и редовног поскупљивања свих најнеопходнијих прехрамбених и осталих артикала. А са таквима нема шале, није то црква. (www.boli...a.rs) Праштајте мени непросвећеном!
  25. Свиђа ми се
    SARS-CoV-2 је реаговао/ла на mario beloti у I pored strogih zabrana: Više od 70 vernika u Sabornoj crkvi u Požarevcu, pričestili se istom kašikom   
    На спасење причешће и то из златне кашичице како Бог заповеда. На многаја љета за Владику Игнатија кога су многи прозивали за новотарије, али се показао као чувар типика.
×
×
  • Креирај ново...